Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

March 29, 2020

Simon Kernick: Rossz időben, rossz helyen, S. K. Vaughn: Közöttünk ​a végtelen, Szepes Mária: Varázstükör

Simon Kernick: Rossz időben, rossz helyen
Sodró lendületű krimi dupla csavarokkal. Kapaszkodj, ha Simon Kernicket olvasol – ez a pasi padlógázzal nyomja végig.  Két jól menő, sikeres házaspár egy kellemesnek ígérkező hétvégi kirándulásra utazik el, hogy gondtalanul kikapcsolódjanak. Ám a hegyvidéki panzióban a pihenés helyett döbbenetes rémálom veszi kezdetét: itt semmi sem olyan, mint amilyennek elsőre látszik. Az események szédült erővel felpörögnek, és nemsokára már egyedül az a kérdés: vajon túlélik-e a hétvégét, és ha igen, milyen áron? 

S. K. Vaughn: Közöttünk ​a végtelen
2067 karácsonya – a NASA űrhajójának sötét és üres folyosóin a Csendes éj dallama visszhangzik, May Knox parancsnok pedig egy űrkatasztrófa egyetlen túlélőjeként tér magához a mesterséges kómából a súlyosan megrongálódott űrhajó fedélzetén. A harminckét fős legénység a Jupiter egyik holdjára, az Europára tartott. Az emberiség javát szolgáló misszió során azonban May emberei mind odavesztek, és az ő helyzete is kétségbeejtő. Több száz millió mérföldre a Földtől kilátástalan küzdelem veszi kezdetét a túlélésért, s a kapitány előtt csakhamar világossá válik, miféle sötét erők juttatták őt és a hajót ebbe a szorult helyzetbe. Túlélésének egyetlen záloga nem más, mint a küldetést egykor a Földről irányító zseniális tudós, akinek a szívét azonban May összetörte, amikor űrhajóra szállt. A Közöttünk a végtelen izgalmas karaktereket felvonultató fordulatos regény, amely olyan nagy sikerű történetek szellemét idézi, mint az Érkezés vagy a Mentőexpedíció. 

Szepes Mária: Varázstükör
Kornét Gábor újságíró barbár idők tanúja. Berlinből tudósít, amíg ki nem utasítják Németországból. Hazatérve egy nevezetes varázstükröt örököl, amely egykor Rabbi Abraham Eleazarnak, az 1100 körül élt nagy kabbalistának, mágusnak és alkimistának tulajdonában volt. „Semmi el nem rejtőzhet előle, amit látni akar… Mert mi maradhat titokban a Szellem előtt, amely nem ismer időt, távolságot, áthatol az anyagon, s minden forma mögött az anyagot szemléli? A tükörbe pedig ez a mindentudó, mindenlátó, misztikus erőinek birtokában lévő szellem vetíti ki a felidézett jelenségeket.” Kornét Gábor azonban nem csupán látni akar, hanem jótékonyan beleavatkozni a zajló eseményekbe… Szepes Mária ezoterikus regénye mélységével, fordulatosságával méltó párja a Vörös Oroszlánnak. 

No comments:

Post a Comment