Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

February 17, 2023

Corinne Michaels: Vár ránk a pillanat, Chanel Cleeton: Jövőre Havannában, Divine Spark: Tündérkert, Robin Sloan: Penumbra úr nonstop könyvesboltja

Corinne Michaels: Vár ránk a pillanat
A házasságom kezdete egy hazugság. Apám utolsó kívánsága azonban az volt, hogy az oltár elé kísérhessen, és én bármit megtennék az apámért. Még azt is, hogy hozzámenjek egy férfihoz, akit nem is szeretek. Szóval amikor a vőlegényem faképnél hagy napokkal a ceremónia előtt, a főiskolai barátomhoz, Oliver Parkersonhoz fordulok segítségért, és meggyőzöm, hogy vegyen el. A családom még egyik férfival sem találkozott, ezért bízom benne, hogy sikerrel nyélbe üthetjük ezt a dolgot. Csakhogy az érzések, az érintéseink, az, ahogy a szívem megdobban tőle… mindez nem tűnik tettetésnek. És ahogy magához ölel éjszaka, és átsegít a veszteségemen – arról árulkodik, hogy részéről sem megjátszás ez az egész. Nem szándékoztam belezúgni a kamuférjembe, és a világon legkevésbé arra számítottam, hogy vele együtt az igaz szerelem fog kopogtatni az ajtómon. Csakhogy semmi sem lehet tartós, ami hazugságra épül, és ezt én mindenkinél jobban tudom. Az igazság viszont örökre elszakíthat bennünket. A New York Times és a USA Today bestsellerszerzője, Corinne Michaels, egy olyan könyvvel kápráztatja el olvasóit, melyben a gyász, a vigasz és a váratlan szerelem mindent elsöprően hat a szívekre.


Chanel Cleeton: Jövőre Havannában
1958. Havanna – Elisa Pereznek, a havannai cukorbáró tizenkilenc éves lányának élete az előkelő partik és a társasági élet körül forog, elzárva és védve a kubai valóságtól, az egyre növekvő politikai feszültségtől, mások szenvedésétől. Pablóval, a szenvedélyes forradalmárral való találkozása felborítja addigi életét, ezután Elisa már nem lehet többé az az ártatlan kislány, aki addig volt. 2017. Miami – A szabadúszó újságíró, Marisol Ferrera néhai nagyanyja, Elisa Kubáról szóló romantikus történetein nőtt fel. Elisa közel hatvan éven át várta, hogy visszatérhessen szeretett hazájába, miután a családjával együtt kénytelen volt elmenekülni onnan, ám erre már nem volt lehetősége. Utolsó kívánsága az volt, hogy Marisol Kubában szórja szét a hamvait, így hát Marisol Havannába utazik, hogy megtalálja Elisa végső nyughelyét. Marisol abban a hitben érkezik Havannába, hogy az ott töltött hét alatt teljesíti majd Elisa kívánságát, végre megismeri Kubát, és többet tud meg a származásáról, és ezáltal saját magáról is, csakhogy egészen mást talál ott, mint amit remélt. Szembe kell néznie Kuba napjainkban is tartó rideg valóságával, s a ténnyel, hogy talán soha nem ismerte igazán azt a nőt, aki anyjaként nevelte fel


Divine Spark: Tündérkert
Tündérkert, a maga morbid módján, kissé elfajzott tragikomédia, pszichotikus elemekkel tarkítva. Meglehetősen abszurd sztori, mely egy zárt intézet berkein belül zajlik, ahol a különféle pszichés torzulások kerülnek górcsó alá. Az intézet falain belül mindenki totál zakkant, mely tulajdonképpen a kinti világ működését hivatott leképezni. Egyfajta burkolt társadalomkritika, mely főként a szadista pszichiáter, valamint az álnok kaméleon, alakja köré lett felépítve. Az álruhás "csuhás", Tündérkert faszagyereke, a balhé koronázatlan császára, a helyi kemény mag. Az arcoskodó bájgúnár, igazi provokatőr, aki bicskanyitogató stílussal bír. A pofátlan kópé, a polgárpukkasztás mestere, aki imádja borzolni a kedélyeket és kimondottan élvezi, ha mások idegein zongorázhat. A fifikás szélhámos, a vigyorgó hírhedt ura, az igazság bajnoka, az ügyeletes észosztó. A gyilkos hittérítő nindzsa, még a zseniális prof. számára is kegyetlen fejtörő, macerás keresztrejtvény, mely erősen feladja a leckét.


