Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

December 27, 2022

Anthony Ryan: A Pária, Cara Hunter: Egy közeli ismerős, Dylan Thomas: Rebeka leányai, Cara Hunter: Nincs kiút

Anthony Ryan: A Pária
„Könyörtelen, ​izgalommal teli történet árulásról és véres bosszúról. Minden egyes szavát imádtam." – John Gwynne Alwyn, a zsivány Albermaine viszály sújtotta királyságába született. Az éles eszű és a pengével is ügyesen bánó Alwyn nem is vágyik másra, csakis a szabadságra, amit az erdő nyújt neki tolvaj cimborái társaságában. Azonban elárulják, ezzel új mederbe terelik életét – egy vérrel és bosszúval kövezett útra, ami végül egészen a király seregéig vezeti őt. Evadine Courlaine úrnőt démoni, az apokalipszisról szóló látomások kínozzák, ő pedig fegyvert ragad, hogy megküzdjön a fenyegetéssel. A harcos úrhölgy parancsnoksága alatt Alwynnak nem csak a háborút, hanem a nemesek veszedelmes intrikáit is túl kell élnie, ha be akarja teljesíteni bosszúját azokon, akik vétettek ellene. Azonban ahogy egyre csak gyülekeznek mind az evilági, mind a túlvilági sötét erők, hogy elejét vegyék Evadine felemelkedésének, Alwyn válaszút elé kerül: vajon válhat-e belőle harcos, vagy az a sorsa, hogy mindörökre egyszerű zsivány maradjon?


Cara Hunter: Egy közeli ismerős
Hogyan tűnhet el egy gyerek nyom nélkül? A nyolcéves kislány, Daisy Mason eltűnik egy egyszerű családi vacsoráról. A csendes kertvárosban senki nem látott semmit – legalábbis ezt mondja mindenki. Adam Fawley detektív ugyanakkor tudja, hogy tíz ilyen esetből kilencben csak olyan ember lehet a tettes, akit az áldozat ismert. Vagyis valaki hazudik. Az óra ketyeg, könnyen kifuthatnak az időből… Az Egy közeli ismerős egy új detektívsorozat első darabja, mely lázban tartja a brit krimiolvasókat és megjelenése óta előkelő helyen szerepel Anglia minden sikerlistáján.


Dylan Thomas: Rebeka leányai
A földesúri vámsorompók az egykori angol szegénység árkai, nyomorúságának legfőbb okozói voltak. És ahelyett, hogy fogytak volna, az úri kapzsiság egyre többet állított belőlük. De egyszer csak titokzatos „lányok" szoknyában, arcot fedő kendőben összetörik, felégetik őket. Kik ezek a „lányok", és ki az a rejtélyes Rebeka, aki lányait forradalmi tettre vezeti, azt meséli el a filmforgatókönyv izgalmasságával a világhírű angol költő. Egy új és romantikus – Robin Hoodéval rokon – történettel szórakoztatva az olvasót, és gazdagítva a modern irodalmat.
Az izgalmas kis remeklést Borbás Mária gördülékeny, szép fordításában élvezheti a magyar olvasó.


Cara Hunter: Nincs kiút
„Sziporkázóan ​zseniális, minden ízében hiteles detektívregény." Sunday Times Bestseller Teljesen hétköznapi család. Leszámítva egy dolgot. Valaki az életükre tör… Dübörög a karácsonyi szünet. Két gyereket épp most húztak ki leégett észak-oxfordi otthonuk romjai közül. A kisebbik fiú nem élte túl, a bátyja élet-halál között lebeg. Miért maradtak egyedül a házban? Hol van az édesanyjuk és az apjuk miért nem veszi fel a telefonját? Előkerül egy újabb bizonyíték és valóra válik Fawley nyomozó legrosszabb rémálma: ez a tűzeset nem baleset volt, hanem gyilkosság… Mi van, ha valaki az egész családodat ki akarja irtani? A Nincs kiút, Egy közeli ismerős és a Sötétben szerzőjének harmadik kötete. Cara Hunter detektívsorozata lázban tartja a brit krimiolvasókat és megjelenése óta előkelő helyen szerepel Anglia sikerlistáin. Az írónő az angliai Oxfordban él férjével és macskáival. Gyerekkora óta szenvedélyes krimirajongó.


No comments:

Post a Comment