Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

August 31, 2021

Kelli Estes: Selyemre hímzett történet, Szilvási Lajos: Lányok, Catherine Rider: Csók Rómában

 Kelli Estes: Selyemre hímzett történet

Kelli Estes csoda szépen megírt könyve valós események által ihletett történelmi regény. Egy szívbe markoló történet két nőről, akik eltökélten próbálják azt tenni, amit helyesnek gondolnak.
Mej Lien, akit 1886-ban az Orcas-szigeten vet partra a víz, a kínaiak Seattle-ből történő kegyetlen kiűzésének egyetlen túlélője. Szívszaggató történetét egy módon tudja elmesélni
az utókornak: tűvel és cérnával. Egy évszázaddal később Inara Erickson egy helybeli professzor segítségével megfejti Mej Lien művészi kivitelű, aprólékos hímzésmunkájának
jelentését. A történet, amelyre ekkor fény derül, Inara életére is kihat. Olyannyira, hogy válaszút elé kerül: szégyent hoz a családjára, és kockára teszi a jövőjét azzal, hogy elmondja az igazat, vagy hallgat, mint a sír, és ezzel elárulja Mej Lien emlékét. 

Szilvási Lajos: Lányok
A ​Lányok Szilvási Lajos elfeledett regénye. Bár a megjelenésekor sokan olvashatták, mégsem lehetett hallani róla az elmúlt évtizedekben. Az író életművét alaposan ismerők is meglepődtek, hogy Szilvási Lajosnak van egy ilyen című regénye, és ez nem is egy dobozban lappangó mű, hanem olyan, amelyiket nagy példányszámban adtak ki. Mindennek az az oka, hogy nem könyv formában, hanem egy napilapban, folytatásokban jelent meg 1956-ban. Mivel a napilapok a mának szólnak, így könnyebben elfelejtődhet a tartalmuk, mint a könyveké. Most viszont 63 év után könyvként is megjelenhet a Lányok. 
Szilvási Lajosnak nem ez az egyetlen regénye, amelyik először napilapban jelent meg. A Riadó a tárnák felett is a Szabad Ifjúság hasábjain került az olvasókhoz, de azt a regényt a következő évben könyvben is kiadták. Az elmúlt évtizedekben ugyan nagyon nehezen lehetett hozzájutni, de a gyűjtők tudták, hogy létezik. 
Bízunk abban, hogy ennek a Lányoknak, ennek az elfeledett regénynek a kiadásával örömet okozunk az író máig népes rajongótáborának, művei gyűjtőinek. 

Catherine Rider: Csók Rómában
Anna nem tud magához térni a döbbenettől, amikor Stephen a Rómába tartó repülőn kéri meg a kezét. Nem marad más választása, mint nemet mondani, végül is még csak 19 éves, és nem áll készen arra, hogy megállapodjon. Épp egy esküvőre tart, de előbb még meg kell szereznie azt a különleges süteményt, amit a vőlegény családja mindenáron szeretne az esküvőn feltálalni.
Matteót teljesen leköti a fontos futballmeccse. Amikor egy pékségben meglátja Annát, aki anélkül, hogy akár egy szót is beszélne olaszul, próbál struffolit szerezni, felajánlja a lánynak a segítségét. Együtt vágnak neki az őrült hajszának, keresztül-kasul a szerelem városán… 




August 24, 2021

Pamela Binnings Ewen: Párizs királynője, Marie Benedict: Clara, Elizabeth Lowell: Éjszakai merülés, Linwood Barclay: Liftakna, Philip K. Dick: A jövő orvosa, Alan Furst: Varsói kémek

