Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

May 12, 2020

Michael Ondaatje: Divisadero, David Baldacci: Bukottak, Isabelle Broom: Ezer csillag közül te

Michael Ondaatje: Divisadero
Kaliforniában ​vagyunk, a hetvenes években. Anna és Claire nem testvérek, de testvérként nőnek fel magányos apjukkal és a szomszéd árva fiúval, Cooppal. Amikor egy feloldhatatlan konfliktus következtében a család szétrobban, Anna elmenekül, és csak évek múltán látjuk viszont Franciaországban, ahol egy költő életét tanulmányozza. Coop is otthagyja a környéket, jó időre eltűnik. A sodródó szereplők életét véletlen találkozások, szerelmek alakítják, a történetek az emlékezés homályából bontakoznak ki és oda is merülnek el. Anna például új francia ismerősében, véletlen találkozásukban a személytelenséget szereti – a vándoréletet élő férfiban magára ismer, és az ő emlékein keresztül jut el igazán kutatásának tárgyához. Coop is fogódzót keresve vándorol: kaszinóról kaszinóra jár, rejtőzködik, menekül. Megrázó, mégis romantikus történetük felemelő példázata annak, hogy a jövőnket kikerülhetetlenül meghatározza múltunk. Michael Ondaatje neve mintha egy életre egybeforrt volna Az angol beteggel, pedig nem ez az egyetlen elsőrangú műve. Divisadero című kötetében hasonlóan keveredik a jelen a múlttal: a szereplők életének minden pillanatát áthatja személyes múltjuk, az emberöltőkkel korábbi történelem és a szenvedélyes vágy.

Isabelle Broom: Ezer csillag közül te
Alice éppen megkomolyodik. Talán nem azt a kalandos életet éli, amit valaha elképzelt magának, de több mint amire bárki is vágyhat, hogy boldog legyen – mert van megbízható barátja, védelmező anyja –, még ha a vágyai egy kis része mindig is elfojtva marad. Max mindent összekuszál. Egy pusztító sérülés után elhatározza, hogy bizonyít saját magának: hogy megtalálja az embert a fogyatékosság mögött, hogy kiszabadul a családja szorításából, hogy képes még kalandokra. Egy Sri Lanka-i utazás az utolsó kitörés Alice számára – az utolsó esélye, hogy belevesse magát az otthonától több ezer mérföldre lévő forróságba, káoszba és sokszínűségbe. És ez az a pillanat, amikor találkozik Maxszel. Alice még nem tudja, de ezzel az egész élete megváltozik. Max még nem tudja, de ő az, aki megváltoztatja Alice életét. Isabelle Broom gyönyörű, szívmelengető romantikus története a szerelemről, életről és a veszteségről.

David Baldacci: Bukottak
Amos Decker és FBI-os kollégája, Alex Jamison a nő testvérét látogatják meg egy hanyatló bányászvárosban. Amos alig néhány órát tölt a városban, amikor belebotlik egy szörnyű kettős gyilkosság helyszínébe. 

No comments:

Post a Comment