Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

May 22, 2014

John Green: Csillagainkban a hiba


https://www.payloadz.com/go?id=2627581

A rákellenes csodagyógyszer összezsugorítja a tumort, és biztosít még néhány évet Hazelnek, ám ő így is folyamatosan a végső stádiumban van, és a diagnózisában már megírták az élete utolsó fejezetét. De amikor a támaszcsoportban megjelenő, isteni Augustus Waters képében bekövetkezik a nem várt fordulat, Hazel történetét is át kell írni…

„A csillagainkban a hiba” – John Green eddigi legambiciózusabb és legfájdalmasabb, mélyenszántó, vakmerő, pimasz és kíméletlen műve, lélegzetelállító felfedezőút az élet és a szerelem kacagtató, vérpezsdítő és tragikus birodalmában.

May 21, 2014

Arthur C. Clarke: Randevú a Rámával

http://yadi.sk/d/MSfEyiZpQwPbP
Arthur C. Clarke legjobb művei között tartják számon a mára már klasszikussá vált - Campbell-, Hugo-, Jupiter- és Nebula-díjas -Randevú a Rámával című, 1973-ban írt regényét.
Gigászi méretű, rejtélyes, henger alakú tárgy tűnik fel az űrben, és száguld egyenesen a nap felé. A naprendszerből kutató űrhajót küldenek a Rámának elnevezett magányos vándorra, hogy vizsgálja meg, mielőtt végképp eltűnne az űr mélyén. A feladattal megbízott űrhajósok azonban csak néhány kérdésükre kapnak választ, a többi - a Ráma minden pontján észlelt háromoldalú szimmetriát mutató struktúráktól kezdve a hengeres tengeren át a gépezet-szigetig - titok marad. E titkok minden bizonnyal egy, a naprendszerénél sokkal fejlettebb civilizáció hírnökei. De kik lehetnek a rámaiak? Hol vannak, és mi a céljuk az emberekkel? Talán a serényen tevékenykedő biotok adhatnának választ e kérdésekre? Vagy az üvegtemplom rejti a megoldást? Vagy talán az óriási henger megközelíthetetlen „déli féltekéje"? A Ráma őrzi megoldhatatlan titkait, és évtizedek óta újabb és újabb olvasónemzedékek fantáziáját mozgatja meg lebilincselő és letehetetlenül izgalmas történetével.

Christian Jacq: A tűz útja

http://yadi.sk/d/AvTAglKsQwNnq
Az ifjú írnok, Iker végre megérti, hogy célt tévesztett akkor, amikor Szeszósztrisz fáraót üldözte gyűlöletével, s rájött, hogy az ellenséget másutt kell keresni. Iker most már királyi fiú, s ezt a kivételes rangot maga a fáraó adta neki, örökbe fogadva őt.
Az ellenség, aki az abüdoszi élet fáját el akarja pusztítani, a Hírhozó, s ez a gonosz varázserővel rendelkező lény csapatokat gyűjt a határokon, hogy megszállják és megsemmisítsék Egyiptomot.
Szeszósztrisz rendkívül veszélyes feladattal bízza meg Ikert: menjen Kánaánba, s kutassa fel a Hírhozó rejtekhelyét...
Iker tudja, hogy az életét kockáztatja, s útja során találkozik olyan emberekkel, akik a Hírhozónak adják ki magukat. Ám eközben az igazi Hírhozó immár núbiai rejtekén igyekszik hatalmasra dagasztani az áradást, amely majd végleg romba dönti az országot!
A négykötetes Ozirisz titkai harmadik részében a nagy kérdés: Ki mentheti meg Egyiptomot? Szeszósztrisz, aki rendületlenül fogadja a brutális támadásokat? Iker, aki azért küzd, hogy keresztülhúzza az áruló mesterkedéseit? Vagy a szép Ízisz, a papnő, aki talán különleges képességeivel megtalálhatja a módját annak, hogyan csillapítható le a Nílus szelleme?