 Pamela Binnings Ewen: Párizs királynője

Coco ​Chanelt a legendás divattervezőt kifinomult stílusáért csodálják – amiatt a bizonyos ikonikus kis fekete ruha miatt –, leghíresebb kreációja a részegítő illatú Chanel No. 5 parfüm. A közismert figura mögött azonban bonyolult személyiség lakozik, akit intrikák értek, akiről sokféle gyanús pletyka terjedt. E regény lapjain megelevenedik a második világháború, Párizs négy éven át tartó német megszállása és Chanel titkos élete ebben a zűrzavaros időszakban.
Coco Chanel tudott könnyed, vidám, nagyvonalú lenni, ám kegyetlen, számító, manipulatív is. Miközben a Wehrmacht masírozott a Champs-Élysées-n, Chanel ott találja magát a Hotel Ritzben, a Reich főparancsnokának oldalán. Chanel az ellenség markában magánháborút indít, hogy kiszorítsa tulajdonrészéből zsidó üzlettársát, Pierre Wertheimert. Wertheimer az elharapózó antiszemitizmus miatt az Egyesült Államokba menekül, és magával viszi a Chanel No. 5 összetevőinek titkos receptúráját. Coco nem bízik meg a férfiban, amikor az New York külterületén be akarja indítani a gyártást. Célja, hogy egyedüliként birtokolja a márkát.
Miközben Párizs a németek uralma alatt sínylődik, Coco mindent megtesz a túlélésért. Nehogy leleplezzék sötét titkait, még a kollaborációtól sem riad vissza. Német kém lesz belőle, az F-7124-es számú ügynök, fedőneve: Westminster. Miért vetemedett erre? Meddig kell merészkednie, hogy viharos múltja többé ne kísérthesse a jövőjét? 
 
Marie Benedict: Clara
Varázslatos könyv a szerelemről, a hatalomról, és egy nőről, aki döntő hatást gyakorolt a világ egyik legvagyonosabb üzletemberére. 
Az 1860-as évek ipari forradalma, a Carnegie-birodalom felemelkedése idején Clara Kelley bevándorlóként érkezik Írországból Amerikába, s az ismert iparmágnás, Andrew Carnegie házába kerül cselédlányként. Clara azonban nem az, akinek hiszik. 
Bár semmi gyakorlata sincs, gyorsan tanul, és idővel mindenkit meggyőz arról, hogy megállja a helyét. Üzleti érzéke és jelleme nagy hatást gyakorol Andrew Carnegie-re is, akivel Clara egyre bizalmasabb viszonyba kerül... 
Vajon képes-e megváltoztatni a szerelem a kíméletlen üzletembert, s legyőzhetik-e az őszinte és igaz érzelmek a társadalmi korlátokat? 
 
 
Elizabeth Lowell: Éjszakai merülés
Egy családi tragédia után Kate Donnelly örökre maga mögött hagyta a Karib-térséget. Ám egy sor rossz vezetői döntés veszteségbe sodorja a búvárkodással és tengeri mentéssel foglalkozó családi expedíciót. Bátyja könyörög neki, hogy térjen vissza Saint Vincent szigetére. A patinás kincsvadász vállalkozás, amelyet még a nagyapja alapított, Kate pénzügyi szakértelme nélkül végleg csődbe menne. Kate nem tud nemet mondani magára hagyott kis családjának, így visszaindul a gyönyörű és félelmetes óceánra, amely rémálmaiban még mindig kísérti. 
Holden Cameron aktív szolgálata során adrenalinfüggő lett, holott éppen csak túlélt egy víz alatti robbantásos balesetet. A volt brit katonai búvárnak esze ágában sincs holmi kincstolvaj családot pesztrálni egy trópusi szigeten - még akkor sem, ha a világhírű búvár Donnellykről van szó. Ám új, civil állásában nyomoznia kell egy régi kalózhajó roncsaihoz merülő Donnelly-k, és a megtalált kincsek körüli gyanús tevékenységek ügyében. 
Amikor a felszerelés, a kincs, sőt a búvárok is kezdenek eltünedezni, Kate és Holden kényszerből szövetkeznek, hogy feltárják az igazságot. Ám minél mélyebbre hatolnak a rejtélyben, annál közelebb kerülnek egymáshoz. Rövidesen megosztják egymással legmélyebb félelmeiket, legsötétebb titkaikat - és a közben lángra lobbanó vonzalmukat... 
 
