Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

October 11, 2023

Victoria Selman: Mélyen őrzött titkok, Esze Dóra: Bodzagőz, Michael Lackner: A másoló, Vámos Miklós: Sánta kutya, Clemence Michallon: A csendes berlő, Miklós Vámos: Kedves kollégák I-II., Graham McTavish: Klánok földje

Victoria Selman: Mélyen őrzött titkok
A ​tizenkét éves Sophie és édesanyja, Amelia-Rose Brennan Massachusettsből Londonba költözik, ahol találkoznak a karizmatikus Matty Melgrennel, aki hamar az életük fontos része lesz. De amikor a két felnőtt kapcsolata megszakad, egy sorozatgyilkos olyan fiatal nőkre kezd vadászni, akik feltűnő hasonlóságot mutatnak a lány anyjával. Amikor Mattyt végül többszörös gyilkosságért elítélik, maradnak kérdések a bűnösségét illetően… Kérdések, amelyek teljesen tönkreteszik a Brennan család életét. Közel húsz évvel később Sophie levelet kap a Battlemouth börtönből, amelyből megtudja, hogy Matty haldoklik, és találkozni szeretne vele. Úgy tűnik, hogy a lány végre megkaphatja a válaszokat, amelyeket annyira keres. De az igazság vajon felszabadítja – vagy éppen még mélyebbre taszítja? A Sunday Times bestsellerszerző Victoria Selman első magyarul megjelenő regénye egy hátborzongató, sötét és lebilincselő pszichológiai thriller meglepő fordulatokkal. Megtudhatjuk belőle, hogy milyen lehet egy sorozatgyilkos mellett felnőni.


Esze Dóra: Bodzagőz
„…a bodzatea pedig színtiszta kőleves volt, semmi más, annyira szimpla, hogy arra már rá sem lehet jönni, Felícia egyetlen mondattal adta át a boltba özönlő rengeteg kisírt szemű, napszemüveget öltött, nyáron is kardigánt viselő, megkövesedett tekintetű, visszeres lábát alig vonszoló, hézagos fogsorú, alkoholban áztatott arcú, nemfájsemmimcsakmindenem-homlokú, sérült dobhártyájú, fekélyes gyomrú, már minden ordításra közönyös, égési sebeket takargató, válókereset visszavonásába veréssel belezsarolt asszonynak, aki nyugati sorstársaival ellentétben ugyan hiába menne vissza a villámgyors menekülés miatt otthagyott gyermekeiért egy rendőrrel, nálunk többnyire még a szolgáló és védő egyenruhás alkalmazottak sincsenek azzal tisztában, ez az életforma bűncselekmény…"


Michael Lackner: A másoló
Henry Cooper a sikeres és ambiciózus londoni rendőrkapitány egyetemi oktatói felkészülése során meglepetten tapasztalja, hogy Anglia egyes városaiban a közelmúltban olyan, még megoldatlan bűnügyeket követtek el, melyek kísértetiesen hasonlítanak az általa korábban már megoldott londoni gyilkosságokhoz. Miért másolják az általa már lezárt ügyeket? Az elkövetők hogyan juthattak olyan információkhoz, melyeket csak Henry Cooper ismerhet? Hogyan kerül a képbe a felesége, aki már évek óta sikertelen próbálkozik az írói pályával? Van köze a legújabb könyvének a gyilkosság sorozathoz? Létezik egyáltalán a tökéletes gyilkosság? Megannyi kérdés, melyekre a válaszok talán megtalálhatók ebben a könyvben.


Vámos Miklós: Sánta kutya
A rossz többnyire férfiak műve. A jót inkább nőknek köszönhetjük. Egy élet a huszadik századi Magyarországon. Egy lányé, nőé, asszonyé. Hit, hazugság, hála, tisztelet, bizalom, remény, igazság, szerelem, derű. Göröngyös út az Én-től az Ő-ig. Férfitársaim, mondjuk ki, hogy a világ összes nőjébe kapaszkodunk, amikor az anyukánkhoz bújunk, s ugyanilyen alapon a világ összes nőjével szerelmeskedünk, amikor azzal a kiválasztottal. Becsüljük meg. Sose feledjük, hogy ők szülnek minket, és amilyen a sors, általában ők is temetnek el végül. Igazságos ez? Aligha. Jól tesszük, ha komolyan vesszük őket, s odafigyelünk rájuk, nem úgy, ahogyan szoktunk, hanem úgy, ahogyan ők figyelnek ránk, meg a gyerekeinkre. Ezzel a könyvvel igyekeztem továbbadni mindazt, amit nőkről és nőktől tudok, róluk és rólunk. Immár annak is húsz éve, hogy megírtam. Úgy érzem, egyre időszerűbb, sajnos és hálisten.


