Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

February 26, 2022

Min Jin Lee: Pacsinkó, Glynis Peters: Az eltitkolt árva, Amélie Poinssot: Orbán Viktor fejében, Sherry Jones: Josephine Baker utolsó tánca, Mónica Gutiérrez: A Holdsugár könyvesbolt rejtélyei, Brandon Sanderson: Elantris

Min Jin Lee: Pacsinkó
"Nyertesből csak kevés akadt, vesztesből viszont annál több. Mi mégis tovább játszottunk, mert reméltük, hogy egyszer ránk mosolyog a szerencse!"

A történelem ritkán kegyes. Min Jin Lee mesterien megírt regényeposzában egy szegény, de öntudatos bevándorló család négy nemzedéke küzd azért, hogy száműzve hazájukból, amit sohase ismertek, saját sorsuk uraivá válhassanak.
Koreában az 1900-as évek elején a tizenéves Sunját, egy félig nyomorék halászember imádott lányát otthonuktól nem messze, a tengerparton elcsábítja egy gazdag idegen. A férfi elhalmozná mindennel, de amikor a lány ráébred, hogy teherbe esett - és hogy a szerelme nős -, nem hajlandó eladni magát. Inkább elfogadja egy szelíd, betegségekkel küzdő lelkész házassági ajánlatát, aki úton Japánba száll meg náluk. Ám döntésével, hogy elhagyja otthonát, és visszautasítja születendő fia nagy hatalmú apját, Sunja izgalmakkal teli családtörténetet indít el, ami a rákövetkező nemzedékekre is kihat.
A Pacsinkó egy lebilincselően megírt, drámai erejű történet szerelemről, áldozatkészségről, becsvágyról és hűségről. Erős és makacs asszonyok, odaadó nővérek és fiúk, erkölcsi válságban gyötrődő apák - ők Lee bonyolult és szenvedélyes szereplői, akik hol nyüzsgő utcai piacokon, hol japán elitegyetemek előadótermeiben, hol alvilági pacsinkó szalonokban bukkannak fel. Ám van bennük valami közös: mind túlélők, akik kiharcolják a maguk jussát a történelem részvétlen folyamában.  


Glynis Peters: Az eltitkolt árva
Tartsd ​meg a titkát!
Védd meg őt!
1940 NOVEMBERÉBEN HITLER BOMBÁI HATALMAS PUSZTÍTÁST VÉGEZNEK COVENTRYBEN. EGY PORIG ROMBOLT HÁZ DÜLEDEZŐ FALAI KÖZÖTT MINDÖSSZE EGYETLEN TÚLÉLŐT TALÁLNAK.
Miután a németek bombái szinte a földdel tették egyenlővé az angliai Coventryt, a hatéves Rose Sherbourne hirtelen egészen magára marad. A cornwalli gazda lánya, Elenor veszi a szárnyai alá, aki tudja, hogy csak úgy védheti meg a kislányt, ha maguk mögött hagyják a várost. Új életet kezdenek a tanyán, és a pusztító háború árnyékában nap mint nap harcot vívnak a túlélésért.
Elenor azonban hamarosan rájön, hogy nemcsak Hitler támadásai nehezítik meg a mindennapjaikat, de súlyos titkok lappanganak Rose körül. Hű barátok és áskálódó ellenségek veszik körül, és a halálos veszedelem közepette csak egyetlen emberhez, a jóképű kanadai pilótához fordulhat segítségért. Mindent el kell követniük, hogy a titok örökre rejtve maradjon…
„A legizgalmasabb, legszebb könyv, ami az utóbbi időben a kezembe került!"
– Netgalley
„Lebilincselő történet a második világháború éveiből. Letehetetlen könyv, egyszerűen nem lehet abbahagyni!" – Goodreads  


Amélie Poinssot: Orbán Viktor fejében
Amélie ​Poinssot ablakot nyit egy hatalmi rendszer mechanizmusaira. Pontos és értelmes módon bemutatja, hogyan konszolidálja és tartja meg a hatalmát Orbán, milyen típusú autoriter rendszert épített ki. A korrupció és a nepotizmus mellett a magyarok életét olyan identitásszövegekbe ágyazta, amelyek a két háború közötti ideológiákban gyökereznek. Ehhez széles körűen és sokféle eszközzel átírta a történelmet (emlékművek, múzeumok, ünnepségek, oktatás). A nemzetet a birodalmak és az EU áldozataként írja le, felidézi a nemzet kihalásának veszélyét (alacsony születési ráta, muzulmán fenyegetés), amellyel szembeállítja a keresztény Európa vízióját. Rendszerében az ellenségkép-gyártás a kormányzás egyik legfőbb eszköze, az EU pedig nem a nemzetek párbeszédének, a közös célokról szóló konszenzus megteremtésének helyszíne, hanem harci terep. Kilépni persze nem akar, annál sokkal fontosabbak számára az uniós pénzalapok. Amélie Poinssot nem lebbenti fel az összes fátylat az Orbán-rejtélyről, de lehetővé teszi számunkra, hogy árnyaltan lássuk Orbán rendszerét. Történelmi perspektívába helyezi, megmutatja belső feszültségeit és külső korlátait. Könyvével, amely nélkülözhetetlen mindazoknak, akik meg akarják érteni, mi történik velünk Európában, figyelmeztet arra is, hogy illúzió azt hinni, egy ilyen autoriter rendszer valamiféle helyi csodabogár. „Egy olyan tendenciába illeszkedik, amely megtalálható az egész kontinensen, és számos párt osztja az eszméit."


