Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

May 9, 2020

H. E. Bates: Bíbor sivatag, Réti László, Vanicsek Olivér: Aranylövés, Jeffrey Archer: Aki ​mer…

Jeffrey Archer: Aki ​mer…
William Warwick nyomozó a Scotland Yard műkincslopással foglalkozó részlegén dolgozik, amikor elemelnek egy Rembrandt-képet az egyik brit múzeumból. A nyomozás során William beleszeret a múzeum kutatói részlegén dolgozó nőbe, aki társa lesz az elkövető utáni hajszában. A könyv egy új sorozat első kötete. 
 
Réti László, Vanicsek Olivér: Aranylövés
Egy háborús bűnök miatt nemzetközi körözés alatt álló magyar zsoldos és egy kiégett amerikai veterán által vezetett fegyveres csapat különleges megbízatást kap: feladatuk az, hogy két és fél tonna illegálisan bányászott aranyat szállítsanak át az afrikai Száhel-övezet poklán. Két hetes küldetésük gazdaggá teheti őket, de megbízóiknak van egy fontos feltétele: minden egyes rúd aranynak meg kell érkeznie, különben bárhova menekülnek vagy bújnak el a Föld színén, előbb-utóbb megtalálják, és megölik őket. Csakhogy a szállítmányt a világ legveszélyesebb terepén keresztül kell célba juttatniuk, ahol minden hadúr és terrorista-csoport rájuk és szállítmányukra vadászik. A Kaméleon és sok más bestseller szerzője, és az Aranyélet, az elmúlt évek legnépszerűbb magyar sorozatának a társírója összefogott, hogy egy letehetetlenül izgalmas thrillert alkosson meg, amely egyszerre szórakoztató és elgondolkodtató olvasmány. 
 
H. E. Bates: Bíbor sivatag
A Bíbor sivatag témája tulajdonképpen egy háborúban elfásult, elidegenedett ember talpraállása személyes élményei hatására. Forestert, a repülőtisztet pár napos házasság után egy bombarobbanás megfosztja feleségétől. Burmába, a Bibor sivatagba kerül, a japán lerohanás idején. Megszállónak érzi magát, a halált keresi. Először egy burmai nő iránti szerelme rázza föl, majd egy kollegája szerencsétlen lezuhanása adja vissza életösztönét, végül saját repülőszerencsétlensége nyújt igazi lehetőséget arra, hogy megtalálja nyugalmát, a benne szunnyadó embert, mikor már szinte csupasz élőlényként cipeli végig a sivatagon sebesült társát. Ösztönné vált mozgatóereje csak a menekülés és a mentés.
A stílus rendkívüli egyszerűségével a szerző még fokozza az élmény intenzitását. A regény legérzékletesebb része a sivatagi menekülés lélektanilag bravúros leírása. 
 

No comments:

Post a Comment