Fejős Éva: Dalma

http://yadi.sk/d/Wmu9qvmRQwMmK
A Cuba Libre hősnője is volt gyerek…:) Miután megírtam a Cuba Librét, a regény egyik hősnőjétől, Havasi Dalmától nem tudtam elszakadni. Kíváncsi voltam, milyen lehetett a gyerekkora ezért megírtam. Alighogy befejeztem a Cuba Librét, azonnal belevetettem magam ebbe a történetbe, és éjszakákon át ki sem szálltam belőle, addig, míg Dalma gyerekkora ki nem bontakozott a monitoron. Ajánlom ezt a könyvet minden felnőttnek, aki még emlékszik rá, milyen volt gyereknek lenni (azoknak is, akik már kezdik elfelejteni), illetve minden tininek, aki még az út elején jár… Külön ajánlom a facebookos csapatomnak a Dalmát, azoknak a nőknek-férfiaknak, akik folyamatosan megmutatják ezen az internetes oldalon, hogy a virtuális ismeretségek hogyan alakulhatnak barátságokká, akik mindig tudják, mikor kell a mélyponton lévőknek néhány jó szóval segíteni. Remek érzés, hogy ilyen támogató, elfogadó, segítőkész csapat vesz körül és nem csupán virtuálisan!

May 17, 2014

John Knittel: Via Mala

http://yadi.sk/d/-knG4Y6nQTC7A
Fűrészmalom a Jeffben, a graubündeni hegyek eldugott zugában, a szilajon zúgó Yzolla partján. Innen menekül el a kétségbeesés és borzalom éjszakáján Silvelie Lauretz, a szépség és tisztaság e kivételes megtestesítője, hogy új életet kezdjen, megszabaduljon az emberi mivoltából kivetkőzött apa árnyától s egy szörnyű bűntett kísértetétől. Vajon sikerül-e a szegény pincérlánynak – aki gazdag örökösnő is egyben – feledést és megnyugvást találnia Andi, a hozzá mindenben méltó férfi oldalán? Elég erős-e a kettejüket összekapcsoló szenvedély, a mély lelki vonzalom, hogy kibírja annak a bizonyos éjszakának a terhét? A Via Mala 1934-ben látott napvilágot, s azóta nemzedékről nemzedékre rendre meghódítja olvasóit. Magyarul 1993-ban jelent meg utoljára. Régi rajongói most újra felidézhetik, az ifjabb generációhoz tartozók pedig megismerhetik a történetet, s egyúttal valamennyien bepillanthatnak a két világháború közötti Svájc csak messziről oly mintaszerű és békés életébe.

Monica Murphy: Második esély pasi

https://www.payloadz.com/go?id=2621094
Romokban hever az életem. Így tudnám összefoglalni jelenlegi helyzetemet. A futballedzőm engem hibáztat a szezonzáró meccs kudarcáért, ahogy az egész csapatom is. Két teljes hónapot töltöttem azzal, hogy a sebeimet nyalogattam, mint egy igazi lúzer. Elvesztettem a barátnőmet, Fable Maguire-t, az egyetlen lányt, aki igazán fontos nekem, mert azt gondoltam, hogy csak szenved mellettem. Most rájöttem, én vagyok az, aki nem tud nélküle létezni. Ő hiába csinál úgy, mintha már túltette volna magát a dolgon, tudom, hogy legalább annyit gondol rám, mint amennyit én őrá. Túl jól ismerem. Annyira sebezhető… én csak segíteni szeretnék neki, átölelni és szeretni őt. Csak annyit kérek, hogy adjon még egy lehetőséget. Egymás nélkül elveszettek vagyunk, de együtt az örök szerelem vár ránk!

