Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

June 25, 2024

Thich Nath Hanh: Harag, J. R. R. Tolkien: Númenor bukása, Jennifer Egan: Manhattan Beach, Sven Hedin: Három év Tibetben, Nina George: Az éj szépsége, Anna Downes: Törékeny biztonság

Thich Nath Hanh: Harag
2500 évvel ezelőtt, Indiában történt, amikor a bodhi fa alatt Buddha megvilágosodott, és rájött, hogy boldogtalanságunkat három tudati állapot okozza: a helytelen tudás, a gyötrő vágyakozás és a harag. A harag egyetlen szempillantás alatt életeket dönthet romba, és tönkreteheti lelki életünket is. Kutatóorvosok állítják, a harag alááshatja egészségünket. Thich Nhat Hanh ragyogó egyszerűséggel tárja elénk harag elleni eszközeit, melyek alkalmazásával átformálhatjuk kapcsolatainkat, újjáéleszthetjük énünk sérült részeit. Vietnam egyik prominens kolostorának főpapja kivételes időkben élt kivételes életet, mint buddhista szerzetes, békeharcos hozzávetőleg száz könyvet írt (versek, filozófia, regények). Az Élő Buddha és az Élő Krisztus bestsellerek szerzőjét Nobel- békedíjra is jelölték.


J. R. R. Tolkien: Númenor bukása
A Númenor bukása egyetlen kötetben gyűjti össze a J. R. R. Tolkien halála után kiadott, Középfölde másodkoráról szóló válogatott szövegeket. Elmeséli Númenor földrajzát és természetrajzát, megalapításának történetét és a númenoriak életét, s részleteket tartalmaz a Befejezetlen regék Númenorral kapcsolatos fejezeteiből is. A númenori történelemmel párhuzamosan Középföldén zajló eseményeket A szilmarilok, a Befejezetlen regék és a Nature of Middle-earth című posztumusz Tolkien-kiadvány alapján ismerteti. A kötet Tolkien leveleiből is válogat, s a másodkorra vonatkozó, alapvető szövegrészek is olvashatók itt A Gyűrűk Urából. A könyv végén jegyzeteket találunk, amelyek nagy részét Christopher Tolkien szerkesztői munkája inspirálta. Szerkesztette Brian Sibley.


Jennifer Egan: Manhattan Beach
A ​gazdasági válság alatt a tizenkét éves Anna elkíséri apját a nagy hatalmú üzletemberhez, Dexter Styleshoz. A kislányt megbabonázza a ház előtt hullámzó tenger és a két felnőtt között vibráló feszültség – bár nem érti, érzi, hogy a férfi kulcsszerepet játszhat apja és a családjuk jövőjének alakulásában.Sok évvel később újra összehozza vele a sors – ekkorra az ország háborúban áll, Anna apjának pedig nyoma veszett, így anyjával ketten gondoskodnak sérült és magatehetetlen kishúgáról. Hogy biztosítsa családja megélhetését, a haditengerészet gyártelepén dolgozik, ahol a tengerentúlon szolgálatot teljesítők helyett már nők is végezhetnek férfimunkát. Anna azonban a lehető legveszélyesebb feladatra vágyik: az az álma, hogy ő legyen az első női búvár.Az elszúrt idő nyomában szerzőjének történelmi regénye egy fiatal lány nővé érésének történetén keresztül, mesterien adagolt feszültséggel tár fel egy sorsfordító korszakot, amikor gyökeresen átalakul a férfi és női szerepekről, Amerikáról és a világról alkotott kép.
„Én a felemelkedésünket látom magam előtt, ennek az országnak a felemelkedését olyan magasságokba, ahová előttünk senki sem ért még fel – mondta egészen halkan. – Sem a rómaiak. Sem a Karolingok. Se Dzsingisz kán vagy a tatárok vagy a napóleoni Franciaország. Na szép! Csak ennyit mondok, de mindannyian úgy néztek rám máris, mintha a bolondok házából kiabálnék ki az ablakon! Hogy lenne mindez lehetséges?, kérdezitek magatokban. Úgy, hogy a mi uralmunk nem az emberek leigázására épül majd. Ebből a háborúból győzedelmesen és sértetlenül fogunk kikerülni, hogy azután a világ bankáraivá váljunk. Exportálni fogjuk az álmainkat, a nyelvünket, a kultúránkat, mindazt, ahogy mi élünk. És ez ellenállhatatlan lesz."


