Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

January 25, 2019

Moldova György: Az ​új császár új ruhája , David Bolchover: A legnagyobb visszatérés ,Philip K. Dick: Jones kezében a világ

Philip K. Dick: Jones kezében a világ
Floyd Jones egy mogorva, esetlen és feltehetően őrült fickó, mégis igen rövid idő alatt lesz vásári mutatványos mutánsból egy egész bolygó vezetője. Ezt két hihetetlen képességének köszönheti: hogy előre látja a jövőt, és hogy képes rávenni az embereket az álmodozásra egy olyan világban, ahol be lett tiltva. A posztnukleáris messiás baljós története Philip K. Dick keze alatt épp annyira aprólékosan realista írás, mint amennyire profetikus. A bizarr mutánsok, hermafrodita szexelőadók és csillagközi lények mellett a regény halálos pontossággal ábrázolja azt a vágyunkat, hogy higgyünk: valamiben, bármiben.

David Bolchover: A legnagyobb visszatérés
Pep ​Guardiola és José Mourinho előtt élt egy bizonyos Guttmann Béla: az első szupersztár futballedző, aki kitaposta az utat a mostani ünnepelt menedzsereknek. Ennél is különlegesebb az a tény, hogy Guttmann a holokauszt túlélője volt. Sikerült kicseleznie a halált, hónapokig bujkált egy budapesti padláson, miközben a közelben zsidók ezreit hurcolták el koncentrációs táborokba. Guttmann később munkaszolgálatból is megszökött. Ő volt a szerencsés túlélők egyike. Apját, lánytestvérét és családjából még sok embert megöltek a nácik. 1961-ben a Benfica edzőjeként magasba emelte a bajnokcsapatok Európa-kupáját –, és hőstettét megismételte a következő évben. Felemelkedett a haldokló Európában, és tizenhat év alatt a kontinens bajnokává vált: Guttmann a futballtörténelem legnagyszerűbb visszatérését csinálta meg.. Ez az emlékezetes történet a huszadik századi Európa kettősségét fogja össze: a barbárság és a népirtás által megtépázott kontinenst, amelynek mégis reményt adtak az izgalmas mérkőzések, ahol nagyszerű játékosok küzdöttek a futball Szent Gráljának elnyeréséért. David Bolchover író és kommentátor. Három könyvet jelentetett meg eddig, többek között a 90-Minute Managert (90 perces menedzser), amely a nagy futballedzők különböző irányítási stílusát kutatta. Számos tekintélyes újságnak, például a The Timesnak, a The Telegraphnak ésa Financial Timesnak írt, emellett gyakran feltűnt a BBC, a Sky és más médiatársaságok műsoraiban.

Moldova György: Az ​új császár új ruhája
Hektor, az ifjú császár, megdöbbenve tapasztalja, hogy az egykor egységes határvédelmi rendszer most számos kisebb részre oszlott. Mindegyik kerítésen az ország leggazdagabb birtokosának neve áll: „Hentes és Hentes gyepű”, „Simliska szegély”, „Lázár mesgye”. Az átkelő pontok fölé drapériákat feszítettek ki: „Ha belépsz az országomba, tudomásul kell venned az én törvényeimet”, „Mindenki annyit ér, amennyije van”, „Ne hagyjuk, hogy Sátán György nevessen a végén”. Az ország viszont egyre mélyebb nyomorba süllyed. Hektor felveszi a levegőből szőtt ruháját.

No comments:

Post a Comment