Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

May 21, 2024

Barker, R.J.: Az orgyilkosok ideje, Eva-Maria Bast: A vanília illata, Eva-Maria Bast: A cukor illata, Sándor Iván: Tiltott terület

Barker, R.J.: Az orgyilkosok ideje
„Ha el akarsz kapni egy orgyilkost, bérelj fel egy másikat"
Dongalábú Girton a birodalom egyik legjobb orgyilkosának ígéretes tanítványa, bár még csak tanulmányainak elején jár. Ám legutóbbi küldetésük a szokásostól merőben eltérő kihívás elé állítja őt és mesterét: ezúttal nem elvenniük, hanem megóvniuk kell egy életet. Valaki, vagy inkább valakik meg akarják gyilkolni a trónörököst, Girtonnak és mesterének pedig le kell lepleznie az árulót, és meg kell akadályoznia a herceg halálát.
A hazugságok fojtogató légkörében vergődő kastély falai között Girton olyan barátokra lel, akikre sohasem számított, olyan dolgokért kell felelősséget vállalnia, amikért sohasem akart, és egy olyan összeesküvésbe csöppen, amely akár az egész királyságot romjaiba döntheti.
Mindeközben a talajt rettenetes mágia mérgezi, titokzatos erők ébredeznek és az orgyilkosoknak szembe kell nézni a ténnyel: könnyen lehet, hogy hamarosan a nemesek áskálódása lesz a legkisebb bajuk…


Eva-Maria Bast: A vanília illata
„A vaníliás cukor különösen finom ízt kölcsönzött a süteményeknek, de minden más édességnek is. Josephine szerette a vanília illatát, ami egy ideje már az egész házat belengte."
Bielefeld, 1892. A fiatal Josephine és férje, Carl nagy terveket dédelget: egy olyan anyagot próbálnak előállítani, amely forradalmasítja a sütést. Csak a megfelelő keverék hiányzik. Miközben Josephine a közös patikájukban már a hirdetésen dolgozik, Carl kitartóan kísérletezik – és sikerrel jár. Megszületik a sütőpor, amely óriási hasznot hoz, Josephine és Carl hamarosan belevághat a terjeszkedésbe. Azonban irigyeik is bőven akadnak, ezért Josephine és Carl aggódni kezd a vállalkozásukért – és a szerelmükért. Egy pékdinasztia történetének első kötetét tartja kezében az olvasó, amely egy német családi vállalkozás sikertörténete alapján íródott.


Eva-Maria Bast: A cukor illata
Bielefeld, 1914. A Meister család vállalkozása virágzik, a sütőpor hatalmas sikert arat. Julius, a cégalapító fia ledoktorált kémiából, és át akarja venni a cég irányítását, de előtte még feleségül akarja venni Lottét, a nagy szerelmét. Amikor a félénk Lotte megérkezik Bielefeldbe, nagyon izgatott amiatt, hogy vajon elfogadják-e Julius feleségeként. De minden gondja megalapozatlannak tűnik, a két fiatal hamarosan összeházasodhat, és Lotte már az első gyermeküket várja. De a boldogság csak rövid ideig tarthat, mert a kegyetlen valóság, amely már régóta a levegőben lóg, utoléri őket: kitör az első világháború, Julius pedig evonul. Nem sokkal ezután a család szörnyű hírt kap, és hirtelen minden használható ötletre szükség van, hogy megmentsék a vállalatot…


Sándor Iván: Tiltott terület
A Napfény Panzió a nyugalom otthona a forró nyárban. Tópart, ősfák, árnyas sétautak, napozóerkélyek, nyaralók. Három szobájában: dolgoznak. A fiatal Helytörténész a Ház százéves múltját kutatja. Az orosz-ukrán frontról szerzett élményeit összegező Haditudósító a háború okairól-előzményeiről készít beszámolót. A Művészettörténész klasszikus festmények elemzéséről írja tanulmányát, arról, hogy milyen szörnytettekre is képes az ember. Élők és holtak, a hatalom megszállottai, szolgálói és kiszolgáltatottjai közös időtérben találkoznak. Sándor Iván ezúttal is egyéni regényformát talált a személyes sorsok, a világállapot, a szellemi-művészi törekvések egységére. Alakjai felismerik a sötét erők embert nyomorító térnyerését, azt, hogy miben élünk.


No comments:

Post a Comment