Sven Hedin: Három év Tibetben
"Július 20-án kezdtem meg nehéz, fáradságos utazásomat dél felé, Kelet-Tibeten keresztül. Cserdon kozák volt a szolgám, Turdu Bej a karaván-basi. Aldat vadászom otthonos volt az ország északi részében. Hat télen át barangolt egyedül ezek közt a hegyek között. Jakokra vadászott a bőrükért, a melyet eladott."


Nina George: Az éj szépsége
Claire, a tekintélyes viselkedésbiológus, a párizsi csúcsforgalomban lassan haladó taxijából az utcán sétáló nőket figyeli. Vajon mennyi titkot hallgatnak el? Hány szeretőt, hány nem-szeretőt, hány el nem sírt könnyet tartanak magukban? Mennyi kimondatlan, megvalósulatlan álmot hagytak maguk mögött? És ki foglalta el helyettük ezeket a lehetőségeket?Claire egyre jobban vágyik arra, hogy érezze: él, és nem csak működik. A fiatal Julie pedig olyasvalamire vár, ami végre lángra robbanthatja a lelkében szunnyadó bátorságot és szenvedélyt. Bretagne rekkenő nyári melegében, a világ végén ennek a két különböző nőnek a története összefonódik, és újra felfedezik az élet szeretetét – és a dolgok visszafordíthatatlanul megváltoznak számukra.
Az éj szépségében Nina George, a Levendulaszoba című bestseller szerzője lehetővé teszi két nőnek, hogy újra megtalálják önmagukat: vágyaikat, érzékiségüket, és legfőképpen álmaikat.Érzékien, intenzíven és precízen mesél a nőiességről és annak minden aspektusáról: változásról, megrekedésről és elválásról.


Anna Downes: Törékeny biztonság
Üdvözlünk a Paradicsomban… vajon képes leszel elhagyni?Emily Proudman teljesen kétségbe van esve. Egyetlen szerencsétlen nap alatt elvesztette az ügynökét, a munkáját és a lakását.Scott Dennynek, a sikeres és karizmatikus cégvezetőnek olyan problémája van, amelyet sem üzleti érzékével, sem hatalmas vagyonával nem tud megoldani. Aztán találkozik Emilyvel, és ez mindent megváltoztat.Mert Emily tökéletes.Scott nyári munkát ajánl Emilynek házvezetőnőként az elszigetelt, de lélegzetelállítóan gyönyörű franciaországi birtokán. A bájos feleség, Nina és a különc kislánya, Aurelia valósággal elbűvölik Emilyt, aki fejest ugrik ebbe a békésnek tűnő, napsütötte oázisba, ahol napi munkájának elvégzése után borozgathat és napozhat a medence partján.De Emily hamar rádöbben, hogy Scott és Nina veszélyes titkokat rejteget, és ha nem tesz úgy, mintha mit sem sejtene, és nem játssza el az együttműködő szerepét, a következmények halálosak lehetnek.


