Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

December 9, 2013

Karel Schulz: Kőbe zárt fájdalom

http://p.pw/2ZG
Michelangelo életrajzában a nagy itáliai reneszánsz mester életének legviharosabb, legkalandosabb esztendeit eleveníti meg Karel Schulz. Pályakezdését a Medicieknél, sorsszerű találkozását Savonarolával, belesodródását Firenze politikai harcaiba, menekülését, élete nagy szerelmi élményét Bolognában és római letelepedését, nagy alkotásai megszületését. Michelangelo emberi és művészi fejlődésének erőteljes ábrázolása mellett az író széles képet fest kora társadalmáról, szokásairól, erkölcseiről. Leírása nyomán megelevenedik előttünk a reneszánsz világa: a Borgiák udvara csakúgy, mint a Mediciek kertjei, a kolostorok és a paloták, az utca és az otthon élete. Csak a háttér ismeretében érthető az emberiség egyik legnagyobb lángelméje ellentmondásokkal teli, összetett, lebilincselően izgalmas sorsának alakulása.

A „Kőbe zárt fájdalom” az emberi szenvedés, az izzó szenvedélyek, egy hatalmas egyéniség kibontakozásának sodró lendületű regénye, mely művészileg és történelmileg egyaránt sok élménnyel gazdagítja az olvasót.

No comments:

Post a Comment