Zártkörű könyvklub. Ha érdekel a tagság, küldj egy emailt!

Minden levélre válaszolunk, de előfordulhat, hogy a válaszlevelünk a levélszemét közé kerül, ezért kérjük ellenőrizd a spam/levélszemét mappádat!


ePub átalakítás mobi-ra: http://ingyenekonyvek.blogspot.com/p/konvertalas.html


Ezeket a könyveket olvastuk:

January 30, 2014

Fábián Janka: Adél és Aliz

http://p.pw/5K7
Fábián Janka legújabb nosztalgikus regényében két barátnő viharos érzelmekkel és ellentmondásokkal teli kapcsolata áll a középpontban. A különböző társadalmi és családi háttérrel rendelkező lányok, a bájos, szelíd Aliz, mindenki kedvence és az éles eszű, éles nyelvű, ármánykodástól sem visszariadó Adél, egy bentlakásos iskolában válnak elválaszthatatlan barátnőkké, és nem is sejtik, hogy a sorsuk még akkor is egymásba fonódik majd, amikor ezt már egyáltalán nem akarják.
Bonyolult szerelmi háromszögek és csalódások tarkította fordulatos történetüket egy régi gyilkosság árnyékolja be, és a háttérben most is ott húzódnak a kor történelmi eseményei: a Kommün végnapjai, a húszas évek konszolidációja, a frankhamisítási botrány, a gazdasági világválság. Ahogyan azt a szerzőtől már megszokhattuk, könyvében itt-ott valós történelmi figurák is feltűnnek, ám csupán mellékszereplőként.
A befejezés természetesen tartogat meglepetéseket, de a regény végkicsengése a szereplőket ért veszteségek és a tragédiák ellenére is életigenlő. Azt üzeni, hogy a legsúlyosabb helyzetből is létezik kiút.
A nagy sikerű Emma-trilógia, Az angyalos ház, a Virágszál, a Lotti öröksége és A német lány című romantikus történelmi regények népszerű írónője a múlt század húszas-harmincas éveinek Magyarországát eleveníti meg hitelesen, színesen és érzékletesen.

January 29, 2014

Kondor Vilmos: Magda, a bestiális Népszínház utcai mindenes

http://p.pw/kEC
Az 1920 és 1937 között játszódó történetekben felbukkannak árverési hiénák, elvetemült gyilkosok, piti tolvajok, szerencsétlen mackósok, nyomozónak állt kézikocsisok, eltökélt detektívek, nyomorult cselédek, elégedett pincelebuj-tulajdonosnők, szemtelen cutrágerek és becsületes trógerek – két dolog közös bennük. Budapest, a város, és Gordon Zsigmond, az újságíró, aki Amerikában nyomozott először, aztán Pestre költözött 1930-ban és írt mindenről, ami a bűnnel kapcsolatos. Bűnösökről, áldozatokról, ártatlanokról, gyilkosokról, azokról, akik másoktól loptak és azokról, akik magukkal végeztek, és mindvégig egy dolog érdekelte csupán: az igazság. Mert a jelek szerint ezzel rajta kívül nem túl sokan foglalkoztak.
Kondor Vilmos, „a magyar krimi megalapozója”, novelláskötetében négy, eddig már megjelent írás mellett helyet kapott egy új elbeszélés, valamint egy erre az alkalomra írt kisregény is.

C. J. Cherryh: Mélyállomás

http://p.pw/BLT
A Föld csillagbirodalma kimerülőben, gyarmatai lázonganak. Ebben a helyzetben kulcsfontosságú, hogy kié a Pell bolygó Mélyállomása, hiszen innen már maga a Föld is sebezhető. De a Mélyállomás révén megszilárdítható a Föld csillagközi birodalma is. A Pell azonban mindig semleges volt, és eltökélten ragaszkodik semlegességéhez.
A híres-nevezetes regényben galaktikus léptékű ambíciók feszülnek egymásnak. És emberek, humanoidok, csodálatos intelligenciájú szerkezetek. Sorsuk a kozmikus küzdelem kimenetelétől, a Mélyállomás sorsától függ.