June 14, 2024

Iris Dawn: L - Itt vagyok, Zajácz D. Zoltán: Sötétség Malmőben, Jessica George: Maame, Anne Cathrine Bomann: Kék, Susan Wiggs: Új életem első napja

Iris Dawn: L - Itt vagyok
Lelökik a város királyát a trónjáról, és a nyomába lépő jelöltek egy fikarcnyit sem jobbak nála. Legalábbis Elia egyiktől sincs lenyűgözve. Tristen Wallace és Sean Borrow Tarak városának kiváltságos részein osztozik, míg Elia – és sokan mások – a város legszegényebb kerületében próbál túlélni. Elia nem fél áthágni a kiskirályok által meghúzott határokat, és kockázatot vállalni a boldogulásért. Akár még Tarak két kikezdhetetlen urával is kész szembe menni. De mi történik, ha a határok elmosódnak, és az érzelmek felülírják a régi életösztönöket?


Zajácz D. Zoltán: Sötétség Malmőben
Egy nyári éjszakán egy malmői étterem mögött húzódó sikátorban egy meggyilkolt kamaszlány holttestére bukkannak.
Az áldozat kiléte ismeretlen, az öltözéke, a sminkje és a stílusa alapján azonban a nyomozás vezetője, Greta Almgren arra a következtetésre jut, hogy a lány a gót közösség tagja lehetett. Greta egy újságíró ismerőse, Sara Lendvay segítségével lát neki az eset felgöngyölítésének, ám az ügy váratlan fordulatot vesz, amikor pár nap múlva a kikötőben újabb gót fiatal holttestére bukkannak. Úgy tűnik, egy sorozatgyilkos szedi áldozatait a városban, aki a gót szubkultúra tagjait vette célba. Ahogy a sötétség eluralkodik Malmö városán, úgy nő a nyomás a rendőrségen, hogy mielőbb rács mögé juttassa a kegyetlen elkövetőt.


Jessica George: Maame
Maddie-nek ​egész életében megmondták, hogy ki ő.
Ghánai szülei számára ő Maame, a nő: az, aki gondoskodik a családról. Az anyja helyettese. A Parkinson-kórban szenvedő édesapja fő gondozója. Aki megőrzi a békét – és a titkokat.
Itt az ideje, hogy beszéljen!
Amikor végre megkapja a lehetőséget, hogy elhagyja az otthonát, Maddie elhatározza, hogy olyan nő lesz, amilyen szeretne lenni. Olyan, aki élénksárga kosztümöt visel, olyan férfiakkal randizik, akik biztosan nem szerepelnek az anyja férjjelöltjeinek a listáján, és szembeszáll a főnöke mikroagressziójával. Elhatározza, hogy olyan valaki lesz, akinek nem kell minden döntésre rákeresnie a Google-ban. De amikor bekövetkezik a tragédia, Maddie kénytelen szembenézni azzal a rizikóval – és jutalommal –, amit a szíve kockáztatása jelent. A hősnőjéhez hasonlóan humoros és fájdalmasan átérezhető, felejthetetlen történet a felnőtté válásról és arról, hogy végre megtaláljuk azt, hová is tartozunk.
Vajon mindent el kell veszítenie ahhoz, hogy megtalálja a hangját?


Anne Cathrine Bomann: Kék
„Miféle ​ember az, aki nem érez semmit?" Az Agathe szerzőjének új regénye Elisabeth Nordin a fia elvesztése után – a világon elsőként – fejleszt ki gyógyszert az elhúzódó gyászzavar kezelésére. Miközben a Callocain nevű tablettát az Aarhusi Egyetem kutatócsoportja tanulmányozza, Thorsten Gjeldsted pszichológiaprofesszornak az a gyanúja támad, hogy valaki megváltoztatta a teszteredményeket, hogy eltitkolja a pirula egyik nyugtalanító mellékhatását. A professzor nyomozásba kezd két végzős hallgatójával: Annával, aki maga is gyászol, és Shadival, akinek statisztikai ismeretei nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy kiderüljön az igazság, mielőtt forgalomba kerülne a Callocain… Mikortól számít kórosnak a gyász? Mi mindent vagyunk hajlandóak megtenni azért, hogy enyhüljön a veszteség okozta fájdalom? És vajon meddig merészkedhet ebben a folyamatban a gyógyszeripar? Anne Cathrine Bomann ezeket a kérdéseket feszegeti fordulatos új regényében, mely a veszteségről, a szeretetről és a tudomány felelősségéről szól.


