Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

May 30, 2022

Alois Uhl: Pápák gyermekei, Stefan Niemayer: Horogkeresztes hamisítók, Peter Lance: Hármas ügynök Az Al-Kaida kémje, E. G. Scott: A másik nő

Alois Uhl: Pápák gyermekei
„Habemus papam!" Van pápánk! – hangzik Róma-szerte az örvendező kiáltás, amikor a Laterán fölött felszáll a sikeres választást jelző füstcsík. Volt azonban a pápaság történetének két olyan időszaka, amikor a szentatyák némelyike egyben családatya is volt. E tényt közülük – noha a papi nőtlenség a katolikus egyházban a mai napig érvényben van – egyesek nyíltan, sőt büszkén vállalták, mások titkolni igyekeztek. Alois Uhl könyve az oknyomozó történetírás tárgyilagos, részletesen dokumentált módján színes képet fest a pápa apákról és gyermekeikről, szemben a hagyományos, e tényt leplezni igyekvő egyháztörténetekkel.


Stefan Niemayer: Horogkeresztes hamisítók
A ​náci korszaknak volt egy olyan sajátos „mellékterméke" is, amellyel a komoly történészek sohasem foglalkoztak. Pedig ezek az események is befolyásolták a világ sorsának alakulását a maguk idejében. A náci vezérek már elég korán belátták, hogy hatalmukat csak kegyetlen háborúkkal tudják kiterjeszteni az abból nem kérő más nemzetek, államok területére. És ha azok a háborúk már folyamatban vannak, akkor ott minden eszköz meg van engedve. Ezért hoztak létre az egyik titkosrendőrségük keretében egy különleges hamisító részleget, amely minden nyelven képes volt előállítani bármilyen igazolványt, okiratot, útlevelet, bizonyítványt, de akár neves emberek kézzel írott leveleit is – és az így gyártott „hivatalos" és „valódi" iratokkal, levelekkel sikerült valósággal lefejezniök az egyik várható nagy ellenséges állam katonai vezérkarát – anélkül, hogy nkik egyetlen lövést le kellett volna adniok. Még később ugyanezek a hamisítók nem papírokat, hanem… akciót, eseménít hamisítottak! Háborús okot gyártottak egy hamis kommandós támadással saját erőiek ellen, hogy aztán Hitlernek legyen mire hivatkoznia, amikor kirobbantotta a második világháborút. A legérdekesebb azonban az a sok éven át tartó akció, amelynek során a hitleri gépezetet olajozó idegen valuták nagybani gyártására rendezkedtek be ugyanezek az emberek. A történelemben annak előtte még nem fordult elő, hogy az államvezetés a maga teljes hatalmi és technikai apparátusával állt volna egy hamisító csoport, egy valóságos „pénzgyár" mellé, amely végül is hatalmas károkat okozott az ellenségnek…


Peter Lance: Hármas ügynök Az Al-Kaida kémje
A legendás amerikai hírszerzés - a CIA, az FBI és a többi szervezet - szinte megközelíthetetlen, falai áthatolhatatlanok, szigorúan titkos dokumentumai hozzáférhetetlenek... gondolják az egyszerű emberek. Vagy tán tévednek? Hogy történhetett meg, hogy az egyiptomi hadsereg egykori őrnagya különösebb erőfeszítés nélkül épült be mind az FBI, mind a CIA szervezetébe, kiképzést kaphatott Fort Bragg-ben, a legendás Zöldsapkások táborában, amerikai állampolgárságot kaphatott, és az orruknál fogva vezethette, sőt kijátszhatta egymás ellen a két legnagyobb amerikai hírszerző szervet? Tehette mindezt, mint Osama bin Laden bizalmasa, az Al-Kaida első számú kémje és aktív harcosa, aki zavartalanul képezhette ki az Amerikában rejtőző "nyugvó" terroristasejt tagjait, veszélyes és körözött terroristák - köztük Ramzi Yousef, Omar Abdel Rahman sejk, al-Zawahiri -beutazását szervezte meg az Egyesült Államokba, akadálytalanul ingázott Amerika és a Közel-Kelet között, aktív szerepet vállalt az Afrikában lévő amerikai nagykövetségek elleni merényletekben. Ali Mohamed részese volt az Anvar Szádat elleni gyilkos merényletnek és tudott a New York-i Világkereskedelmi Központ ellen tervezett támadásokról is. Egyiptomban halálra ítélték, ám letartóztatása után az amerikai hatóságok mégsem adták ki, sőt elzárták őt a nyilvánosság elöl. Vajon miért? Talán van valami takargatnivalója a patinás hírszerző szervezeteknek? Vagy az igazságszolgáltatás szerveinek... netán mindannyiuknak?


E. G. Scott: A másik nő
Lehetetlen ​letenni ezt a házasságról, titkokról és bosszúról szóló történetet, amit egy férj és egy feleség szemszögéből ismerhetünk meg, akik tökéletes és rettenetesen veszélyes társai egymásnak. Paul és Rebecca fuldokolnak abban a szenvedélyben, mely egykor lángra gyújtotta a szerelmüket, de mára kétszínű alakoskodássá alakult át, és azzal fenyeget, hogy véget vet a házasságuknak, szabadságuknak és épelméjűségüknek. A gyógyszerfüggőség csapdájában vergődő Rebecca nemcsak azt fedezi fel, hogy a férjének viszonya van, de azt is, hogy azzal a másik nővel új életet akar kezdeni. Egyre mélyebbre süllyedve a kétségbeesésbe, ő is kieszel egy álnok tervet, ami az égvilágon mindent elpusztíthat. A könyv megdöbbentő fordulatokkal teli történet a megtévesztésről, egy belülről bomló házasság felejthetetlen portréja, tanmese arról, hogy a szerelem képes valami egészen álnokká átalakulni. Egy regény arról, hogyan távolodnak el egymástól emberek, és hogy a hozzánk legközelebb állók is szörnyű titkokat rejtegethetnek.


No comments:

Post a Comment