Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

May 11, 2018

Jaume Cabré: Én vétkem, Jay Crownover: Az igazság bajnoka, Chris Kuzneski: A vadászok

Chris Kuzneski: A vadászok
A vadászok: egy volt katonatisztből, egy történészből, egy számítógép-szakértőből, egy mesterlövészből és egy tolvajból álló csapat, amelyet egy emberbarát milliárdos pénzel, azt a feladatot kapja, hogy kutasson fel egy legendás kincset. A küldetés: megtalálni Románia nemzeti kincseit, amelyet csaknem egy évszázaddal ezelőtt elloptak az oroszok. A román kormány, tartva a németek győzelmétől az első világháborúban, aláírt egy megállapodást, amely szavatolta az ország legnagyobb értékeinek biztonságát a háború végéig. 1916-ban két aranyvonatot indítottak el a román államkincstár vagyonával és a nemzet legbecsesebb műtárgyaival – a királyi család festményeivel és ékszereivel, ősi dák ereklyékkel –, hogy a Kreml föld alatti széfjeiben vészeljék át a nehéz időket. Ám a román nép soha nem kapta vissza jogos tulajdonát, mert Oroszország megszakított minden diplomáciai kapcsolatot, és távoli régiókba menekítette a kincset. A több mint 3,5 milliárd dollárt érő zsákmányra sokan pályáznak, ám azt senki sem tudja, hogy hol rejtőzik. Sikerrel járnak-e a vadászok ott, ahol mindenki más kudarcot vallott?


Jay Crownover: Az igazság bajnoka
Titus ​King feketén-fehéren látja a világot, számára kizárólag jó vagy rossz létezik. Még tinédzserként elhagyta a családját, hogy esélye legyen egy jobb életre. Azonban az ország egyik legveszélyesebb városában rendőrtisztként dolgozva rá kellett ébrednie, hogy itt szinte minden a szürke valamely árnyalata. Egy új bűnöző feltűnése a Pointban véres leszámolással és pusztítással fenyegeti a várost, Titusra pedig még a törvény betartatásánál is fontosabb feladat vár: meg kell védenie a szeretteit. Már így is meggyengült erkölcsi tartását próbára teszi egy újabb kísértés, mikor visszatér a városba a gyönyörű és titokzatos Reeve Black. A lány legalább olyan veszélyes, mint a gonosz, aki el akarja pusztítani a Pointot, mert Titusnak szüksége van rá – méghozzá nem pusztán szakmai okokból. Reeve jól tudja, mennyire halálos a Pointra leselkedő új veszély, mégsem menekül el, inkább segíteni akar. Sok mindent kell jóvátennie, és talán a szívdöglesztő zsaru az egyetlen ember, aki mellett megtalálhatja a lelki békéjét. Miközben az egész város a közelgő nagy leszámolástól retteg, Titus és Reeve a tűzvonalban állnak és elszántan harcolnak.

Jaume Cabré: Én vétkem
A hatvanéves, korai Alzheimer-kórral diagnosztizált Adrià Ardèvol megvizsgálja az életét, mielőtt még egytől egyig elveszítené az emlékeit. Visszaemlékszik szeretettelen gyermekkorára Lola Xica gondjaira bízva, aki dadaként dolgozott a tehetős családnak. Anyjára gondol, a visszafogott, hideg, gyakorlatias asszonyra, és a titokzatos apjára, akinek erőszakos halála miatt örökös bűntudatot érez. A család antikvitásboltja az egész világot jelentette a kis Adrià számára. E világ középpontjában állt a legértékesebb kincs: a Storioni-hegedű, melynek tokja egy évekkel korábbi, rejtélyes bűneset nyomait hordozta. Adrià gyermekkora megválaszolatlan kérdésekkel, pasziánsszal és szeretetlenséggel telik. Történelmet és nyelveket tanul az apja kedvéért, hegedülni az anyja kedvéért. De egy baleset véget vet apja életének, ami után Adrià világa megtelik bűntudattal, titkokkal és sötét kétségekkel. Visszaemlékezése pedig egészen távolra visz: a késő középkori kolostorok világától a náci koncentrációs táborokon át egészen a huszadik századi Kongóig.

No comments:

Post a Comment