Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

January 3, 2021

Dos Santos, J. R.: Halhatatlan, Gabriel García Márquez: Az évszázad botránya, J. D. Robb: Halálos arany

 


Dos Santos, J. R.: Halhatatlan
Egy hongkongi genetikai konferencián egy kínai professzor bejelenti, hogy megszületett az első génmanipulált ikerpár, majd nyomtalanul eltűnik. Jao Bai professzort a kínai állambiztonsági minisztérium emberei tartják fogva a saját laboratóriumában, hogy ne szivárogtathasson ki több bizalmas információt, miközben tovább kell dolgoznia a szupertitkos Vitruvius-projekten. A projekt célja a szuperember létrehozása, egyrészt génmanipulációval, másrészt kiborgizáció segítségével, de legfőképpen a mesterséges intelligencia fejlesztésével. Ez utóbbiban óriási verseny folyik az USA és Kína között, hiszen akinek előbb sikerül azt kifejlesztenie, hatalmas előnyre tehet szert, és világuralomra törhet. A professzor tisztában van a projekt kockázataival, és figyelmeztetni szeretné a veszélyre a Nyugatot ismerősén, Tomás Noronhán keresztül. A regény bemutatja Kína orwelli világát, az ember halhatatlanságának lehetőségét, a tech óriások világát, és olyan fogalmakkal ismertet meg, mint a Big Data, a Deep Learning, a technikai fejlődés exponenciális irama, a szingularitás és az általános mesterséges intelligencia. 

Gabriel García Márquez: Az évszázad botránya
Bár Gabriel García Márquezt a legtöbben prózaíróként, Macondo, Aureliano Buendía ezredes vagy épp Santiago Nasar megalkotójaként ismerik, első igazi szerelme az újságírás volt. Az évszázad botránya című, magyarul eddig sosem publikált kötet páratlan újságírói örökségének állít emléket, és az 1950-1984 között keletkezett cikkeiből válogat. Az ötven írás a García Márqueztől megszokott feltartóztathatatlan elbeszélői lendülettel vezet el a barranquillai évek szárnypróbálgatásaitól a nemzetközi hírnévig. Cikkeiben Pablo Escobar újságírókat terrorizál, a pápa szabadságra megy, a levelek pedig soha nem érnek célba. 

J. D. Robb: Halálos arany
Egy csoda szép áprilisi délelőtt Kent Abner gyermekorvosnak csomagot kézbesítenek. A csomagban olcsó bizsu és két félből összeillesztett aranytojás lapul. Amikor kettépattintja, erősen mérgező pára kerül a levegőbe – és végez vele.
Miután Eve Dallas értesíti a veszélyes anyagokkal foglalkozó csapatot – és átesik a vizsgálaton, ami a férjével együtt megnyugtatja, hogy nem került kapcsolatba a méreggel –, elkezdi vizsgálni doktor Abner múltját és kapcsolatait. Nem minden áldozat angyal, akivel találkozott, de a jelek szerint Abner egész közel állt hozzá – habár az évek során a gyengék és elesettek védelmében összezördült néhány emberrel. Mialatt a labor igyekszik azonosítani a halálos mérget, Eve a feladójára vadászik. Ám amikor más is hasonló, szörnyű halált hal, világossá válik, hogy vagy őrültet kell keresnie, vagy olyan embert, aki rejtélyes, nehezen megfogható kapcsolatban állt mindkét áldozattal. 





No comments:

Post a Comment