Sherry Jones: Josephine Baker utolsó tánca
Párizs, 1975. Josephine Baker, a revü koronázatlan királynoje az utolsó fellépésére készül. Bár már idos, és évtizedeket táncolt át, kétórás csillogás és ragyogás várja a francia fovárosban, mely soha nem okozott csalódást neki. Felemelkedik a függöny. Josephine visszapislogja a könnyeit, és még egyszer, lassan sétálva belemerül az életébe. Nyomorúságos gyerekkorát idézi meg, s azt a táncot, mely a világ leghíresebb fekete nojévé tette 1924-ben New Yorkban. A párizsi szólókarriert, a francia ellenállásban vállalt harcát, a faji egyenloségért vállalt kitaszítottságát. Az énekesno, a táncmuvész, az eloadómuvész-színészno hosszú pályafutását. Szerelmeit és szerelmes vágyakozásait.Táncol önfeledten, eltáncolja még egyszer, utoljára az egész életét. A regény a Kossuth Kiadó nagy sikeru életrajzi sorozatának legújabb kötete.


Mónica Gutiérrez: A Holdsugár könyvesbolt rejtélyei
„– ​És ezen a héten milyen olvasmányhoz volna kedve?
A nő egy másodpercig sem habozott a válasszal:
– Valami horrorhoz.
– Javítson ki, ha tévedek, de mintha Stephen Kinggel már leszámolt volna.
– Kinget nagyon szeretem, de most egy új szerzővel próbálkoznék.
– Mi az, ami önben félelmet kelt?
Dresden asszony vállat vont, és Edwardnak akkor tűnt csak fel, hogy a nő otthoni papucsban lépett be a boltba.
– Úgy sejtem, ön már semmitől se fél – jegyezte meg.
– Fiatalkoromban rettegtem az adóbevallástól, nagyanyám derűs történeteitől és a nászéjszakámtól.
Ez utóbbi megjegyzés arra inspirálta Livingstone urat, hogy otthagyja vevőjét, majd Mary Shelley Frankenstein-jének egy szép olajzöld vászonkötésű példányával térjen vissza a romantikusok sarkából.
– Ez itt – figyelmeztette az asszonyt, mielőtt átadta volna neki a könyvet – a valaha írt legfélelmetesebb könyv.
– Úgy tudom, egy szörnyetegről szól.
– »Ott leszek veled a nászéjszakádon« – idézte fejből Livingstone úr. – Hát mi lehet ennél félelmetesebb?"
London a csodák városa. Így amikor Agnes Martí, a Barcelonából érkező régészlány betéved Edward Livingstone, a hírneves felfedező leszármazottjának varázslatos könyvesboltjába, rögvest Alice, Pán Péter, Twist Olivér társaságában és világában találja magát. Nem kevés furcsa kérdésekkel hozzá forduló vásárlóval, vagy egy kék fénybe burkolózó, állandóan körmölő íróval. A könyvespolcok és a világirodalom labirintusában lépten-nyomon rejtélyekbe botlik, melyek megfejtéséhez egy detektív szegődik mellé társául a Scotland Yardtól – hogy közösen leljék meg a legtitokzatosabb kincset, mely két embert összefűzhet…
A Holdsugár könyvesbolt rejtélyei egy könyvbolond, az angol regényekért és humorért egyaránt lelkesedő spanyol író csodás ajándéka minden, szintúgy a könyvekért rajongó, az irodalom és a szív titkaira egyformán kíváncsi olvasónak.
Na és a Sztárom a párom című film kedvelőinek…


Brandon Sanderson: Elantris
Elantris - Tizedik évfordulós, végleges, szerzői kiadás Elantris gyönyörű… volt. Az istenek városának, a hatalom, a ragyogás, a mágia lakhelyének nevezték. Aki ott járt, állítja, építőkövei is valamiféle belső fénnyel izzottak, s a város csodálatos és kiismerhetetlen varázslatok otthona volt. Éjjel ezüstös lángoszlopként már messziről láthatóan világított. Ám bármennyire fényűző volt is Elantris, lakói túlszárnyalták: hajuk csillogóan fehér, bőrük már-már fémesen fénylő ezüst – úgy ragyogtak, akár a város maga. A legendák szerint halhatatlanok vagy szinte azok voltak: gyorsan gyógyultak, s óriási erővel, szellemi és testi fürgeséggel áldották meg őket. Kezük egyetlen intésével varázslatot idéztek, s Opélon minden részéből zarándokoltak az emberek Elantrisba, hogy gyógyulást, élelmet vagy éppen bölcsességet kérjenek a helyiektől. Istenségek voltak. És bárki ilyenné válhatott. Saódnak nevezték, átalakulásnak. Váratlanul és véletlenül következett be – általában éjjel, azokban a titokzatos órákban, amikor az élet lelassul és megpihen. Koldus, mesterember, nemes vagy harcos: bármelyiket elérhette. A saóddal a szerencsés kiválasztott élete véget ért, majd újrakezdődött; az illető maga mögött hagyta korábbi, közönséges létét, és Elantrisba költözött. Elantrisba, ahol boldogan élhetett, bölcsen uralkodhatott, és egy örökkévalóságon át imádták. Az örökkévalóság tíz évvel ezelőtt ért véget. Brandon Sanderson nagy sikerű első regényének jubileumi újrakiadását tartja kezében az olvasó – átdolgozva és kibővítve, korábban elvetett szemelvényekkel és egy ráadás novellával gazdagítva.


No comments:

Post a Comment