Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

November 23, 2023

Ben Macintyre: Szonja ügynök, Nádasdy Ádám: Hordtam az irhámat, Tom Bower: A bosszú, Monique Roffey: A sziget sellője, Eve Chase: A Foxcote kúria lányai

Ben Macintyre: Szonja ügynök
1942-ben, ​egy békés, angol falucskában elegáns nő lépett ki a házából, hogy szokása szerint kerékpározni induljon. A szomszédjai által Mrs. Burtonként ismert odaadó feleség és háromgyermekes anya a brit vidéki háziasszonyok mintaképének tűnt.Ahelyett azonban, hogy az élelmiszerjegy-tömbjével az üzletek felé kerekezett volna, sietve nekivágott az oxfordshire-i tájnak, hogy tudományos hírszerzési adatokat vegyen át az ország egyik legragyogóbb atomtudósától. E titkokat később a kerti vécéjében elrejtett rádión továbbította a szovjet hírszerzésnek.
Mrs. Burton – lánykori nevén Ursula Kuczynski, fedőnevén pedig „Szonja" – ugyanis korántsem egyszerű brit háziasszony volt. Német zsidó családból származott, hithű kommunista lett, a szovjet Vörös Hadseregben ezredesi rangot viselt, és kiválóan képzett kém volt. Svájcban Hitler elleni merénylet tervezésében vett részt, Mandzsúriában a japánok ellen kémkedett, és segített a Szovjetuniónak az atombomba megépítésében – a huszadik század néhány legveszélyesebb kémakciója köthető Szonja nevéhez. A történetét mégsem mesélték el soha – egészen mostanáig.


Nádasdy Ádám: Hordtam az irhámat
Nádasdy Ádám legújabb könyvében a határok, országok, kultúrák közötti életről mesél. Visszaemlékezéseiben feltárul egy határokon átívelő, szerteágazó családtörténet, és az, hogy milyen volt felnőni egy soknyelvű, többkultúrájú családban a szürke ötvenes években. Hogyan lehetett utazni a Kádár-kor konszolidációja előtt és után, miként nyílt ki a világ a rendszerváltással. Nádasdy Ádám a tőle megszokott élvezetes stílusban mindig egy-egy személyes történettől jut el a közös élmények megértetéséig.


Tom Bower: A bosszú
Meghan és Harry a Windsorok ellen

Erzsébet ​királynő unokája Harry herceg és Meghan Markle 2018. május. 19-én kötött házassága melegséggel és reménnyel töltötte el sokak szívét, de meg is osztotta a brit társadalmat. A királyi család úgy vélte, hogy a sussexi esküvő szédületes sikere, amelyet szerte a világon ünnepeltek, egy új korszak kezdete lehet a Windsorok számára. Ám egy éven belül az álom rémálommá vált.Miért komoly kihívás ez a házasság a királyi család és a monarchia számára? Milyen valódi és mondvacsinált, illetve a média üzleti érdekei által keltett ellentétek juttatták el a feleket a szakításig. Hogy lehet megbirkózni vegyes rasszú, fiatal, önálló színésznőként a 21. században, a több száz éves hagyományok által szabályozott udvari élettel. A Palota és a hercegi pár ütközései milyen következményekkel járnak? Miért fontos ez a Brit Nemzetközösségnek, és miért érdekes ez nekünk is?A könyvet nem csak a királyi család intim és botrányoktól sem mentes mindennapi élete iránt érdeklődőknek ajánljuk, hanem azoknak is, akik bele akarnak látni a bulvár sajtó és a közösségi média hol felemelő, hol sárba tipró világába.Tom Bower, Nagy-Britannia vezető oknyomozó újságírója széles körű kutatásai, és korábban meg nem szólaltatott bennfentesekkel készült interjúi alapján feltárja a szerelem, az árulás és a bosszú kulisszatitkait.


Monique Roffey: A sziget sellője
Az év legkülönlegesebb története.
1976. április, egy apró karibi falu Black Conch szigetén, az esős évszak kezdetén. Egy halász kapást várva dalolászik a csónakjában, csakhogy egy váratlan tengerlakót vonz magához: Aycayiát, egy féltékeny asszonyok által elátkozott gyönyörű sellőt, aki évszázadok óta szeli a Karib-tenger habjait, de most elbűvöli a férfi, David és a dala.
Ám elragadtatása a vesztét okozza. Amint újra hallja a férfi motorcsónakját, követni kezdi, azonban a sziget éves horgászversenyén amerikai turisták karmai közé kerül. Egy tragikus küzdelem után kihúzzák a tengerből, és kifeszítik a dokkban, akár egy trófeát. Megmentésére David siet, és szelíden elnyeri a sellő bizalmát, aki lassan, kínok között kezd visszaváltozni nővé. Ám az átalakulások nem minden esetben maradandók, a féltékenység pedig, akárcsak a szerelem, a hurrikán erejével és még annál is tartósabban képes lecsapni.
Mélyedj el! Kapcsolj ki! Légy jelen!


Eve Chase: A Foxcote kúria lányai
Három nemzedék. Két nyár. Egy mindent felforgató titok.
Egy eldugott vidéki kúria melletti idilli erdőben újszülött kislányra találnak.
A kúriában élő Harrington család befogadja a babát, és a hitetlenkedést hamar örömbe csap át. Éppen saját gyermekük elvesztését gyászolják, és a gyönyörű csecsemő új reményt ad nekik. Miután a család attól tart, hogy a hatóságok elvennék tőlük a gyermeket, titokban tartják a létezését, és megállítják az időt egy önfeledt nyár erejéig, ahol a megszokott szabályok – és törvények – mintha nem lennének érvényben.
Ám nem sokkal később valaki holtan hever a birtokon, és a tökéletes családról alkotott álmok szilánkokra törnek. Évtizedekkel később ezekből a szilánkokból kell összerakni az igazságot – legyen az bármennyire fájdalmas…
Eve Chase, a Borostyánba szőtt titkok szerzőjének új műve érzelmekkel teli, hátborzongató olvasmány családi titkokról és kötelékekről – és arról, hogyan találjuk meg önmagunkat, amikor a leginkább el vagyunk veszve.


No comments:

Post a Comment