Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

January 22, 2022

Maggie Brookes: A hadifogoly felesége, Robert Bryndza: Shadow Sands rejtélye, Diney Costeloe: Az űzött család, Ewoud Kieft: A tiltott könyv, Orosz István: Páternoszter

Maggie Brookes: A hadifogoly felesége
Az éj leple alatt egy cseh parasztlány és egy angol katona szelik át a náci megszállás alatt lévõ vidéket ellenállók után kutatva. Izzy és a szökött hadifogoly, Bill titokban házasodtak össze. A lány férfinak öltözött, és a Billre váró rabság elõl menekülnek, ameddig csak menekülni lehetséges, míg a nácik sarokba nem szorítják õket.Izzy álcája mûködik: mindkettejüket brit katonának hiszik, és hadifogolytáborba szállítják. Az igazi megpróbáltatások azonban csak most kezdõdnek. A leleplezõdéstõl való állandó rettegést, az éhezést, a szörnyû körülményeket az összetartozás és a fogolytársak kis csoportja teszi elviselhetõbbé, akik emberséget és reményt csempésznek a mindennapok borzalmaiba. A lány álcája azonban bármikor leleplezõdhet; megérik vajon a szabadságot? Bill és Izzy megtörtént eseményeken alapuló története arról a hihetetlen áldozatról mesél, amelyre képesek lehetünk az igaz szerelemért.


Robert Bryndza: Shadow Sands rejtélye
A kriminológiát oktató Kate Marshall a nyári szünetben a fiával, Jake-kel búvárkodás közben egy tizenéves fiú holttestére bukkan a Shadow Sands-i víztározóban. A helyi rendőrség hamar lezárja az ügyet, de ez a hajdani nyomozót nem nyugtatja meg. Amikor Kate a bűnjelekre támaszkodva nyomozásba kezd, hamarosan hátborzongató következtetésre jut.   Az áldozat csak a legutolsó a rejtélyes halálesetek és eltűnések hosszú sorában, amely a lápvidékhez köthető. Az a szóbeszéd járja, hogy egy vérszomjas fantom lesi áldozatait a partvidék felől gomolyogva közeledő ködben. Amikor a városi legendákat kutató professzor nyom nélkül eltűnik, Kate és asszisztense, Tristan Harper kénytelen gyorsan cselekedni, ha a munkatársukat élve akarják megtalálni.   Ám nem csupán a titokzatos sorozatgyilkos jár mindig egy lépéssel Kate és Tristan előtt, valaki más is halálosan biztosra akar menni, hogy Shadow Sands titkai örökre rejtve maradjanak...   A Nine Elms réme lapjain megismert Kate Marshall, Robert Bryndza legújabb krimisorozatának nyomozója a folytatásban is egy vérfagyasztó és döbbenetes esetben vizsgálódik


Diney Costeloe: Az űzött család
1937, Németország - gyanakvás és félelem járja át az utcákat. Emberek tûnnek el nyomtalanul, a zsidók elleni támadások mindennaposak.Ruth Friedman férjét letartóztatja az SS, így Ruthnak kell megvédenie gyermekeit és saját magát a nácikkal szemben. De hová mehetne? Létezik számukra biztonságos hely?A legnehezebb feladat legyõzni a mindent elborító közönyt és embertelenséget, miközben Ruth versenyt fut az idõvel családja életéért.DINEY COSTELOE regénye fogcsikorgató dráma egy anya küzdelmérõl, aki mindent megtesz azért, hogy biztonságba menekítse gyermekeit a „végsõ megoldás" elõl.


Ewoud Kieft: A tiltott könyv
Bár a Mein Kampfot szinte senki sem olvasta, majdnem mindenkinek van véleménye róla. Ewoud Kieft író és történész az események váratlan alakulása folytán nemcsak elolvasta, de mondhatni megszállottként tanulmányozta az egykor a nemzetiszocialisták bibliájának számító könyvet.   Részletekbe menően elemezte a Mein Kampfot, mert szeretett volna választ kapni a kérdésre, mitől tudott ez a könyv akkora vonzerőt gyakorolni európaiak millióira.A válasz keresése közben magával visz bennünket a Hitler és társai ügyében tartott bírósági tárgyalásra, ahol a későbbi Führer élt a kínálkozó alkalommal, és megalapozta politikai karrierjét. A szerző a maga élvezetes és érzékletes stílusában boszorkányos ügyességgel vegyíti a látványos per jeleneteit és személyes észrevételeit, így próbálja megfejteni, mi adta a Mein Kampfban kifejtett eszmék erejét. Elemzésében párhuzamot von az egykori történeti események és napjaink aktuális fejleményei között, és megvan benne a bátorság ahhoz, hogy szembenézzen a párhuzamokból adódó kérdésekkel és dilemmákkal.


Orosz István: Páternoszter
Orosz István (sz. 1951) nemzetközi hírű, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas grafikusművész és - egyelőre, e könyv megjelenéséig - kevésbé ismert író. Képzőművészeti, filmes és irodalmi műveinek, megnyilatkozásainak egy részét álnéven, leggyakrabban mint Utisz jegyzi. Lehetnek, akik egy rendszerváltó plakátjára is emlékeznek, ami ebben az új könyvben is kap némi szerepet. Villanásnyi szerepet egy nagyregényben, amelyhez hasonlót még senki sem írt. Egy festőművész és egy újságírónő szerelméről szól Orosz István könyve, és arról, hogyan írnak és élnek együtt egy könyvet az ötvenes évekről. Egy merényletről, melyet - talán - el akartak követni Rákosi ellen. Meg általában Rákosiról - aki nem is volt mindig Rákosi, bár most már lehetetlen kideríteni, mikor helyettesítette a hasonmása. Sok minden másról is szól a könyv: a rendszerváltás éveiről is, Kádárról is - főleg a nagy bűnéről és még annál is inkább a kínlódásáról miatta -, a kommunizmus illúzióiról és gaztetteiről... Képzőművész nagyregénye - ilyet nem gyakran olvasunk -, és ettől valami lenyűgöző gesamtkunstos grandiózusság árad belőle. De legfőképpen őrületesen abszurd történetek vannak benne a történelmünkről - az ember csak les, hüledezik, és nem érti: hogyhogy eddig nem ismertük ezeket?


No comments:

Post a Comment