Joanna Trollope: Sógornők

http://yadi.sk/d/TuiPdorGQTAhY
Joanna Trollope igen valósághűen rajzolja meg regényeiben a jellegzetes angol életet és a jellegzetes angol szereplőket. Ebben a regényében egy hatvan körüli képzőművész, Anthony Brinkley és hasonló korú felesége, Rachel családját ismerjük meg. Három jól sikerült fiuk közül Edward és Ralph már nős, amikor Luke is megnősül, és vele bekerül a családba Charlotte. Az ő érkezése a családba nyílttá teszi az addig inkább a felszín alatt húzódó konfliktusokat, és a kezdetben szinte tökéletesnek tetsző idill szertefoszlik. A regény szereplői nagyon is emberi gyarlóságok jellemzik, nem csoda hát, hogy az egymáshoz való viszonyaikat valójában jól-rosszul leplezett, vagy éppen leplezetlen kínok-keservek, sértettségek és viszályok terhelik.

Christian Jacq: A gonosz szövetsége

http://yadi.sk/d/YWjLAbIJQTAML
A négykötetes Ozirisz titkai második részében Szeszósztrisz fáraó eltökéltsége, a bűnöst mindhiába kereső tábornokainak erőfeszítései s a királynő és Hathor istennő hét papnőjének mindennapi varázslásai és gondoskodása ellenére a szép abüdoszi akácia a végét járja.
A papnők legtitokzatosabbika, aki az ifjú Iker írnoknak megjelenik éjszakánként, azt javasolja: "az élet fájának" megmentéséhez építsenek új piramist, amely megtestesíti Oziriszt. Szeszósztrisznak tetszik a terv, s mikor megtalálják a legjobb helyet a leendő piramis számára, Ízisz jóindulatú figyelmétől kísérve, megkezdődnek a munkálatok.
Senki sem tudja viszont, hogy hármas összeesküvést szőnek a fáraó ellen. A sivatagi törzseknek prédikáló ördögi, szakállas Hírhozó úgy határozott, meggyilkoltatja a fáraót, és átveszi a hatalmat, de egy, a királyi udvarhoz tartozó törtető, tolvaj áruló is ura megölését tartja az egyetlen megoldásnak, végül pedig maga Iker is úgy érzi, a megtévesztő látszatoknak hívén, hogy eljött a leszámolás ideje.
Szeszósztrisz fáraó ritkán van egyedül, csakhogy egy napon eljön a kedvező alkalom...

Christian Jacq: Az élet fája

http://yadi.sk/d/Mi_Kx72tQTAUD
Abüdosz templomának szívében egy akáciafa haldoklik. Pusztulása egész Egyiptom létét fenyegeti, mivel ez nem közönséges fa: Ozirisz sírjából nőtt ki, hogy hirdesse az isten újjászületését. A nagy fáraó, III. Szeszósztrisz azonnal harcba száll az Egyiptom elveszejtésére törekvő láthatatlan ellenséggel. Ám nem tudja, hogy közvetlen környezetében búvik meg az áruló, aki hatalomról és dicsőségről álmodozik, és aki eladja magát a titkos erőknek.
Iker, az ifjú írnoktanonc akaratlanul szereplőjévé válik a rejtélynek. Tengerészek rabolják el, akik valamiféle "államtitokra" hivatkoznak, s az ifjú nem sejti, hogy ki akarja megölni őt, igaz, azt sem, hogy ki az, aki védelmére kelt. Egy gyönyörűséges fiatal papnő látomása kísérti, s az a különös érzése, hogy valakinek a vezetésével vagy valakinek az eszközeként egy olyan úton halad, amelyről nem tudja, hova vezet. Ők ketten, Iker és Szeszósztrisz, a gyenge és a hatalmas, az ártatlan és a bölcs, vajon meg tudják-e akadályozni, hogy Ozirisz végleg meghaljon?
A négyrészes Ozirisz titkai az ifjú Iker lázas igazságkeresésén és III. Szeszósztrisznak a gonosz erői ellen vívott harcán túl egyben annak az Egyiptomnak a mágikus, lenyűgöző története is, amely már nem létezik, képzeletünkben mégis eleven - Christian Jacqnak köszönhetően, aki könyveiben megadja nekünk örök dimenziójának kulcsát és titkait.

