Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

May 21, 2014

Arthur C. Clarke: Randevú a Rámával

http://yadi.sk/d/MSfEyiZpQwPbP
Arthur C. Clarke legjobb művei között tartják számon a mára már klasszikussá vált - Campbell-, Hugo-, Jupiter- és Nebula-díjas -Randevú a Rámával című, 1973-ban írt regényét.
Gigászi méretű, rejtélyes, henger alakú tárgy tűnik fel az űrben, és száguld egyenesen a nap felé. A naprendszerből kutató űrhajót küldenek a Rámának elnevezett magányos vándorra, hogy vizsgálja meg, mielőtt végképp eltűnne az űr mélyén. A feladattal megbízott űrhajósok azonban csak néhány kérdésükre kapnak választ, a többi - a Ráma minden pontján észlelt háromoldalú szimmetriát mutató struktúráktól kezdve a hengeres tengeren át a gépezet-szigetig - titok marad. E titkok minden bizonnyal egy, a naprendszerénél sokkal fejlettebb civilizáció hírnökei. De kik lehetnek a rámaiak? Hol vannak, és mi a céljuk az emberekkel? Talán a serényen tevékenykedő biotok adhatnának választ e kérdésekre? Vagy az üvegtemplom rejti a megoldást? Vagy talán az óriási henger megközelíthetetlen „déli féltekéje"? A Ráma őrzi megoldhatatlan titkait, és évtizedek óta újabb és újabb olvasónemzedékek fantáziáját mozgatja meg lebilincselő és letehetetlenül izgalmas történetével.

No comments:

Post a Comment