January 27, 2014

Kondor Vilmos: Bűnös Budapest

http://p.pw/vDs
1939 szeptembere. A magyar-lengyel határt megnyitották a menekültek előtt, akik tízezrével tódulnak a német és a szovjet csapatok elől. Gordon Zsigmond, a Magyar Nemzet újságírója is ott van a határon, amikor feltűnik neki három vöröskeresztes teherautó. Beszélni akar az egyik sofőrrel, de az továbbhajt. Pár nap múlva Gordon nyomozni kezd, és hamarosan titkos kártyabarlangokra bukkan, amelyekben egyetlen éjszaka alatt vagyonokat lehet veszíteni és nyerni – nem feltétlenül a játékosoknak. Ezzel egy időben Nemes Sándor nyugállományú főfelügyelő olyan megbízást kap, amelyet nem utasíthat vissza, méghozzá olyan embertől, aki nem szokott hozzá a visszautasításhoz. Ki kell nyomoznia, hová tűnt a lengyel katonáknak szánt kábítószer-szállítmány. Nemesnek ismerős az a mocsok és szenny, amely útját kíséri a bűnös városban, ám most olyasvalamibe botlik, amire még ő sincs felkészülve. A két nyomozás egy ponton összeér, Gordon és Nemes találkoznak, és borzalmas titkokra derítenek fényt, titkokra, melyekért semmilyen bosszú nem drága és semmilyen áldozat nem kevés.

Kondor Vilmos: Budapest Noir

http://p.pw/2Gu
"Cselédek gyufát isznak, villamos elé vetik magukat, borbélymesterek darabolják fel szeretőjüket, elvált asszonyok vágják fel ereiket borotvával, iparossegédek vetik le magukat a Ferenc József hídról, féltékeny tisztviselők szurkálják agyon feleségüket böllérkéssel, üzletemberek lövik agyon riválisaikat revolverrel - a lehetőségek végtelenek, ugyanakkor nyomasztóan egyformák, híszen a vége mindig ugyanaz."

Budapest, 1936. október. Gömbös Gyula halott. A Terézváros egyik kapualjában egy fiatal zsidó lány holttestére bukkannak. Az Est helyszínre érkező bűnügyi zsurnalisztája, Gordon Zsigmond kérdezősködni kezd, de mindenütt falakba ütközik. A szálak egyszerre visznek felfelé, a társadalom legfelső rétegeibe, és lefelé, a nyomor és elkeseredettség szörnyű világába. Gordont hajtja szimata és kíváncsisága, és minél jobban el akarják ijeszteni, ő annál kitartóbban követi a nyomokat. Nem tudja, kiben bízhat, nem tudja, kit milyen hátsó szándék mozgat, nem tudja - de nem is érdekli -, mikor milyen érdeket sért. Egy dolgot akar csupán: megtalálni a lány gyilkosát, mert rajta kívül ez senkit sem érdekel...

Lisa Kleypas: Lady Sophia szeretője

http://p.pw/VyN
A nő bosszúra szomjazott... és szerelmet talált. Lady Sophia bármit megtenne, hogy az ágyába csalogassa a megközelíthetetlen Ross Cannont, London legkívánatosabb férfiját. Szeretné bemocskolni Sir Ross jó hírét, és olyan botrányt akar, amiről egész London beszél. Ezért behízelgi magát a rettegett rendőrbíró életébe, beköltözik a házába, és nap mint nap őrült vágyakat ébreszt a férfiban. Az érzéki csábító bosszúra szomjazik, csupán arra nem számít, hogy ő is beleszeret abba, aki egykor tönkretette öccse életét. Egy ismeretlen rosszakaró azonban mindkettőjük boldogságának útjába áll, és a londoni alvilág is mozgolódni kezd a közelgő esküvő hírére... Lisa Kleypas huszonegy éves kora óta több mint tizenhat történelmi-romantikus bestsellert írt. Világszerte nagy sikerű történetei csábításról, érzéki vágyról, intrikáról és bosszúról szólnak, kritikusai a női lélek rejtelmeinek egyik legnagyobb ismerőjeként ünneplik a szerzőt.