 
Linwood Barclay: Liftakna
Egy szokványos hétfő reggel egy manhattani irodaház liftje négy utasával a mélybe zuhan. A tragikus balesetnek tűnő esemény kedden megismétlődik. A szerdai hasonló katasztrófa után pedig végképp eluralkodik a káosz a felhőkarcolók városában.
Ki áll az események mögött, mi lehet a célja? És mi köze a támadássorozatnak a High Line parkban csonkított ujjvégekkel megtalált holttesthez? Két tapasztalt New York-i nyomozó és egy újságíró fut versenyt az idővel, hogy megtalálják a válaszokat, miközben New York lakosai a város legújabb és legmagasabb lakóépületének pénteki átadójára készülnek. 
 
Philip K. Dick: A jövő orvosa
Mit lehet tenni, ha maga az idő beteg?Jim Parsons remek, elkötelezett orvos, aki a legfejlettebb technikákkal gyógyít és mindennél többre tartja az emberéletet. Így aztán kétszeresen is szorult helyzetbe kerül, amikor egy különös autóbaleset révén a jövőben találja magát, méghozzá egy fejlett társadalomban, ahol azonban az életmentés törvénybe ütközik.Szerencsére azért itt sem csak Parsons hisz az élet szentségében, és akik osztják a nézeteit, az ő orvosi képességeit akarják felhasználni egy titkos, kétségbeesett tervhez a saját és társadalmuk jövője érdekében, amely tervhez azonban vissza kell utazni a múltba is.A jövő orvosa nem csupán egy rémisztő jövőképet tár elénk, de egyúttal az időutazás paradoxonjait is vizsgálja, mégpedig úgy, ahogy arra csak Philip K. Dick képes. 
 
Alan Furst: Varsói kémek
1937 egyik őszi napján bizonyos Edvard Uhl titkos ügynök Varsóban kiszáll vonata első osztályú kocsijából. Rossz érzése támad, amelyet megpróbál elfojtani. A soron következő éjszakát lengyel szerelmével készül eltölteni, utána, másnap ott lesz abban a bárban, ahol találkoznia kell a francia katonai attaséval, Mercier ezredessel. Az információk borsos áron cserélnek gazdát.
Európa a háború küszöbén áll. És bár még nem süvítenek a golyók, nem röpködnek a bombák, a francia és a német titkosszolgálat már elkezdte végzetes harcát. Az információk és dezinformációk zavaros világában egyik kém se teheti, hogy életét kockáztatva ne keveredjen emberrablási ügybe, rágalmak és árulások hálójába. 
 
 

August 20, 2021

Billy O’Callaghan: Szerelmem Coney Island, Morain Dan: Kamala útja: Egy amerikai élet

 Morain Dan: Kamala útja: Egy amerikai élet

Hogyan lett bevándorlók gyermekéből az USA első afroamerikai, női alelnöke? Kamala Harrisszel kapcsolatban kevés dolog számít hétköznapinak, személyes története azonban egyben Amerika legjobb oldalának reprezentációja is. Az Amerikai Egyesült Államok leendő alelnökéről Dan Morain veterán újságíró írt életrajzi könyvet, mely kiadónk gondozásában jelenik meg. A Kamala útja – Egy amerikai életcímű mű érdekes és inspiráló olvasmány lehet mindenki számára arról, hogyan lehet egy hátrányos helyzetű családból is a magasba törni
 
Billy O’Callaghan: Szerelmem Coney Island
Michael és Caitlin huszonöt éve titokban találkozgat Coney Islanden. Ezek az együtt töltött, lopott órák éltetik őket, hiszen egyikük sem mer kilépni boldogtalan házasságából.
Egy fagyos téli délutánon, a bezárt, holtszezoni fürdőhelyen válik számukra nyilvánvalóvá, hogy egyik pillanatról a másikra minden megváltozhat, mert a férfi felesége súlyos beteg, a nő férje pedig a Közép-Nyugatra akar költözni. Michaelnek és Caitlinnek fél életnyi szenvedélyes viszony után el kell dönteniük, milyen sorsot választanak, és számot kell vetniük kötelezettségeikkel és vágyaikkal. 
A Szerelmem, Coney Island egyetlen napba sűríti két egymás mellé sodródott ember életének történeteit, tájait, tragédiáit és meghitt pillanatait. 
 
