Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

February 17, 2023

Jon McGregor: A 13-as tározó, Kate Quinn: Alice hálózata, Christie Tate: A csoport – Hogyan mentett meg egy terapeuta és néhány idegen

Jon McGregor: A 13-as tározó
Egy 13 éves lány eltűnik egy angol faluból, ahová pihenni érkezett a családjával, és hirtelen felbolydul az élet. Megjelennek a rendőrök, az újságírók, de a kutatás nem jár sikerrel, és a falu újra elcsendesedik. Jon McGregor regénye arról szól, mi történik egy tragédia sújtotta közösségben, ha a média már nem érdeklődik az eset iránt. Bemutatja a helyieket, és azokat, akik minden évben visszatérnek, a közösség pszichológusnak is beillő lelkésznőjét, a farmert, aki a sztrókja után az ablakból figyeli, ahogy a fiai irányítják a gazdaságot, a falusi Casanovát, és a gyerekeket, akik a kislány eltűnése óta megszülettek, felnőttek. Jon McGregor Costa-díjas könyve lírai, meditatív regény az időről és a természet körforgásáról, amely nem törődik a tragédiákkal, és arról, hogyan kovácsolja közösséggé a magányos embereket a titok és a pletyka. 13 év egy falu életéből, amelynek a nevét a hírekből mindenki ismeri.


Kate Quinn: Alice hálózata
A második világháborút követő felfordulás idején egy amerikai egyetemista lány, Charlie St. Clair teherbe esik hajadonként, és közel jár ahhoz, hogy jómódú családja kitagadja őt. Ráadásul kétségbeesetten kapaszkodik a reménybe, hogy hőn szeretett unokatestvére, Rose, aki a háború alatt eltűnt Franciaország nácik megszállta részén, talán még él. Így amikor a szülei Európába küldik, Charlie Londonba szökik, eltökélve, hogy kideríti, mi történt az unokatestvérével. Ehhez Eve Gardinertől remél segítséget, aki egy iszákos, láncdohányos és rendkívül ellenszenves nő. Neki is van egy titka: egy női kémhálózat ügynöke volt, az Alice-hálózaté. Eve lelepleződött, és meg kellett tapasztalnia a háború legkegyetlenebb oldalát. Először nem akar Charlienak segíteni, ám a fiatal lány egy férfi nevét említi, akit Eve egykor szeretett, és aki gyanúja szerint elárulta a németeknek. Vajon él még a férfi, és más asszonyok végzete is az ő lelkén szárad? Eve elhatározza, hogy kideríti a férfiról az igazat, ezért segítséget ajánl Charlie-nak. Így ketten vágnak neki Franciaországnak: Eve, hogy kiegyenlítse a számlát, Charlie pedig, hogy végre békére leljen.


Christie Tate: A csoport – Hogyan mentett meg egy terapeuta és néhány idegen
„Ott voltak mellettem, amikor kiborultam, […] szenvedtem, harcoltam, bömböltem, és agyonnyomtam az üléseket a saját bajaimmal." Christie Tate ambiciózus jogászhallgató, évfolyamelső az egyetemen, és igyekszik mindig mindenkinek megfelelni. Látszólag rendezett családi háttere ellenére végtelenül magányos, testképzavarral küzd, érzelmileg instabil és öngyilkossági gondolatai vannak. Csatlakozik egy terápiás csoporthoz, hogy megismerje a valódi kapcsolódás élményét, megtanuljon bízni másokban a közösség támogatásával és asszertíven tudja kifejezni az érzéseit. Önismereti útján terapeutája és csoporttársai segítségével felfedezi saját testi és lelki vágyait, egyre inkább megtapasztalja az intimitást, a szerelem különféle arcait, és rájön arra is, hogy milyen társat szeretne. Izgalmas, humorral átszőtt önéletrajzi könyvéből megismerhetjük a csoportterápia módszerét, amelyben az emberi fejlődés törvényszerű részei a konfliktusok, viták felvállalása, az önelfogadás és önérvényesítés, csakúgy, mint az összekapcsolódás, a bizalom és az empátia.


No comments:

Post a Comment