Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

February 19, 2022

Victoria Hislop: Napfelkelte Cipruson, Rachel Hore: Utolsó levél haza, Bihary Péter: A veszett kutya, Charlotte McConaghy: Az utolsó vándorlás, Laurie Elizabeth Flynn: Esztelen játékok

Victoria Hislop: Napfelkelte Cipruson
1972 nyarán a ciprusi Famagusta a Földközi-tengeri térség legszebb üdülőhelye. A város a szerencse kegyeltje. Egy becsvágyó házaspár megnyitja a sziget legkáprázatosabb szállodáját, ahol a görög és a török ciprióták békében és harmóniában dolgoznak. Két szomszéd család, a Georgiousok és az Özkanok sokan mások mellett a szigeten másutt éveken át tomboló nyugtalanság és etnikai erőszak elől menekültek a városba. De Famagusta ragyogó és sikeres felszíne alatt is nő a feszültség.
Amikor egy görög puccs káoszba taszítja a szigetet, Ciprus katasztrofális konfliktus előtt áll. Törökország megszállja a sziget egy részét, hogy megvédje a török ciprióta kisebbséget, és Famagustát ágyúzni kezdik. Negyvenezer ember szedi össze a legféltettebb kincseit és menekül a közeledő katonaság elől. Az elhagyott városban csak két család marad. Ez az ő történetük.
Megható – szép történelmi romantikus regény, egy új kedvenc írónő intelligens női olvasóknak.


Rachel Hore: Utolsó levél haza
Egy olaszországi nyaralás alatt, Briony Woodot lenyűgözi a Nápoly dombjai között megbúvó, romos villa háborús története. Nem csupán maga a hely, ahol nagyapja 1943-ban katonaként állomásozott, de fölfedezi, hogy az épület egy régóta elveszett szerelem titkát is őrzi.
Brionyt elragadtatják a villában eltemetve talált, ütött-kopott levelek, amelyek egy angol nő, Sarah Bailey meg egy német fiatalember, Paul Hartmann között virágzó szerelemről íródtak – és közel hetven évvel korábbra, a háború előtti Norfolkba vezették vissza őt.
Ám miközben Briony beleveti magát Sarah és Paul történetébe, még mindig szigorúan őrzött titkokba és sajnálatba ütközik. Túl hamar világossá válik számára, hogy ami réges-régen a Vezúv árnyékában történt, gyanúja szerint még minidig képes szörnyű fájdalmat okozni.
„Megragadó, elbűvölő, tökéletes nyári élvezet" SANTA MONTEFIORE'


Bihary Péter: A veszett kutya
Bihary ​Péter egy sziporkázó, a való életből táplálkozó regényt írt a rendszerváltás utáni Magyarországról.
Hősei rendőrök, akik az új rendszer hajnalának polgárait védték, és még ha angyalok nem is, de nagyszerű emberek voltak. Az, hogy a rendszerváltás után nem szabadult el a pokol, elsősorban nekik köszönhető. A szerző előttük tiszteleg ezzel a könyvvel.
A rendszerváltás időszakában a régi beidegződések még működtek, de a zsaruk teljesen új problémákkal szembesültek, amikre senki sem készítette fel őket – egy olyan korszakban, amikor a munkát számítógépek, mobiltelefonok és modern technikai eszközök nélkül kellett végezni, előkapni egy bélást és megkeresni a legközelebbi telefonfülkét.
Az író, Bihary Péter egy betárazott Szerjózsa a 90-es évek reményekkel és legvadabb változásaival telt időszakából, hiánypótló, kíméletlenül szókimondó stílussal, aki egy letehetetlen könyvet alkotott. Mert ez a regény olyan, mint a román medve: nem játék. Beszippant, magával ragad, könnyedén felemel, aztán kíméletlenül földhöz csapkod.
Mert hogy írja maga a szerző?
„Egy biztonságosnak hitt rendszer összeomlása után berúgta az ajtót a vadkapitalizmus. Amikor a bűnözők pokoli erős kocsikkal menekültek ezeröcsi Ladák elől. Szóval, betli. Az egész élet egy k…a nagy betli volt akkoriban minden zsarunak. Apám mindig azt mondta, nem a legerősebb és nem a leggyorsabb marad életben, hanem az, aki a leghamarabb alkalmazkodik a körülötte változó világhoz." Higgyünk neki. Bridget Wagner
„Kendőzetlenül az arcunkba vágja az igazságot." – Magyar szerzők könyvei magazin
„Jogos a mottó: nem kérünk és nem adunk kegyelmet!" – Borsa Brown
Zsigeri dráma keresetlen humorral


Charlotte McConaghy: Az utolsó vándorlás
Valamikor ​a közeli jövőben, amikor a globális klímaváltozás miatt egymás után halnak ki a fajok, Franny Lynch eltökéli, hogy követi a sarki csérek utolsó ismert kolóniáját az egész földgolyót átszelő utazásukon. Az apró madarak évente kétszer teszik meg az északi sarkkörtől a déli sarkkörig tartó távot, és a tudósok szerint ez lesz utolsó vándorlásuk, miután élőhelyeik pusztulása miatt nem élik túl az utat.
A fiatal nő a kihalt tengereket hiábavalóan kutató halászhajó, a Saghani fedélzetén ered a madarak nyomába a kiüresedő világban, valódi céljai azonban nem csupán a legénység többi tagja, hanem önmaga előtt is rejtettek. Milyen traumák, tragédiák és kétségbeesett remények hajtják őt és a legénységet ezen az őrült úton, Grönland partjaitól az Antarktisz olvadó jégmezőiig, és miért akar vándorlása végén Franny véget vetni az életének?
Az ausztrál írónő, Charlotte McConaghy műve első sorától kezdve rabul ejt, magával ragadó utazás a végső kétségbeeséstől az esélytelenség dacára feltámadó reményig.


Laurie Elizabeth Flynn: Esztelen játékok
Ambrosia Turner élete maga a tökély: New Yorkban él, jól fizető állása van, a barátai szeretik, a férje isteníti. És ami a legfontosabb: senki sem ismeri a múltját. Tizenkilenc éves korában New Jerseyből került a főiskolára, ahol mindjárt az első napokban rá kellett jönnie, hogy bár a gimnáziumban népszerűnek számított, itt esélye sincs az előkelő magániskolákban végzett, gyönyörű lányokkal szemben. Hamarosan magára vonja a karizmatikus és gátlástalan Sully figyelmét, és összebarátkoznak. Sully nagy élvezettel manipulál mindenkit, aki a közelébe kerül, és Ambrosia lelkesen asszisztál kegyetlen játszmáihoz. Egy alkalommal azonban túllőnek a célon, és az este borzalmas tragédiába torkollik. A két lány megússza következmények nélkül, Amb pedig mindent megtesz, hogy maga mögött hagyja a múltat. Az évfolyam-találkozó közeledtével azonban egy nap rejtélyes üzenet landol a postaládájában: Beszélnünk kell arról, amit aznap éjjel tettünk! Mert az ostoba játékoknak ára van... és ezt az árat nem mindenki tudja megfizetni..


No comments:

Post a Comment