 

August 15, 2021

Robert Galbraith: Halálos fehér, Borsa Brown: A végzet, Borsa Brown: A kezdet

 Robert Galbraith: Halálos fehér

Egy zavart fiatalember, Billy felkeresi Cormoran Strike-ot, hogy a segítségét kérje egy bűnügy felderítésében, aminek azt hiszi, gyerekként tanúja volt. Strike-ot mélységesen felzaklatja a történet. Bár Billy nyilvánvalóan mentálisan beteg, és nem is emlékszik sok konkrét részletre, van benne és a történetében valami nagyon őszinte. Csakhogy mielőtt Strike alaposabban is kikérdezhetné, Billy rémülten elrohan. 
Strike és Robin Ellacott (aki eredetileg a titkárnője volt, mostanra pedig a társa a nyomozóiroda vezetésében) igyekeznek a történet végére járni: az ide-oda kanyargó nyomozás pedig elvezeti őket London kis sikátoraitól a Parlament titokzatos legbelső irodáin keresztül egy gyönyörű, de vészjósló vidéki kúriáig. 
Ráadásul a nyomozás labirintusában dolgozó Strike magánélete sem olyan egyszerű: újdonsült magánnyomozó-sztárként már nem tud olyan észrevétlenül dolgozni, mint valaha. Egykori titkárnőjével is bonyolultabb a viszonya, mint eddig bármikor. Robin már a nyomozóiroda pótolhatatlan dolgozójává nőtte ki magát, de személyes viszonyuk ennél sokkal összetettebb… 
Az eddigi legnagyobb léptékű Robert Galbraith-regény, a Halálos fehér egyszerre érdekes krimi és letehetetlen újabb fejezet Cormoran Strike és Robin Ellacott történetében. 
 
 
Borsa Brown: A végzet
Robert Cooper, az USA Delta Force alakulatának tagja. Egy napon különös bevetésre küldik: egy titokzatos védett személyt kell eljuttatnia Venezuelából Amerikába. 
Gloria G. C. olyan nő, akit az Amerikai Egyesült Államok vesz védelmébe, de hogy miért, azt rejtély övezi. 
Két teljesen különböző ember, akiknek szívében mégis ott lapul egy közös cél, és amelyre csak hosszas szenvedés után jönnek rá. 
Múlt, vágy, becsület, mélyen gyökerező érzések, amelyek nemcsak a szereplőket, hanem az olvasót is magukkal sodorják. Háborúk, békék, végzetek, kezdetek, harcok és ölelések. 
Kegyetlen világ, amelyben megbújik az ember gaztette és jósága. 
Meginoghat egy katona hite? 
Haza… 
Kurvák… 
Kokain… 
Rumba… 
Mi a végzeted, katona? 
Mert azt mondod, hogy tudod. De nem tudsz te szart sem! 
Borsa Brown különleges, szókimondó, ugyanakkor érzelmes és szenvedélyes, erotikus írásai hamar az olvasók kedvenceivé váltak. Új sorozatában, a tőle megszokott módon, titkos világba enged betekintést, amely bővelkedik érzelmi magasságokban és mélységekben. 
 
