Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

August 9, 2013

Martin Lunn: A Da Vinci-kód megfejtése

Nélkülözhetetlen útmutató A Da Vinci-kód titkaihoz
A Da Vinci-kód korunk könyvkiadásának csodája. Több millió eladott példányával a XXI. Század legnépszerűbb felnőttregénye lett.
Dan Brown, A Da Vinci-kód írójának állítása szerint "a dokumentumokról és titkos szertartásokról szóló, a regényben szereplő ismertetések megfelelnek a valóságnak". De valójában megfelelnek-e? Számos kutató és teológus támadta a könyvet és az alapjául szolgáló "tényeket". Egyesek azt állítják, hogy Dan Brown katolikusellenes. Világszerte könyvklubok, olvasócsoportok, tematikus honlapok, magazin- és újságcikkek szították a tüzet, s így A Da Vinci-kód nemcsak műfaja legsikeresebb könyve lett, hanem a legtöbb vitát kiváltó is.
Most pedig Martin Lunn történészszakértő leleplezi a Dan Brown kutatásai mögött rejlő igazságot.
A katolicizmus oldalhajtásának, az Opus Deinek a létezését... a Krisztus és Dávid király vérvonalával kapcsolatos szilárd tényeket... a Szent Grál megdöbbentő titkait... a templomos lovagok és a hírhedt Sion-rend eredetét... a Temple Church és a Rosslyn-katedrális titkait... és még sok minden mást.
Egy regény, bármilyen mértékben támaszkodjon is a valóságra, szükségképpen fikció marad, s nincs ez másképp Dan Brown A Da Vinci-kód című világsikerével sem. A különbség talán csak annyi, hogy Dan Brown előszeretettel vegyíti a tényeket és a fikciót, ráadásul komoly, sokakat érintő témákban – elég ha csak a regényben a katolikus egyházat ért támadásokra gondolunk.
Joggal merült fel tehát az igény, hogy a világszerte mintegy tizenhétmillió olvasó pontosabb képet kapjon A Da Vinci-kód hátteréül és építőköveiül szolgáló témák sokaságáról, Leonardo da Vinci életének és művészetének tényeitől kezdve a Sion-rend nagymesterein, a dávidi és a Meroving-vérvonalakon, az igazi Sauniére-en át egészen Jézus Krisztusig, állítólagos házasságáig, de akár a regény helyszíneinek – a Louvre, a L'Église de Saint-Sutpice, a Rosslyn-kápolna, a Westminster-apátság – bemutatásáig.

No comments:

Post a Comment