Robin Sloan: Penumbra úr nonstop könyvesboltja
A ​​Nagy Recesszió kiveti pályájáról Clay Jannont, a kezdő San Franciscó-i webdizájnert – hogy a véletlen szerencsének, a puszta kíváncsiságnak és a majmokéval vetekedő létramászási tehetségének köszönhetően Penumbra úr nonstop könyvesboltjának éjszakai műszakjában kapjon új állást. De néhány nap múltán Clay gyanítani kezdi, hogy ez a bolt még annál is rejtélyesebb, mint amit az elnevezése sugall. Kevés vevő jön, de ők visszatérően, és ők sem vásárolnak semmit, hanem obskúrus köteteket „kölcsönöznek ki" az üzlet eldugott sarkaiból, valamilyen bonyolult, régóta fennálló rendszer szerint, amelyet a gnómszerű Penumbra úr irányít. Lehet, hogy a bolt csak fedőszerv? Clay hamarosan belekezd a vásárlói szokások átfogó elemzésébe, és a barátait is bevonja a felderítő munkába. Ám amikor Penumbra úr elé tárják a felfedezéseiket, kiderül, hogy a titkok messze a könyvesbolt falain túlra vezetnek.


Jon McGregor: A 13-as tározó, Kate Quinn: Alice hálózata, Christie Tate: A csoport – Hogyan mentett meg egy terapeuta és néhány idegen

Jon McGregor: A 13-as tározó
Egy 13 éves lány eltűnik egy angol faluból, ahová pihenni érkezett a családjával, és hirtelen felbolydul az élet. Megjelennek a rendőrök, az újságírók, de a kutatás nem jár sikerrel, és a falu újra elcsendesedik. Jon McGregor regénye arról szól, mi történik egy tragédia sújtotta közösségben, ha a média már nem érdeklődik az eset iránt. Bemutatja a helyieket, és azokat, akik minden évben visszatérnek, a közösség pszichológusnak is beillő lelkésznőjét, a farmert, aki a sztrókja után az ablakból figyeli, ahogy a fiai irányítják a gazdaságot, a falusi Casanovát, és a gyerekeket, akik a kislány eltűnése óta megszülettek, felnőttek. Jon McGregor Costa-díjas könyve lírai, meditatív regény az időről és a természet körforgásáról, amely nem törődik a tragédiákkal, és arról, hogyan kovácsolja közösséggé a magányos embereket a titok és a pletyka. 13 év egy falu életéből, amelynek a nevét a hírekből mindenki ismeri.


Kate Quinn: Alice hálózata
A második világháborút követő felfordulás idején egy amerikai egyetemista lány, Charlie St. Clair teherbe esik hajadonként, és közel jár ahhoz, hogy jómódú családja kitagadja őt. Ráadásul kétségbeesetten kapaszkodik a reménybe, hogy hőn szeretett unokatestvére, Rose, aki a háború alatt eltűnt Franciaország nácik megszállta részén, talán még él. Így amikor a szülei Európába küldik, Charlie Londonba szökik, eltökélve, hogy kideríti, mi történt az unokatestvérével. Ehhez Eve Gardinertől remél segítséget, aki egy iszákos, láncdohányos és rendkívül ellenszenves nő. Neki is van egy titka: egy női kémhálózat ügynöke volt, az Alice-hálózaté. Eve lelepleződött, és meg kellett tapasztalnia a háború legkegyetlenebb oldalát. Először nem akar Charlienak segíteni, ám a fiatal lány egy férfi nevét említi, akit Eve egykor szeretett, és aki gyanúja szerint elárulta a németeknek. Vajon él még a férfi, és más asszonyok végzete is az ő lelkén szárad? Eve elhatározza, hogy kideríti a férfiról az igazat, ezért segítséget ajánl Charlie-nak. Így ketten vágnak neki Franciaországnak: Eve, hogy kiegyenlítse a számlát, Charlie pedig, hogy végre békére leljen.


Christie Tate: A csoport – Hogyan mentett meg egy terapeuta és néhány idegen
„Ott voltak mellettem, amikor kiborultam, […] szenvedtem, harcoltam, bömböltem, és agyonnyomtam az üléseket a saját bajaimmal." Christie Tate ambiciózus jogászhallgató, évfolyamelső az egyetemen, és igyekszik mindig mindenkinek megfelelni. Látszólag rendezett családi háttere ellenére végtelenül magányos, testképzavarral küzd, érzelmileg instabil és öngyilkossági gondolatai vannak. Csatlakozik egy terápiás csoporthoz, hogy megismerje a valódi kapcsolódás élményét, megtanuljon bízni másokban a közösség támogatásával és asszertíven tudja kifejezni az érzéseit. Önismereti útján terapeutája és csoporttársai segítségével felfedezi saját testi és lelki vágyait, egyre inkább megtapasztalja az intimitást, a szerelem különféle arcait, és rájön arra is, hogy milyen társat szeretne. Izgalmas, humorral átszőtt önéletrajzi könyvéből megismerhetjük a csoportterápia módszerét, amelyben az emberi fejlődés törvényszerű részei a konfliktusok, viták felvállalása, az önelfogadás és önérvényesítés, csakúgy, mint az összekapcsolódás, a bizalom és az empátia.