Borsa Brown: A kezdet
Ismerem az utam. Gloria G. C. Latin-Amerikában nő föl, nyomor veszi körbe, és kilátástalanság. Az apja megtagadja, az anyja meghal, a bátyja pedig eladja. Gloria hiába próbál menekülni a sorsa elől, a származása nem csak lehetőségeket ad a kezébe, hanem halálos ítéletet is mond rá. Találkozása Jesus Herrerával megmenti az életét, de egyszer mindenért törlesztenie kell. Elhagyni kényszerül a hazáját, politikai menedékjogot kap, ezért az USA két elit katonát küld érte. Robert Cooper, az egyik katona, veszélyesen közel kerül a védett személyhez, de egy Delta Force-os nem hibázhat. Azért mindig megfizet... Mindenkinek van múltja, Gloriáé talán képes megsemmisíteni a jövőjét is. Hol és miben van a hatalom? A világ, ahol mindenkinek van ára, és ahol sokat kell érned ahhoz, hogy elkezdődjön az életed. Szenvedély... Kokain... Természetvédelem... Gerillák... Gyermekprostitúció... Hol kezdődik az életed, ha csak egy macska vagy? Mert azt mondod, hogy ismered az utad... De az utad csak most épül... A kezdet című regény A végzet párhuzamaként, a másik oldalról, a nő szemszögéből mutatja be két sors egybefonódását, miközben feltárja Gloria múltjának szörnyű titkait. Borsa Brown különleges, szókimondó, ugyanakkor érzelmes és szenvedélyes, erotikus írásai hamar az olvasók kedvenceivé váltak. Új sorozatában, a tőle megszokott módon, titkos világba enged betekintést, amely bővelkedik érzelmi magasságokban és mélységekben. 18 év feletti olvasóknak ajánlott! 

August 5, 2021

Naomi Wood: Mrs. Hemingway, Rhiannon Navin: Egyetlen gyermek, Jim Thompson: 1280 fő, Caroline Kepnes: Elrejtett testek, Brian McGilloway: Határvidék, April Rose Scott: Velünk végzõdik, Papp Diána: Kerek perec, Angela Petch: Toszkán emlék

 Naomi Wood: Mrs. Hemingway

Hadley, Pauline, Martha és Mary. Ernest Hemingway feleségeként mind a négyen tudták, milyen generációjuk leghíresebb, legvonzóbb íróját szeretni, és általa szeretve lenni. Mindannyian azt gondolták, hogy szerelmük örökké tart majd, és mindannyian tévedtek: egyik nõ sem volt képes megtartani õt. A négy részben elmesélt, valódi szerelmes leveleket és táviratokat a történetbe szövõ Mrs. Hemingway feltárja a drámai szerelmi háromszögeket, amelyek tönkretették Hemingway házasságait. Az 1920-as évek bohém Párizsától az 1960-as évek hidegháborús Amerikájáig ívelõ, a híres "elveszett nemzedék" alakjaival teli regény a szenvedély, szerelem és szívfájdalom lebilincselõ története. Naomi Wood alapdiplomáját Cambridge-ben, mesterdiplomáját és doktorátusát a Kelet-angliai Egyetemen szerezte. A Mrs. Hemingwayt megalapozó kutatása során eljutott a londoni British Librarytõl a washingtoni Kongresszusi Könyvtárig, valamint felkereste Ernest Hemingway otthonait és törzshelyeit Chicagóban, Párizsban, Antibes-ban, Key Westben és Havannában. A Mrs. Hemingwayt jelölték Dylan Thomas Díjra, amely az egyik legrangosabb, fiatal íróknak járó elismerés. "A maguk módján és a maguk idejében Hadley, Pauline, Martha és Mary mind szerették Ernest Hemingwayt. Mindannyian megtapasztalták az udvarlás szenvedélyes napjait, a nyarak letargiáját, a jeges daiquiriket, amelyek a nap egyre koraibb szakaszában kerültek a pohárba. Mindannyian ismerték az árulás fullánkját, ahogy Hemingway közismerten ábrándozó tekintete egy másik nõ felé fordult, és mindannyian ismerték az ölelése nyújtotta biztonságot. Tudták, hogyan viseljék el kreativitásának árapályszerû hullámzását, hogyan támogassák, gondozzák, gyógyítsák és segítsék õt. 
 
