Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

June 15, 2021

Laurie Frankel: Mindig ez van, Anonymous: Szerelem a Corona idején, Kaira Rouda: A legszebb nap, Maggie O'Farrell: Utasítások hőhullám idejére

Laurie Frankel: Mindig ez van
Mindig ​ez van, ha egy család titkot őriz… és ha végül ez a titok tartja meg őket.
Mindig ez van, ha egy család örökkön-örökké boldogan él… amíg ez az örökkön-örökké össze nem kuszálódik.
Mindig ez van, ha a gyerekek megváltoznak… azután pedig a világot változtatják meg.
Ő itt Claude. Ötéves, öt fiútestvér közül a legkisebb, és szereti a mogyoróvajas szendvicset. Lányruhát is szeret hordani, meg arról álmodozni, hogy ő egy hercegnő.
Ha majd felnő, mondja Claude, lány szeretne lenni.
Rosie és Penn azt szeretné, ha Claude-ból az lenne, aki lenni akar. Csak abban nem biztosak, hogy ezt készek megosztani a világgal. Egykettőre az egész család Claude titkát őrizgeti. Míg az egy napon ki nem robban.
A Mindig ez van a revelációkról, az átalakulásokról, a tündérmesékről és a családról szóló regény. És arról, hogy mitől van az, hogy mindig ez van: a változás mindig keserves és csodaszerű és ismét csak keserves, a gyermeknevelés mindig ugrás az ismeretlenbe, drukkolva és szívünket-lelkünket beleadva. A gyerekek felnőnek, de nem mindig a terv szerint. Azok a családok pedig, amelyeknek titkaik vannak, nem őrizgethetik azokat örökké.
Történeteinket és titkainkat elárulni keserves dolog. És néha veszélyes is. Mégis ezt kell tennünk, mert az élet így lesz jobb mindenki számára.
 
Anonymous: Szerelem a Corona idején
A szerelem rád találhat a legnehezebb időkben is! A járvány mindannyiunk életét megváltoztatta, de a viszontagságok mutatják meg, mi az igazán fontos, miért érdemes küzdeni, miért érdemes élni.
Lehet ez a szerelem? 17 történet, ami megmutatja, hogy bármilyen sötétnek tűnik a világ, ha kinyújtod a kezed, rátalálhatsz arra, aki kivezet a fényre.
Talán a titokzatos szomszédod, aki kedves üzeneteket hagy neked az ablakában. Talán a vonzó, de mogorva exfőnököd, aki akkor segít rajtad, amikor senki más nem. Talán a fiú, akinek összetörted a szívét, de még azután is bármit megtenne, hogy újra boldognak lásson. Talán egy idegen, akivel véletlenül ismerkedtél össze a neten, de segít megtenni azt a lépést, ami megváltoztatja az életed. Talán egy múltja elől menekülő srác, aki megtanít jelen lenni, érezni, boldognak lenni a mostban. 
 
Maggie O'Farrell: Utasítások hőhullám idejére
1976 júliusát írjuk, és London egy hőhullám szorításában vergődik. Hónapok óta nem esett, a kertek zsúfolásig vannak levéltetvekkel, a víz egy közkútból folyik, Robert Riordan pedig közli a feleségével, Grettával, hogy lemegy a sarokra újságot venni. De nem jön vissza.
Robert keresése hazahozza Gretta gyermekeit – két elhidegült nővért és egy válás szélén álló fivért, akiknek mind más-más elképzelése van arról, hogy hová mehetett az apjuk. Egyikük sem gyanítja, hogy esetleg az anyjuknak lehet rá olyan magyarázata, amelyet még most sem tud velük megosztani.
Maggie O’Farrell öt korábbi regény, a Miután elmentél, A szeretőm szerelme, a Somerset Maugham-díjat nyert A köztünk lévő távolság, a The Vanishing Act of Esme Lennox és a Costa-regénydíjas A kéz, amely először fogta az enyémet szerzője. Edinburgh-ban él. 
 
Kaira Rouda: A legszebb nap
Paul ​Stromnak tökéletes élete van: sikeres reklámigazgató csodaszép feleséggel, két egészséges fiúval és egy impozáns külvárosi házzal. A tökéletes férj mintapéldánya: jól kereső, védelmező és gondoskodó. Nem meglepő hát, hogy egy romantikus hétvégére indulnak kettesben feleségével, Miával, akinek megígérte, hogy ez lesz életük legszebb napja. 
Ám amint Paul és Mia kihajtanak a városból, és a vidék felé veszik az irányt, szinte tapintani lehet a kettejük között kibontakozó feszültséget és a bennük felmerülő kétségeket. Mennyire bízhatnak meg egymásban? Mennyire tökéletes a házasságuk, vagy egyáltalán létezik-e tökéletes házasság? 
Kaira Rouda finom lelki rezdülésekkel is számot vető pszichothrillere nem egyszerűen a férfi és nő, férj és feleség közti lehetséges sérelmekből fakadó feszültségeket szövi izgalmas cselekménnyé, hanem közben a lélek legborzasztóbb zugaiban lakó démonainkkal szembesít bennünket, olvasókat. Lebilincselően izgalmas mesét sző megtévesztésről és árulásról, melyek elég sötétek ahhoz, hogy véget vessenek egy házasságnak vagy egy életnek. 
 

No comments:

Post a Comment