February 9, 2023

Kavagucsi Tosikadzu: Mielőtt a kávé kihűl, Chandler Baker: Ne add tovább!, Miranda Cowley Heller: Papírpalota

Kavagucsi Tosikadzu: Mielőtt a kávé kihűl
Különös ​városi legenda terjed egy bizonyos Funiculi Funicula nevű kávézóról. Azt beszélik, ennek a kávézónak az egyik széke sokkal több, mint ülőalkalmatosság. Ha ráülsz, időutazásban lehet részed. Kívánságod szerint repíthet a jövőbe vagy a múltba. Te döntöd el, melyik irányt választod, de van néhány szigorú szabály, amit be kell tartanod.
1. Az időutazás során csak azokkal az emberekkel találkozhatsz, akik már jártak a kávézóban.
2. Bármit is csinálsz míg „odaát" vagy, a jelent nem változtathatod meg.
3. A kérdéses széken ül valaki. Mindenképpen meg kell várnod, amíg ő elhagyja a széket.
4. Nem ülhetsz át máshova, nem cserélhetsz széket.
5. Az utazás akkor kezdődik, amikor kitöltik a kávédat, és akkor végződik, amikor kihűl.
Ez még közel sem az összes szabály. Az emberek mégis késztetést éreznek rá, hogy ellátogassanak a Funiculi Funiculába, és kikérjék a hétköznapinak cseppet sem mondható feketéjüket. Ha tudnád, hol van ez a hely, te is betérnél? Sokan megtették, közülük most négy ismeretlen szívmelengető történetét ismerheted meg.
Tosikadzu Kavagucsi 1971-ben született Oszakában, Japánban. Szerzőként a Mielőtt kihűl a kávé című könyvével debütált. A könyv egy nagysikerű színdarab alapján íródott, mely elnyerte a 10. Szuginami Drámafesztivál nagydíját.


Chandler Baker: Ne add tovább!
Vajon mi történik, ha a nők szembeszállnak a férfiak uralta világgal? Sloane, Ardie és Grace évek óta a Truviv nagyvállalatnál dolgozik jogászként. A vezérigazgató hirtelen halála után úgy tűnik, hogy a főnökük, Ames veszi át az egész cég irányítását. Mindannyiuknak más a kapcsolata a férfival, akiről mindig is sok pletyka keringett amiatt, ahogyan a nőkkel bánik. Ezeket a szóbeszédeket sokáig a szőnyeg alá söpörték, s elhallgatták azok előtt, akik döntési helyzetben voltak. Amikor azonban Ames kikezd az egyik új munkatársukkal, úgy határoznak, betelt a pohár, és nem hagyják annyiban a dolgot. Mindez tragikus események láncolatát indítja el az irodában: pusztító hazugságokra és titkokra derül fény, és egyáltalán nincs garancia arra, hogy a lavina azt sodorja magával, aki arra rászolgált... A Ne add tovább! provokatív, felkavaró és bátor thriller arról, hogy a nőknek milyen lehetetlen csapdahelyzetekkel kell nap mint nap szembenézniük otthon és a munkahelyükön egyaránt - csak azért, mert nők.


Miranda Cowley Heller: Papírpalota
Elle ötvenéves, három gyermek anyja, boldog házasságban él. Július van, a Cape Codon található családi nyaralóban, a Papírpalotában ébredeznek, Elle gyerekkora óta itt tölt minden nyarat. Ez a reggel más, mint a többi: előző éjjel Elle és gyerekkori barátja, Jonas kisurrantak a hátsó ajtón át a sötétbe, és életükben először szexeltek egymással. Közben a házastársaik gyanútlanul beszélgettek odabent. Most, a következő huszonnégy óra leforgása alatt Elle-nek muszáj lesz döntenie: megmarad a jelenlegi életében a férjével, Peterrel, akit őszintén szeret, vagy fejest ugrik a fantáziába, amire mindig is vágyott - Jonasszel gyerekkorukban is szerelmesek voltak, és egymáséi is lettek volna, ha nem alakul minden másképp egy tragikus baleset miatt, amely örökre megváltoztatta az életüket. A regény fokozatosan adagolja a múltbeli eseménysort, hogy átérezzük, milyen összetett a döntés, amelyet Elle-nek meg kell hoznia. A Papírpalota egyszerre gyengéd és pusztító mű, amely hitelesen ábrázolja a feszültséget, amely vágyak és méltóság között feszül, feltárva az abuzív családi kapcsolatok, kisebb gaztettek és igazi bűnök közötti összefüggéseket.