Clemence Michallon: A csendes berlő
Rendelkezik ​feletted. Az életed felett. De te nem adtad fel. És csak egyetlen esélyed van. Aidan Thomas mintapolgár. A szűkszavú, csendes férfi mindig ott van, ha segíteni kell, mindent megjavít, mindenkinek gondját viseli. Szerető férj és gyengéd családapa, aki hasznos és népszerű tagja a közösségnek. Aidan Thomas egy szörnyeteg. De ezt csak egyvalaki tudja. A fiatal nő, akit Aidan Rachelnek hív, öt éve él egy fészerbe zárva. A férfi gyakran éhezteti, rendszeresen megerőszakolja, válogatott módszerekkel kínozza. Rachel mégsem tört meg. Alkalmazkodik a körülményekhez, igyekszik elhitetni fogvatartójával, hogy mindenben alárendeli magát az akaratának, de titokban abban reménykedik, hogy egy nap kiszabadulhat. Amikor a férfi megözvegyül és lányával el kell hagyniuk régi otthonukat, Rachelt is magával hurcolja. Hogy lánya, Cecilia ne fogjon gyanút, Aidan az albérlőjükként mutatja be a titokzatos nőt, aki csak a közös étkezések alkalmával hagyja el nagy ritkán a szobáját. Vajon közel az idő, amikor Rachel végre újra szabad lehet? Elég türelmes bír maradni, amíg elérkezik a megfelelő alkalom? És Cecilia vajon az ellenség vagy a szövetséges szerepét játssza majd, amikor fény derül Rachel valódi kilétére?


Miklós Vámos: Kedves kollégák I-II.
class="description">"A ​kortárs magyar irodalom valamiféle kis tükrét tartja kezében az olvasó. Én tartom elébe. Pontosabban mi, vagyis mintegy hetven hazai szerző. Sajnos, hárman időközben elhunytak. Hetven író portréjáról, bizonyos köz- és magánügyeiről hull le a lepel. Személyes kis tükör ez. Elfogult, de azért remélhetőleg nem torzít. Öt éven át beszélgettem a hazai irodalom aprajával-nagyjával, kétheti rendszerességgel. A helyszín (egyetlen kivétellel) az Alexandra Könyvesház Nyugati téri áruháza volt, a negyedik emeleti panorámaterem.
Az eszmecseréket rögzítette és műsorra tűzte a Pax és a Duna tévé. Hetvennégy beszélgetés, mert a legkedvesebb kollégákat kétszer hívtam meg. Természetesen rövidítésre, szerkesztésre kényszerültem, hogy beleférjünk két kötetbe, kisimítgattam az élő beszéd írásban nem jól festő lazaságait, de igyekeztem megtartani a természetességét, és kinek-kinek jellegzetes stílusát. Emiatt számomra érdekes írói munkának bizonyult a szövegek formálása. Bízom benne, hogy olyasféle közös mutatvány a végeredmény, mint az artistáké, én a mértékletes untermann szerepét próbáltam játszani. Boldogít, ha lehetővé tehettem, hogy kartársaim fölrepüljenek.
A „Kedves kollégák" megjelenése lezár egy korszakot az életemben. Hatvanéves vagyok, ideje átengednem az irodalmi kérdező szerepét alkalmas fiatalabbaknak. Sokat tanultam e beszélgetésekből, az alkotó ember, az irodalmi hétköznapok, a szavakkal vívott küzdelem és az írók családi életének felemelő nehézségeiről, örömeiről. Azt hiszem, olyan tudás ez, amire az olvasók is kíváncsiak. Ha a kérdezett szerzők egyik-másik könyvéhez is kedvet támasztunk, az már a hab a tortán. Tartsanak meg minket jó emlékezetükben." (Vámos Miklós)


Graham McTavish: Klánok földje
Két férfi. Egy ország. És egy csomó whisky. Csatlakozz az Outlander-sorozat főhőseihez! Sam és Graham egy különleges utazásra vár, ahol a két skót férfi együtt barangolja be a nyers szépség, a költészet, a viszály, a zene, a történelem és a háborúk földjét. A különös barátok Skócia szívében, Glencoe-ban kezdik útjukat, és onnan egészen Invernessig és Culloden csatateréig utaznak. Útközben számos kalandot élnek át és különféle felföldi figurákkal ismerkednek meg. Ebben a barátságról, önmaguk megismeréséről és nem kevésbé a whiskyről szóló történetben felfedezik szülőföldjük sokszínűségét, gazdag történelmét és kultúráját. #1 New York Times bestseller és Sunday Times bestseller! Útikönyv egy kicsit másként. Kapaszkodj a kiltedbe… Skóciát így még sohasem láttad. Barangolj együtt az Outlander sztárjaival!


No comments:

Post a Comment