Jonas Jonasson: Az analfabéta, aki tudott számolni

http://yadi.sk/d/bUgZHHg9QT9zQ
Hogyan lesz a békeszerető svédeknek atombombája? Ráadásul úgy, hogy erről csak egyetlen svéd tud, Holger. Aki tulajdonképpen nem is létezik, csak az ikertestvére, akit szintén Holgernek hívnak. Egymásra talál-e a nem létező svéd férfi és a dél-afrikai fekete nő, aki tíz kiló antilophús helyett jut a tömegpusztító fegyverhez, véletlenül? Mit csinál eközben a Moszad két ügynöke? Mitől retteg a fazekasműhelyben a kiugrott CIA-s? Miért veri fejbe leghűségesebb alattvalóját V. Gusztáv király? Nyer-e a választásokon az „Úgy szar, ahogy van" nevű párt? És eljut-e a három kínai nővér Svájcba egy lopott mikrobusszal, hamis rendszámmal, mindenféle papírok nélkül? Ja, és megmenekül-e a világ a rendhagyó nukleáris fenyegetéstől? 2011-ben azt mondtuk Jonasson előző regényére, hogy az év legviccesebb könyve. Most, két évvel később, nyugodtan megismételhetjük ezt az állítást. A szerző magasra tette a lécet, és gond nélkül, röhögve átugorja.

Jonas Jonasson: A százéves ember aki kimászott az ablakon és eltűnt

http://yadi.sk/d/Y_BjoY2WQT9iG
Jó hírünk van a magyar olvasók számára: Rejtő Jenő a messzi északon, Svédországban reinkarnálódott! Jonas Jonassonnak hívják. Ez a Jonasson pedig nekiállt, és megírta a modern, 21. századi Svejket. Fülig Jimmy szelleme összetalálkozott az egykori cseh bakával, s ennek a találkozásnak frenetikus történetfolyam lett az eredménye. Egy svéd kisvárosban, az idősek otthonában születésnapi ünneplésre készülnek: az otthon lakóját, a százéves Allan Karlssont akarják felköszönteni - el tudnak képzelni ennél érdektelenebb kezdést? Pedig ez a ravasz Jonasson bizony így kezdi kalandregényét, hogy aztán átcsapjon egy teljesen kiszámíthatatlan és végtelenül vicces ámokfutásba, amelynek minden egyes fordulata elismerő csettintésre készteti az olvasót, és minden bekezdésben ott van legalább egy, de inkább több ütős poén. Nem hiába vásárolták meg a könyvet egy év alatt majd nyolcszázezren a kilencmilliós Svédországban, és jelentették meg több mint harminc nyelven szerte a világon.

