Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

December 16, 2022

Cara Hunter: Sötétben, Karin Slaughter: Összetörve, Bethany Webster: Anyaseb – Hogyan gyógyítsuk meg transzgenerációs sebeinket és találjunk rá önmagunkra?

Cara Hunter: Sötétben
Tudod, mit rejtegetnek a szomszéd házban? Az EGY KÖZELI ISMERŐS című, óriási bestseller szerzőjétől. Egy félholt nőt és egy gyereket találnak egy alagsori szobába zárva. Senki se tudja, kik ők – a nő nem tud beszélni, és nem jelentették be olyan személyek eltűnését, akiknek a személyleírása illik rájuk. A ház tulajdonosa egy idős férfi, aki azt állítja, még sosem látta őket. Oxford csendes város. A környékbeliek nem értik, hogyan történhetett meg mindez az orruk előtt. De Adam Fawley detektívfelügyelő tudja, hogy semmi nem lehetetlen. És senki nem olyan ártatlan, mint amilyennek látszik... A Sötétben egy új detektívsorozat második darabja, mely lázban tartja a brit krimiolvasókat. Az Egy közeli ismerős sikert sikerre halmoz, a széria új kötete pedig megjelenése óta előkelő helyen szerepel Anglia sikerlistáin. Cara Hunter az angliai Oxfordban él a férjével és a macskáival. Gyerekkora óta szenvedélyes krimirajongó. „Rafinált és különlegesen összetett történet." – Jane Corry „Kiborító és furfangos... muszáj elolvasnod!" – Shari Lapena „Hitchcock legjobb pillanataira emlékeztet: szélsebesen bucskázunk egyik csavarból a másikba. " – Daily Mail Cara Hunter a magyar olvasókat is meggyőzte, a sorozat első részéről írta ajánlót a Funzine magazin: "Számunkra nem kérdéses, hogy messze az Egy közeli ismerős a legjobb, 21. Század Kiadó által kiadott könyv. Sőt, az egyik legjobb kortárs krimi, olyan, ami még Joe Nesbot is jócskán lekörözi. "


Karin Slaughter: Összetörve
Tetszetős otthonaival és fákkal szegélyezett utcáival, az Ansley Park a legvonzóbb környék Atlantában. Ám az egyik ragyogó házban, egy tini elegáns szobájában kegyetlenül meggyilkoltak egy lányt. Az előszobában pedig, a lány riadt édesanyja áll, törött üvegek között - puszta kézzel ölte meg a lánya támadóját. Will Trent, a Georgia-i nyomozó iroda detektívje csak egy politikai szívesség miatt van itt, a gyilkossági helyszín az atlantai rendőrség illetékessége. Trent azonban hamar észrevesz valamit, amit a rendőrök elmulasztottak: valamit a vér nyomában, egy törvényszéki bizonyítékban és az idegsokkos anya szemében. Perceken belül átveszi az ügyet, és egy másikat csap hozzá. Biztos benne, hogy még egy tini eltűnt, és a gyilkos szabadlábon van. Tünékeny nyomokkal felszerelkezve, és egy olyan rendőrnő partnerrel, aki személyes okok miatt utálja, Trentet mindenütt ellenségek veszik körül. És olyan érzés gyötri, hogy az az ügy, amely a legjobb házakban kezdődött, gyorsan és mélyrehatón tör utat tökéletes életek tönkretett romjain, ahol dühös emberi démonok bukkannak fel. Karin Slaughter a világ egyik legnépszerűbb és legelismertebb thriller szerzője, 37 nyelven, több mint 35 millió példányban fogytak eddigi regényei. "Karin Slaughter fogva tart az első oldaltól az utolsóig." Camilla Lackberg "Hatalmas író"Peter James "Bárhová követném"Gillian Flynn, a Holtodiglan szerzője "A karakterei, a sztorijai, a tempója utánozhatatlan."Michael Connelly "Szenvedély, intenzitás, emberség."Lee Child "Kivételes tehetségű író"Kathy Reichs " Regény nem lehet az övénél jobb."Jeffery Deaver "Karin Slaughter messze a legnagyobb név közülünk, thriller szerzők közül."James Patterson


Bethany Webster: Anyaseb – Hogyan gyógyítsuk meg transzgenerációs sebeinket és találjunk rá önmagunkra?
"Anya csak egy van", "Anya és lánya egymás legjobb barátnői", "Az anya mindig szeretetteli és gondoskodó": generációkra visszamenőleg sokféle sztereotípia övezi az anyaszerepet csakúgy, mint az anya -lánya kapcsolatot. Ezen elvárások miatt férfiak által uralt társadalmunkban a nők többsége önbizalomhiánytól és kisebbségi érzéstől szenved, háttérbe szorulva, állandóan magát hibáztatja, nem meri kibontakoztatni a képességeit, tanult szerepeit pedig öntudatlanul tovább örökíti a következő generációra. A lányok anyáik gyógyítójává, lelki támaszává válnak, és félnek megvalósítani az álmaikat, ösztönösen elkerülik, hogy sikeresebbek legyenek, mint női felmenőik. Ez a nemzedékről nemzedékre átadott sérülésegyüttes az anyaseb. Az ördögi körből azonban ki lehet és ki is kell törni, az anyaseb gyógyítható. Bethany Webster feminista gondolkodó és pszichológus saját és más nők történetén keresztül bemutatja, miként ismerhetjük meg jobban saját vágyainkat, válhatunk önállóvá és önmagunk legszilárdabb támaszaivá, transzgenerációs örökségünktől függetlenül. A fejezetvégi kérdések segítenek a gyógyulásban, és így a gyermekeink is kiegyensúlyozottabb életet élhetnek.


No comments:

Post a Comment