February 4, 2023

Megan Miranda: Az utolsó vendég, Donna Freitas: Rose Napolitano kilenc élete, Tosikadzu, Kavagucsi: Történetek a kávézóból

Megan Miranda: Az utolsó vendég
A Maine állambeli, festői szépségű Littleport mindig olyan volt, mintha két város lenne: egyfelől ideális nyaralóhely a gazdagoknak, akiknek hatalmas házai az óceán partján pompáznak, másfelől egyszerű kikötőváros, amelynek lakói a nyaralókból és a turistákból élnek. Ritkán esik meg, hogy mély barátság szövődjék egy helybéli és egy nyaraló lány között, de a littleporti Avery Greer és a nyarakat ott töltő Sadie Loman hamar összebarátkozik. A két lány majdnem egy évtizeden keresztül a nyarak minden percét egymás társaságában tölti - amíg Sadie-t holtan nem találják. A rendőrség öngyilkosságnak minősíti az esetet, ám Avery arra lesz figyelmes, hogy a kisvárosban többen is őt hibáztatják a halálesetért. Valaki többet tud, mint amennyit elárul, és Avery elszántan küzd, hogy tisztázza a nevét, mielőtt rosszakarói eltorzítják a tényeket és az igazságot. Megan Miranda a New York Times bestsellerszerzője. Az utolsó vendég, amely Reese Witherspoon könyvklubjának válogatásába is bekerült, a Publishers Weekly szerint okos, stílusos, sodró lendületű thriller arról, hogy sem az emlékezetünkben, sem a barátainkban nem bízhatunk fenntartások nélkül…


Donna Freitas: Rose Napolitano kilenc élete
Regény ​egy nőről, aki azt gondolta, nem akar anya lenni, és arról, hogy az élet milyen sok meglepetést tartogathat.
Rose Napolitano és a férje, Luke a terhességi vitaminok miatt veszekednek. Rose megígérte, hogy beveszi a tablettákat, mégsem tette. A házasságuk előtt a férfi kijelentette, hogy nem akar gyereket, ám meggondolta magát. Rose sikeres egyetemi professzor, aki soha nem akart gyereket. A házasságuk jövője egyetlen kérdéstől függ: feléled-e Rose-ban a gyermek és az anyaság iránti vágy? A harc véget ér, és a házasságuk is.
Rose Napolitano és a férje, Luke újra a terhességi vitaminok miatt veszekszenek. Most azonban kissé másként alakul a vita, és ezzel együtt Rose jövője is. Vajon képes valóban feladni életének egy részét az anyaság miatt? Képes újraalkotni magát egy teljesen új szerepben?
Ez a dilemma jelenik meg Rose mind a kilenc lehetséges életében. Milyen következményekkel járnak a döntéseink? Lehetséges, hogy a korábbi elképzeléseinket, céljainkat magunk mögött hagyva új emberré váljunk? Ha igen, milyen áron?
Lenyűgöző történet szerelemről, veszteségről, árulásról, válásról, halálról, egy nő karrierjéről és identitásáról – arról, hogy utat találjunk egy olyan jövőbe, amelyet nem terveztünk, és a sorsról, ami bármikor közbeszólhat.


Tosikadzu, Kavagucsi: Történetek a kávézóból
A nemzetközi bestseller Mielőtt a kávé kihűl folytatásában négy újabb időutazásra kerül sor a kicsiny japán kávézóban. Tokió egyik mellékutcájában több mint egy évszázada kínálja gondosan elkészített kávéit a Funiculi Funicula. Városi legendák szerint mást is tud ez a hely: vendégei szigorú szabályoknak engedelmeskedve visszamehetnek az időben. A régi és új karakterek sorában ismét négyen vállalkoznak erre a feladatra. Kockázatos kalandjuk során barátaikkal, családtagjaikkal és szerelmeikkel találkoznak. Noha a múlt a szabályok szerint nem változtathatja meg a jelent, mégis olyan impulzust ad az időutazóknak, ami megkönnyíti életük folytatását. A szívmelengető érzelmekkel és sok-sok bánattal teli regény arra buzdítja az olvasót, hogy maga is feltegye a kérdést: „Mihez kezdenék, ha visszamehetnék az időben?"