Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

June 21, 2014

C. J. Sansom: Matthew Shardlake 1. Kard által

https://yadi.sk/d/SqAY0cbtUNGRh
1537, Anglia. A gyökeres átalakulás, legnagyobb változások időszaka a szigetországban 1066 óta. VIII. Henrik az egyház legfőbb fejének nyilvánította magát, az ország pedig kegyetlen új törvényekre és manipulált perekre ébred. Thomas Cromwell különleges megbízottakat küld szét az országba, hogy vizsgálódjanak a kolostorokban. Ám a sussexi partvidéken, Scarnsea monostorában Cromwell megbízottját, Robin Singletont holtan találják: valaki levágta a fejét. A gyilkosságot szentségtörő események kísérik – feláldoznak egy fekete kakast a templom oltárán, és eltűnik Scarnsea kolostorának híres ereklyéje. Cromwell Matthew Shardlake-et, a jogászt küldi az árulás és a halál légkörébe, hogy kiderítse: kik állnak a sötét események mögött. Shardlake-et nyomozása arra kényszeríti, hogy mindent megkérdőjelezzen, amit megtud, sőt még és azt is, amiben igazán hisz…

Thomas Harris: Hannibal ébredése

https://yadi.sk/d/79lnmocfUNFrb
Hannibal Lecter egy lidérces kelet-európai álomból bukkan elénk: egy fiú a hóesésben, szótlanul, lánccal a nyaka körül.. Tökéletesen magányosnak látszik, azonban démonai mindig vele vannak.
Hannibalra nagybátyja, a híres festő bukkan egy szovjet árvaházban, és Franciaországba viszi. A fiú képtelen feldolgozni a háború traumáját, és főként saját családi tragédiáját, bár nagybátyja egzotikus felesége mindent megtesz a felépüléséért. Lady Muraszaki hatására egyénisége kibontakozik, és ő lesz a párizsi orvosi egyetem legfiatalabb hallgatója. Mindeközben Hannibalt tovább gyötrik a kísértetek; majd amikor elég idős lesz hozzá, viszonozza látogatásukat, hogy leszámoljon velük..
Felfedezi magasabb rendű képességeit, és ebben az átlényegülésben Hannibal Lecter a Halál csodagyermekévé válik.

Christian Jacq: A nagy titok

https://yadi.sk/d/rUgLK3w_UNFPc
A felismerhetetlenné vált Hírhozó Abüdoszban rejtőzik, s a legfőbb bűn elkövetésére készül cinkosaival. Halált hozva Ozirisz birodalmába, megakadályozza az isten feltámadását, hogy végre ledönthesse trónjáról Szeszósztrisz fáraót, átvehesse a hatalmat és terjeszthesse a tanait.
Vajon sikerül-e Ikernek elvégeznie a megbízatását, s bemutatni Ozirisz misztériumait? A szerencsétlenséggel szembenézve, Ízisz a végére jut-e a Lehetetlen keresésének? S a halál vajon valóban legyőzhető...?
Az örök Egyiptom szenvedélyes tanulmányozásával töltött negyven év után Christian Jacq A nagy titok-kal zárja le az Ozirisz titkai-nak sorozatát, azokét a titkokét, amelyek az egyiptomi gondolkodás és a fáraók világának középpontjában álltak.
A négyrészes Ozirisz titkai az ifjú Iker lázas igazságkeresésén és III. Szeszósztrisznak a gonosz erői ellen vívott harcán túl egyben annak az Egyiptomnak a mágikus, lenyűgöző története is, amely már nem létezik, képzeletünkben mégis eleven - Christian Jacqnak köszönhetően, aki műveiben megadja nekünk örök dimenziójának kulcsát és felfedi titkait.