May 4, 2014

George Sand: Consuelo

https://thefilebay.com/Ao1
Nagy izgalom, feszült várakozás tölti el a velencei zeneértő közön­séget: a San Samuele színházban új énekesnő, a nevezetes Porpora énekmester legtehetségesebb tanítványa, Consuelo mutatkozik be egy még ismeretlen német muzsikus, Gluck első operájában. A bemutatón Consuelo fergeteges sikert arat, diadalmasan csengő, varázsos hangjával, de Corilla, a színház első énekesnője, sértett hiú­ságában bosszút esküszik ellene. A nagy esemény másnapján már meg­indul az intrika. Consuelo ártatlan szívével, tiszta lelkével nem érti a vihart, amit felléptével és sikerével kavart. Még régi kedvese, Anzoleto is elpártol tőle, és Corilla szeretője lesz. Consuelo, mestere biztatására, titokban elhagyja Velencét, és a sok csalódás és szenvedés elől Mária Terézia birodalmába menekül. Az olvasó lankadatlan érdeklődéssel követi a fiatal énekesnő sorsát, sok színes kalandját, új és végzetes sze­relmének bonyodalmait; megismerkedik az 1840-es évek Csehorszá­gával, majd később Mária Terézia udvarával, a forrongó bécsi zenei élettel, a kor nagy énekeseivel és zeneszerzőivel, többek között a fiatal Haydnnal, és a színpompás, ragyogó világ árnyoldalaival is.
George Sand 1842-ben megjelent műve igazi romantikus regény, „a műfaj minden divathoz kötött végletessége és cirádája nélkül, a kor-rajznak és a cselekménynek, a drámának és az elemzésnek, a valóság­nak és a poézisnek szerencsés egyensúlyában, könnyed, már-már súlytalan zenei szárnyalással”. George Sand, tudjuk, tanult és szenve­délyes muzsikus volt, és nem csupán Liszt és Chopin barátja, hanem a kor híres énekesnőjének, Pauline Garcia Viardot-nak is pártfogója és jó barátnője évtizedekig. Consuelóban nemcsak a nagy énekesnő alakját mintázza meg, hanem a jóság, a vigasz, a zene eleven jelképét is. És Consuelo fennkölt magatartásában fejeződik ki az írónő ro­mantikus lázadása, tiltakozása kora embertelen erkölcsei ellen.

Katy Evans: Real – Valós

Forró. Szexi. Izmos. Fájdalmas. Valós. Perzselő nemzetközi bestseller, mely elsöpör mindent, amit korábban a szenvedélyről képzeltél…

Remington Tate rossz fiú hírében áll a ringben is, ringen kívül is. Gránitkemény teste és nyers, állati ereje őrületbe hajszolja női szurkolóit. Neki azonban attól a pillanattól, hogy a szemébe nézett, nem kell más nő, csakis Brooke Dumas. Vágya színtiszta, ellenállhatatlan és VALÓS.

Brooke számára álomállásnak tűnik a jól fizető új, sportterápiás munka: karban tartani Remington testének tökéletes gépezetét. De mialatt vele és csapatával sorra látogatja a földalatti harc veszedelmes arénáit, Brooke testében is fellobbannak a legősibb vágyak. Ha volt is olyan pillanat, hogy Brooke és Remy csak flörtöltek egymással, hamarosan mindkettejükben kibontakozik az erotikus megszállottság, és kapcsolatuk ennél is többel kecsegtet.

Izzó vágyuknak azonban sötét oldala is van. Vajon képesek lesznek-e kitartani, amikor fény derül Remy legmélyebb titkára, és Brooke-nak családja segítségére kell sietnie – vagy hirtelen minden, amit olyan valósnak véltek, szertefoszlik, mint a káprázat?

May 2, 2014

Bryan Cartledge: Trianon egy angol szemével

https://thefilebay.com/1qeN
"Cartledge könyvének fő értéke és érdekessége Trianon előzményeinek, még inkább következményeinek új adatokkal és mélyreható összefüggésekkel gazdagított leírása, főleg az akkori angol szemszögből. Aránylag kevés magyar munka merítette ki a korabeli francia, angol, olasz és kisebb mértékben amerikai antantpolitika Magyarországot illető tényezőit és vonatkozásait... Lényegét összefoglalva: sajnálatosan döntő fontosságú volt nem csupán a magyarellenes propagandák sikere és a magyar nemzetmentő politika erőtlensége, hanem az is, hogy az immár majd másfél évig tartó párizsi békekonferenciák tagjai fáradtak és fásultak voltak. Ergo: a Magyarországgal foglalkozó döntéseik igen gyakran gyors és felületes nemtörődömségük következményei lettek.
Mindehhez jelentősen hozzájárult az elvesztett magyar presztízs és a háborút követő siralmas magyar események sora - ezt én fűzöm hozzá Sir Bryan Cartledge országunk történelmét mélyen megértő könyvéhez."  John Lukacs