Susan Wiggs: Új életem első napja
Minden ​városnak megvannak a maga titkai… A napsütötte kaliforniai városkában, az idilli Alara Cove-ban ma van az elit Thornton Gimnázium diákjainak ballagása. Ebben az iskolában csupa gazdag, elkényeztetett fiatal tanul, akik luxusvillákban élnek a város legelegánsabb negyedében, lenyűgöző kilátással a tengerre. A búcsúbeszédet Nikki Graziola mondja, aki velük ellentétben ösztöndíjjal járt a suliba. A hallgatóság minden tagjának megdöbbenésére Nikki eltér a szövegétől, és olyan titkot árul el, amely az egész közösséget felbolygatja. És amint az igazság napvilágra kerül, mindenkinek szembe kell néznie a történtekkel… Ezek után azonban a lány élete is darabokra hullik, a sors messzire vezérli, mígnem egy személyes tragédia arra kényszeríti, hogy visszatérjen Alara Cove-ba. Miközben a jövőjéért küzd, rájön, hogy az ott lakók nem felejtették el. A régi barátok és egy váratlan románc beszippantja a tengerparti városka életébe – amelyet sosem felejtett el teljesen, és ahol a megbocsátás, a boldogság talán mégiscsak lehetséges…


June 3, 2024

Yrsa Sigurđardóttir: CSEND, Lisa Jewell: A fenti lakók, Camilla Läckberg – Henrik Fexeus: A SZEKTA, Patricia Gibney: Három özvegy – Lottie Parker 12, Tompa Andrea: Sokszor nem halunk meg

Yrsa Sigurđardóttir: CSEND
Egy hideg reykjavíki napon eltűnik egy csecsemő a babakocsijából. Amikor a takaróját partra veti a tenger, és megtalálják az anyja holttestét, beigazolódni látszik az, amitől mindenki rettegett.

Tizenegy évvel később Rögnvaldur és a felesége a tízéves kislányukat temeti, akinek legyengült immunrendszere nem bírt a kanyaróval. A férfi elhatározza, hogy bármi áron kideríti, hogy ki fertőzte meg a lányát.

A rendőrség néhány hónappal ezután egy nő megcsonkított, fej nélküli holttestére bukkan egy autóban. Freyját is bevonják a nyomozásba, mint pszichológus szakértőt, így együtt kell dolgoznia Huldarral, ami egyre jobban megnehezíti, hogy elkülönítsék a munkakapcsolatukat a személyestől. Ráadásul Freyját sorozatos szabályszegéssel gyanúsítják, ami az állásába kerülhet. Vajon Huldar tud neki segíteni? Közben a gyilkosság utáni nyomozás olyan múltbéli titkokhoz és elhallgatott bűnökhöz vezet, amelyek végzetesen összekapcsolják három család sorsát.


Lisa Jewell: A fenti lakók
London egyik divatos kerületében, Chelsea-ben áll egy jókora ház, amelyben egy kisbaba ébredezik a bölcsőben. Jól táplált, szépen gondját viselik. Örömmel várja, hogy valaki felvegye. A konyhában holttestek oszlanak. Valaki sietős üzenetet firkantott melléjük. Már több napja halottak. Ki vagy kik viselték gondját a kisbabának? És hová lettek? Két család ügyei gabalyodtak össze. Ebben a házban nagyon sötét titkok lakoznak.


Camilla Läckberg – Henrik Fexeus: A SZEKTA
Mina & Vincent 2.