Rhiannon Navin: Egyetlen gyermek
Aki kedveli Jodi Picoult írásait, annak felejthetetlen élményt nyújt ez a káprázatos bemutatkozó regény, amely egy hatéves kisfiú szemszögén keresztül mesél a gyógyulásról, a családról és a gyerekek kivételes bölcsességéről. Arra figyelmeztet bennünket, hogy néha a legkisebb testben lakozik a legnagyobb szív, és a legvékonyabb hang a legerősebb.
Az elsős Zach Taylor osztálytársaival és a tanárnőjével a gardróbszekrénybe préselődve hallgatja az iskola folyosóján eldördülő lövéseket. Az épületbe behatoló fegyveres tizenkilenc áldozatot szed. A szűk kis közösség élete soha többé nem lesz ugyanaz. Miközben anyja pert fontolgat – az ámokfutó szülei ellen, hiszen őket hibáztatja fiuk tette miatt –, Zach visszavonul szupertitkos búvóhelyére, elmerül a könyvek világában, és nekivág lebilincselő utazásának a gyógyulás és a megbocsátás felé. Rá akarja vezetni a környezetében élő felnőtteket a szeretet és együttérzés egyetemes igazságaira, hogy túljuthassanak életük legsötétebb óráin. 
 
Jim Thompson: 1280 fő
Nick Corey rettenetes seriff, de szándékkal az. Nem old meg problémákat, nem tartatja be a szabályokat és nem tartóztatja le a bűnözőket. Tudja, hogy az aprócska Potts megyében nincs senki, aki be akarná tartani a törvényeket, és neki tökéletesen megfelel, hogy lustálkodik, naponta ötször eszik, és lefekszik minden elérhető nővel.Csakhogy Nicknek nagyon bonyolult nehézségekkel kell szembenéznie. Két helyi strici kikezdte és tönkretette amúgy is megtépázott hírnevét. A barátnőjét, Rose-t rettegésben tartja a férje. Aztán még ott van a felesége és annak testvére, akik nem hagynak nyugtot neki, pedig már így is egyfolytában gyötrődik. Meg kicsit talán túl közel is állnak egymáshoz ahhoz képest, hogy testvérek?A közelgő seriffválasztás miatt Nicknek meg kell oldania a problémáit, méghozzá mihamarabb. Mert egyvalamit biztosan tud: bármit megtesz azért, hogy seriff maradjon. És Nick Corey egyáltalán nem olyan buta, mint amilyennek tűnik. 
 
Caroline Kepnes: Elrejtett testek
Joe Goldberg megszállottan keresi a szerelmet, és ezért szó szerint mindenre hajlandó. Nemrég úgy vélte, megtalálta élete párját, ám hiába távolított el minden zavaró tényezőt az útjukból, Beck végül nem értette meg, így a lány a többi elrejtett testhez került. 
Joe most Los Angelesbe tart, a lehetőségek városába, és eltökélten készül maga mögött hagyni a múltját. Hollywoodban kényelmesen elvegyül a hasonszőrű fiatal pályakezdők között, ám az elrejtett testekkel az a baj, hogy olykor elő-előbukkannak, mint sötét gondolatok, és most azzal fenyegetik Joe-t, hogy elpusztítják szíve vágyát: a végre megtalált igaz szerelmet. Nem akar ártani új szerelmének - örökké vele akar lenni. De ha a lány valaha is rájön, hogy mit tett, lehet, hogy nem marad más választása... 
 
 
Brian McGilloway: Határvidék
Észak- és Dél-Írország határán, néhány nappal karácsony előtt megtalálják Angela Cashell, egy helyi kamaszlány holttestét. A nyomozást a kétgyerekes családapa, Benedict Devlin felügyelő vezeti, és mindössze két nyom áll rendelkezésére: egy aranygyűrű az áldozat ujján és egy régi fénykép. Nem sokkal később újabb tinédzsert gyilkolnak meg, és a helyzet még tovább bonyolódik, amikor Devlin rájön, hogy aktuális esetének köze van egy prostituált huszonöt évvel korábbi eltűnéséhez. Miközben a havazás egyre erősödik, nemcsak az észak és dél, hanem a jó és rossz, a bosszú és igazságszolgáltatás közötti határ is elmosódik. 
Az ír Brian McGilloway első regénye nem véletlenül nyűgözte le hazai közönségét: fordulatokban bővelkedő cselekménye és árnyalt karakterei kötelező olvasmánnyá tették a krimirajongók számára 
 
