Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

October 27, 2019

Drew Williams: Gazdátlan csillagok, Bányai D. Ilona: Boszorkánykör, Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt: Egyetlen ​igazság

Drew Williams: Gazdátlan csillagok
Száz ​évvel ezelőtt egy Impulzusnak elnevezett, rejtélyes energiahullám áradt szét az univerzumban, ami a legtöbb modern technológiát megsemmisítette. Bár egyes naprendszerek érintetlenek maradtak, a többségükben eluralkodott a káosz. Egy szuperkatonákból álló titkos csoport már hosszú ideje azon dolgozik, hogy visszaállítsa a rendet. Az egyik legeredményesebb tagjuk egy Kamali nevű zsoldos. Ő bolygóról bolygóra utazva keres és menekít ki természetfeletti képességekkel rendelkező fiatalokat, akik az energiahullám mementójaként születtek másmilyennek. A titkos csoport abban bízik, hogy ezek az emberek képesek lesznek megfejteni az energiahullám titkát, visszafordítani a károkat, és elérni, hogy a jelenség soha többé ne ismétlődhessen meg. Kamali útja nem veszélytelen, ráadásul nem ő az egyetlen, aki ezeket az embereket keresi. Amikor a feszülő ellentétekkel, ősi technológiák maradványaival és titkos veszélyekkel teli galaxisokban vándorolva az egyik bevetése balul sül el, hirtelen egy intergalaktikus háború kellős közepében találja magát egy olyan erővel szemben, amit nem sújtott az Impulzus hatása, és ami az ismert világok felett akar uralkodni. Lehetetlen küldetés veszi kezdetét: Kamali egy telekinetikus képességekkel rendelkező lány és egy MI prédikátor kíséretében útnak indul, hogy megmentse a világot. Drew Williams bemutatkozó regénye galaxisokon átívelő történet háborúról, árulásról és örök barátságok létrejöttéről, melyben egy maréknyi ember elszántan küzd egy szebb jövőért, akár az életük árán is. A Gazdátlan csillagok a klasszikus űroperák előtt tiszteleg – az adrenalintól fűtött akciójelenetei, pimasz humora és szerethető karakterei sokáig az olvasóval maradnak.

Bányai D. Ilona: Boszorkánykör
Ezernégyszázhatvanöt, ​Magyar Királyság. Mátyás király erős kezű uralkodása stabilitást és rendet teremtett az országban, a nemesi viszályokat mégsem tudta teljesen felszámolni. A Szilágyi családdal folytatott birtokviták miatt kegyvesztetté váló, azelőtt a Felvidéken a nagy hatalmú Perényi família érdekeit veszélyeztetik a gyorsan felemelkedő Szapolyaiak, akik a királytól több környékbeli birtokot kaptak adományként, köztük Tokaj várát is. Perényiék nem nyugszanak bele a vereségbe: minden rendelkezésükre álló, törvényes és törvénytelen eszközzel igyekeznek gyengíteni riválisaik pozícióit. Egy Tokaj melletti kis faluból három nő keveredik Szent Iván éjjelén a közeli Öreg-erdőbe: egy tehetős gazda boldogtalan felesége, a falu kondásának nincstelen, de talpraesett lánya, és egy apátlan-anyátlan árva, aki évek óta kénytelen elviselni mostohája kegyetlenségét. Mindhármuk lépteit a végső kétségbeesés vezérli, és nem is sejtik, hogy sorsuk hamarosan összefonódik és örökre megváltozik. Bányai D. Ilona regénye hiteles történelmi környezetbe helyezve mutat be három időtlen női sorsot. Hősnői és szereplői között ugyanúgy felbukkannak történelmi alakok, mint egyszerű emberek. Magával ragadó, egyedi hangvételű történetének örök tanulsága, hogy kellő akarattal és elszántsággal a legelesettebbek is sorsfordító tettekre képesek, és nélkülük néha a legnagyobbakra is bukás várna.

Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt: Egyetlen ​igazság
Sebastian Bergman kriminálpszichológus már beletörődött, hogy nem dolgozhat a királyi gyilkossági nyomozóhatósággal, ezért visszatért a könyvíráshoz. A lánya, Vanja Uppsalában talált munkát, és éppen egy elvetemült bűnöző után kutat. A tettes az áldozatai mögé lopódzik, altatóinjekciót ad be nekik, majd zsákot húz a fejükre, és megerőszakolja őket. Amikor az egyik áldozat meghal, bevonják az ügybe a királyi gyilkossági nyomozóhatóságot. A helyi nyomozócsoport vezetője pedig felkéri szakértőnek Sebastiant. Az újra egyesülő csapat tagjai kénytelenek félretenni a személyes gondjaikat és konfliktusaikat, hogy elfoghassák a brutális erőszaktevőt, aki rettegésben tartja a várost. Rájönnek, hogy nem véletlenszerűen választja ki az áldozatait. Már csak az a kérdés, mi lehet a kapcsolat közöttük. És miért szeretnék olyan sokan, hogy ne derüljön fény az elkövető kilétére?

No comments:

Post a Comment