Mina Dabiri nyomozónak és csapatának ugyancsak meggyűlik a baja egy eltűnt kisfiú ügyének kivizsgálásával. Arra egykettőre rájönnek, hogy az eset hasonlít egy korábbi emberrablásra, amelynek nem lett jó vége, ám a nyomozás ezen a ponton megfeneklik. Ráadásul minden jel arra mutat, hogy a bűntények sora folytatódni fog, és egyetlen gyerek sincs biztonságban Stockholmban.

Mina végső elkeseredésében a mentalista Vincent Walderhez fordul, aki az emberi psziché avatott szakértőjeként már a segítségükre volt korábban egy nyomozásban. Akkor közel kerültek egymáshoz, de két éve nem beszéltek. A csoportban nem mindenki nézi jó szemmel Vincent visszatérését, mert kételkednek benne, hogy ezúttal hasznát veszik-e. Csakhogy nincs vesztegetni való idejük, mert az óra ketyeg, és a legvédtelenebbek vannak veszélyben.


Patricia Gibney: Három özvegy – Lottie Parker 12
A fiatal özvegy, Éilis Lawlor az éjszaka közepén eltűnik, miközben két kisgyermeke békésen alszik. A konyhapulton hagyott lakáskulcs és telefon pedig nem sok jót ígér: Lottie Parker nyomozó érzi, hogy ez a bűnügy nem lesz egyszerű eset. A közeli tónál később egy sárga ruhás nő összetört testére bukkannak. Éilis az. A száját ragasztószalaggal tapasztották be. Valaki holtan akarta látni a gyönyörű özvegyet. Lottie kétségbeesetten keresi a brutális bűntény elkövetőjét. Kiderül, hogy az asszony egy özvegyeket támogató csoport tagja volt. Aztán újabb sárga ruhás női holttestet találnak egy szemétdombon... Jennifer is elvesztette a férjét. Hónapok óta nem látták a munkahelyén, a terápiás találkozókon sem jelent meg. Nyomtalanul eltűnt. Mit titkolnak az özvegyek? Sorozatgyilkos szedi áldozatait Ragmullinban. Lehet, hogy a megoldás a múltban gyökerezik. Lottie Parker versenyt fut az idővel, hogy kiderítse az igazságot, mielőtt a gyilkos ismét lecsapna...


Tompa Andrea: Sokszor nem halunk meg
1944-ben, amikor a városban megkezdődik a gettósítás, egy kolozsvári orvosnő a dajkára bízza gyermekét. Erzsi és a férje kétségbeesetten ügyelnek rá, hogy sem a szomszédoknak, sem a rokonoknak ne tűnjön fel a pár hónapos csecsemő jelenléte, míg reménykedve várják a háború végét. Tompa Andrea regénye ennek a gyermeknek a sorsát követi végig, ahogy a főhős mindenféle kerülőutakon kerül kapcsolatba a saját történetével.


June 2, 2024

Kate Alice Marshall: A titkok erdeje, Joseph Zsuffa: Bábel verme, Jü Hua: A hetedik nap

Kate Alice Marshall: A titkok erdeje
Naomi Shaw egykor hitt a dolgok különlegességében. Huszonkét évvel ezelőtt két legjobb barátnőjével, Cassidyvel és Oliviával az erdőben barangolva töltötték a nyarat, saját varázslatos játékukat játszva. A vakációjuk azonban tragikus véget ért: Naomit megtámadták. Csodával határos módon túlélte a tizenhét késszúrást, és azonosította támadóját. A lányok vallomása börtönbe juttatott egy sorozatgyilkost, aki korábban már hat áldozatot szedett. Mindenki hősként ünnepelte őket.
Pedig hazudtak.
Évtizedekig őrizték végzetes titkukat. Most azonban Olivia el akarja mondani az igazságot, így Naomi visszatér a kisvárosba, ahol felnőtt, hogy kiderítse, mi történt valójában az erdőben. Bármilyen veszélyes is legyen a válasz.
Kate Alice Marshall első felnőtteknek írt regénye 2023 váratlan meglepetése volt a krimi- és thrillerrajongók körében, a kötet több év végi toplistára is felkerült új tehetséget üdvözölve a műfajban.


