Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

February 26, 2014

Balogh Béni: Magyar királymondák

http://yadi.sk/d/kGbX6nAjJcPd4
Hazánk történelmében a királyok nagy szerepet játszottak – s közülük jó néhány, kiemelkedő tetteivel írta be a nevét a nép emlékezetébe – és a történelemkönyvekbe.
E királymondák irodalmi feldolgozásokból, néphagyományból, történelmi tényekből és az írói képzelet ötvözetéből születtek meg. Az elbeszéléseket népmesei elemek szövik át. Legjellemzőbb rájuk – az igen szép nyelvezeten túl – az életszerűség: a történelmi alakok emberi mivoltukban jelennek meg, a régmúlt korok mindennapjai tárulnak fel a könyv lapjain, s az olvasó bepillanthat a paloták és a kunyhók világába is.
A kötet történelmi személyiségei: Szent István, Szent László, Könyves Kálmán, IV Béla, Mátyás király, II. József, IV. Károly stb., valamint a fejedelem: II. Rákóczi Ferenc, illetve kormányzó-elnök: Kossuth Lajos történelmi szerepe közismert, ez e könyvben olvasható, róluk szóló történetek azonban kevésbé.

No comments:

Post a Comment