Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

August 16, 2018

Cormac McCarthy: Isten gyermeke, Lion Feuchtwanger: Rókák a szőlőben



Cormac McCarthy: Isten gyermeke
"Vagy kitalál magának egy másik életvitelt vagy talál magának egy másik lakóhelyet hozzá valahol a világban." - figyelmezteti a seriff Lester Ballardot, ám a huszonhét éves fiatalember egyikre sem képes. Anyja lelépett, apja felakasztotta magát. Lester szinte teljes elszigeteltségben él közel a természethez, egyre távolabb a társadalomtól a Tennessee állambeli Sevier megyében. Pár dollárja van és egy puskája. Vadászik és gyűjtöget a hegyekben. Meggyűlik a baja a renddel. Magában beszél. Egy hideg téli reggelen tett felfedezése alapvetően változtatja meg az életét. Már nem lesz visszaút. Cormac McCarthy korai remekművében a rá annyira jellemző szikár költőiséggel, érzékenységgel és komor szépséggel mutatja közelről az emberszámba se vett, kisemmizett Lester létezésének bestiális harcát, kegyetlen-keserves küzdelmét.

Lion Feuchtwanger: Rókák a szőlőben
Feuchtwanger nagy történelmi regénye 1776-78-ba viszi az olvasót, Párizsba. Középpontjában Beaumarchais, a nagy drámaíró és Benjamin Franklin, a szabadságharcukat vívó amerikai államok franciaországi követe áll. Mindkettejük közös célja az amerikai függetlenség - ennek pedig alapfeltétele, hogy Franciaország szövetséget kössön az Egyesült Államokat, pénzzel, felszereléssel, csapatokkal támogassa Franciaország nagy vetélytársa, Anglia ellen. Eközben már a francia királyságban is érlelődik a forradalom. Az ország urai számukra megoldhatatlan ellentmondás előtt állnak: támogassák-e a "rebelliseket", ezzel elősegítve Franciaország forradalmasítását is, vagy pedig tűrjék el, hogy az ősi ellenség, Anglia győzedelmeskedjék. A nagypolitika hátterében felsorakozik XVI. Lajos, a korlátolt király, a romlott és dekadens udvar, a halaskofák, művészek, gondolkodók, a forradalom előtti francia társadalom.

No comments:

Post a Comment