Joseph Zsuffa: Bábel verme
A ​neves magyar származású Los Angeles-i filmes és író közel ötven éves regénye immár magyarul is olvasható.
Utazás a 60-as évek New Yorkjának mélyére
Miután Daniel, a születése óta vak New York-i utca­zenész megtudja, hogy egy egyszerű műtéttel látó emberré válhat, egy haldokló barátja felajánlja neki, hogy eladja neki a szemeit, hogy az árából segíthesse árván maradó családját, és beszálljon saját temetési költségeibe. Daniel elfogadja az ajánlatot, azonban miután magához veszi minden megtakarított pénzét, a metrón kirabolják. Ő pedig Mungóval, hűséges vakvezető kutyájával együtt elindul, hogy visszaszerezze azt, ami az övé… Egyetlen napja van rá.
Daniel alászállása „Bábel vermébe" bizarrabbnál bizarrabb kalandok sorozata, vágyak, remények, csalódások, álom és a rémálom, emberség és embertelenség kiszámíthatatlan kavargása – s mindeközben megelevenedik a hatvanas évek végének New Yorkja, a frissen ásott sír mélyétől egészen a felhőkarcolók luxuslakásának tetőkertjéig. Az egyetlen nap alatt lejátszódó történet során a „szeme világát" kereső utcazenész, aki kétségbeesetten szeretne valami értelmet adni az életének, a társadalomból kiszorult, magányos egyén reménytelen küzdelmének szimbólumává válik.
JOSEPH ZSUFFA (1932) magyar származású amerikai író, forgatókönyvíró, fiImes. A Színművészeti Főiskolán végzett, majd 1956-ban külföldre menekült. Az emigrációban John Ralmon néven először Zsigmond Vilmossal és Kovács Lászlóval készített egy Cannes-ban is bemutatott rövidfilmet, majd dokumentumfilmezni kezdett, amellyel többek között két Golden Eagle-díjat is nyert. A dokumentumfilmezésen kívül íróként is jelentős. Balázs Béláról szóló nagymonográfiája alapművé vált a nemzetközi filmes körökben, Báthory Erzsébetről szóló életrajza pedig igazságot szolgáltat a világszerte hírhedt grófnőnek. A Bábel verme című regénye 1975-ben jelent meg az Egyesült Államokban, számos nyelvre Iefordították, és még Braille-írással is publikálták.


Jü Hua: A hetedik nap
Jang ​Fej egy vonaton született, s miután anyja elvesztette, egy fiatal váltókezelő találta meg és nevelte fel tisztes szegénységben. Szerény hivatali karrierje megfeneklett, egy nagy szerelem emléke élteti, s legfőképpen nevelőapja iránt szeretete, aki mindent feláldozott a talált gyermekért…… Jang Fej egyszer csak arra ébred, hogy meg kell jelennie a temetkezési szalonban – azaz nyilván meghalt (bár a halálára nem emlékszik) –, de mivel nincs pénze temetkezési helyre, a temetetlen halottak világában találja magát. S itt hét nap alatt találkozik az életében fontos szerepet betöltő emberekkel – a nevelőapjával, gyönyörű feleségével, aki elhagyta őt, az emberekkel, akik egy házbontásban haltak meg, a csecsemőkkel, akiket a kórház mint hulladékot hajított ki a folyóba, Egérlánnyal, aki öngyilkos lett… Jü Hua hol ironikusan, hol megható szeretettel mesél elképesztő gyorsasággal változó hazájáról, amelyben óriási távolság választja el a temetkezési szalonban is előjogokat élvező VIP-kat a föld alatti nyomortanyákon élő nincstelenektől. És csak a temetetlen testek földjén egyenlő mindenki, ahol „nincs szomorúság és fájdalom".