April Rose Scott: Velünk végződik
A ​Velünk Végződik nem egy szerelmi történet, hanem történet a szerelemről. Holly és Ryan szerelme tizennégy éves koruk óta töretlen. Mindketten felvételt nyernek Anglia egyik legnívósabb egyetemére, mellyel mindkettőjük álma valóra válik. A nagy utazás előtt pár nappal azonban kiderül, hogy Holly szeretett húga, Ruby rákos és ez mindent megváltoztat. Holly nehéz döntéseket kénytelen meghozni szerelme és húga érdekében, melynek következményeit képtelen előre felmérni. Szívbemarkoló történetük megmutatja az igaz szeretet és szerelem erejét.
"– Tudod kislányom, van egy mondás. – nagyot sóhajtott és mély, lágy hanggal szólt hozzám – Egy láthatatlan szál köti össze azokat, akiket egymásnak szánt a sors. Néha a szál megfeszülhet vagy összegabalyodhat, de sosem szakad el.
– Bárcsak igaz lenne ez a mondás.
– Igaz, hidd el.
– Csak az a baj, hogy én fogtam és szanaszét téptem a miénket. Nem hiszem, hogy sikerülni fog újra összecsomóznom, ha pedig mégis, akkor sem lesz már a régi, sebzett lesz.
– A csomó a múlt bizonyítéka, hogy valamit nem pont úgy csináltunk, ahogy kellett volna. A csomók tanítanak meg minket egyre jobban és jobban vigyázni a szálra." 
 
Angela Petch: Toszkán emlék
Rofellében, ​a kis hegyvidéki faluban, a földeken töltött nehéz nap után összegyűlnek a gazdák, az utcákat betölti az önfeledten játszó gyerekek zsivaja. A kiskamasz Giuseppe azonban távolabb húzódik a többiektől. A sötétbarna, szomorú szempár fájdalmas titkot rejt.
Kilencven évvel később egy magányos, idős hölgy, Giselda Chiozzi felfedezi, hogy házának egyik melléképületébe egy kisfiú szállásolta el magát. Davide megszökött otthonról, és nagyon jólesik neki, hogy Giselda meghallgatja bánatát. Az idős hölgy és ő összebarátkozik, és együtt göngyölítik fel Davide dédapjának történetét.
Hogyan alakul a Toszkán titokban megismert Anna gyermekeinek sorsa, és milyen elfeledettnek hitt titkok nyomára bukkan Davide, a kisfia? A könyvet ajánljuk azoknak is, akik nemcsak erre kíváncsiak, de szívesen barangolnának képzeletben Toszkána tájain, a ciprusok árnyékában vagy a friss, hegyi levegőn.
Angela Petch legújabb könyve a Toszkán titok című regényének a folytatása, amely azonban az előzmények ismerete nélkül is jól követhető. 
 
Papp Diána: Kerek perec
Molnár Dóri, manóvarró és jógaoktató közel 30 éves, de még mindig felelősség nélküli gyerekéletet él. Ugyan már elköltözött a szüleitől, érzelmileg és anyagilag is erős függésben él tőlük. A késői felnőtté váláshoz a sors a segítségére siet: a vásárban, ahol saját készítésű figuráit árulja, egyszer csak felbukkan a szerelem, egy nála idősebb, jóképű, külföldi férfi személyében. Dóri élete fenekestől felfordul, de a változás sok-sok kérdéssel és megpróbáltatással jár. Hogy a távolsági romantika megmutatja-e a saját útját a fiatal lánynak, vagy az maga a célállomás, az kiderül a Kerek perecből.