Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

November 2, 2022

Patricia Gibney: Apró csontok, Réz Anna: Mardos, Boldizsár Ildikó, F. Várkonyi Zsuzsa, Mérő László, Muszbek Katalin, Szél Dávid, Tari Annamária,: Hogyan látják a pszichológusok a kis herceget?, Jussi Adler-Olsen: NÁTRIUM-KLORID

Patricia Gibney: Apró csontok
Az anyák hazugságaiért a gyerekeik halállal fizettek. Isabel Gallaghert holtan találja az édesanyja a gyerekszoba padlóján. A fiatal anyát kegyetlenül meggyilkolták, és egy régimódi borotvapengét nyomtak a kezébe. Ki akarhatta bántani ezt az ártatlan családot? Lottie Parker tudja, hogy kimerítő nyomozás vár rá.Még aznap kap egy hívást. Egy másik fiatal anya, Joyce Breslin eltűnt, és négyéves kisfiát elrabolták az óvodából. Amikor egy véres borotvapengét találnak Joyce-ék házában, Lottie biztos benne, hogy ez az ügy kapcsolatban van Isabel halálával. Lottie versenyt fut az idővel: mielőbb meg kell találnia a gyereket, ezért mindent bevet, hogy feltérképezze Isabel és Joyce múltját. Kiderül, hogy a két nő titokban találkozott, de vajon miért? Egy szeles hegyoldalban előkerül néhány apró csont, nyilvánvaló, hogy egy gyermek maradványai. Úgy tűnik, a könyörtelen gyilkos semmitől sem riad vissza...


Réz Anna: Mardos
Reggel már ébredéskor mardos a bűntudat, amiért állandóan halogatod a teendőidet? Délben azt szégyelled, hogy műanyag tálcás paradicsomot vettél az előrecsomagolt szendvics mellé, ezzel tovább szennyezve a bolygót? Délután a gyereked megállás nélkül nyomogatja a telefonját, mire rád tör a bűntudat, amiért olyan kevés időt töltesz vele? Néha úgy érzed, hogy a szégyen és bűntudat alaktalan ködöt von köréd, és a kiváltó okokra már alig emlékszel? Réz Anna filozófus sok humorral és mély megértéssel ered a nyomába, miért mardos minket olyan gyakran a szégyen és a bűntudat.
 


Boldizsár Ildikó, F. Várkonyi Zsuzsa, Mérő László, Muszbek Katalin, Szél Dávid, Tari Annamária,: Hogyan látják a pszichológusok a kis herceget?
Vajon miként látják a pszichológusok A KIS HERCEG ismert alapigazságait? Hogyan vélekednek a Róka megszelídítéséről, a szívünkkel való látás fontosságáról, a semmire sem jó rózsatüskékről? Okos, és egyúttal szórakoztató tanítások várják az olvasót BOLDIZSÁR ILDIKÓTÓL, F. VÁRKONYI ZSUZSÁTÓL, MÉRŐ LÁSZLÓTÓL, MUSZBEK KATALINTÓL, SZÉL DÁVIDTÓL és TARI ANNAMÁRIÁTÓL. Elgondolkodtató, újraértékelő mondatok emberi játszmákról, kegyes és kegyetlen hazugságokról, önmagunk megismeréséről, párkapcsolati gondjaink megoldásáról. Arról, amit örökül hagyott ránk a Kis herceg, amikor ellátogatott hozzánk a bolygójáról.


Jussi Adler-Olsen: NÁTRIUM-KLORID
A koppenhágai rendőrség gyilkossági csoportjának vezetője, Marcus Jacobsen évtizedek óta képtelen elfelejteni egy kisfiú tragikus halálát. Amikor a gyerek édesanyja 2020-ban véget vet az életének, Marcus a legjobb nyomozójához, Carl Mørckhöz fordul, és megkéri, hogy csapatával vizsgálja meg újra a rég lezárt esetet. Carl, Rose, Assad és Gordon hamarosan szövevényes bűncselekmények nyomára bukkan. A korábban balesetnek vagy öngyilkosságnak elkönyvelt ügyeknek van egy furcsa, közös vonása, amely a nyomozók feltevése szerint sorozatgyilkosra utal. És ha igaz a sejtésük, akkor hamarosan üt a következő áldozat utolsó órája! A Q-ügyosztály felveszi a harcot az idővel és a világjárvány által rájuk kényszerített korlátozásokkal, hogy megakadályozzanak egy újabb borzalmas gyilkosságot.


No comments:

Post a Comment