January 26, 2014

Károli Gáspár: Biblia

http://p.pw/dFA
Valószínűleg nincs olyan ember, akinek ezt a könyvet be kellene mutatni, azonban már jóval kevesebben vannak, akik ismerik is a Bibliát. Most elérkezett annak az ideje, hogy mobiltelefonon is olvashatóvá vált az egyik legnagyobb világvallás szent könyvének Károli Gáspár féle magyar fordítása.

A hívők lapozgassák ezt az elektronikus változatot szent áhítattal, de ne feledjék ez bizony nem a végső igazság forrása (hiszen gyarló emberek írták le és fordították héberről görögre, latinra majd magyarra), a végső igazság Istennél van.

Ajánljuk azonban a más vallásúaknak és az ateistáknak is, hiszen ezek az ősi szövegek, legendák és mesék színes és izgalmas képet festenek a távoli múltba vesző, ókori közel-kelet életéről.

January 23, 2014

Éric Giacometti: A Casanova-összeesküvés

http://p.pw/CUW
Két évszázaddal Casanova után szerelem és halál újra egymásra talál Velencében... 2006, Szicília. A Magia Erotica nyomában járó szekta kilenc tagja máglyahalált hal. Pokoli sorsa elől egyedül Anais menekül meg. Párizs. Egy szabadkőműves miniszter az őrültekházában köt ki szeretője halála után, és ezzel egy időben napvilágra kerül a magas fokba bevezetett Giacomo Casanova egyik, ez idáig ismeretlen kézirata. A gonosz elleni harcot Anais és a szabadkőműves Antoine Marcas felügyelő veszi fel. Egyikük szabadkőműves, másikuk nem. A sötétség rítusa című közös regényük sikerén felbuzdulva Jacques Ravenne és Éric Giacometti ezúttal egy olyan thriller megírására vállalkozott, melyben az ezotériával és erotikával átitatott események mögött egy plédi nélküli manipuláció története bontakozik ki.

Márai Sándor: Csutora

http://p.pw/Mxi
Furcsa dolog történik ebben a könyvben: megcsillan Márai hihetetlenül finom humora. Valami mélységesen szeretetteljes, empátiával és iróniával teli humor. Mindezt egy kis pulikutya, maga Csutora váltja ki, akit az Úr ajándékoz karácsonyra a Hölgynek, Mert "...a kutya kissé fölösleges is, valami, ami egyszerre fényűzés, és strapálni is lehet, s kifejezetten női holmi, bőrből is van, prémje is van..." A karácsony így lesz más, mint az összes megelőző: puli perspektívájú és erős érzelmekkel teli. Úgy tágul a regény ideje és tere, ahogyan szemügyre veszi a kis Csutora a világot: megismeri az embereket, különbséget tud tenni jó és rossz között, tudja (!), hogy Zsombolya, a nyomott kedélyű házmester gyűlöli Telkest, a szuterénban lakó istenes  asztalost. Ezért aztán Csutora szereti Telkest. Aki pedig megcsalja a feleségét. Aztán a Ház után következik az Utca. És így tovább, mígnem bekövetkezik a katasztrófa...

January 21, 2014

William J. Birnes & Philip J. Corso: A Roswell-i titok ($)

http://p.pw/UyL
Megszólal a leghíresebb ufóbalesetet kivizsgáló ezredes. Egy koronatanú megdöbbentő beszámolója az új-mexikói Roswell melletti 51-es körzetben történt rejtélyes ufókatasztrófáról, valamint az eset politikai és technológiai következményeiről. A szerző halála előtt közjegyző jelenlétében és eskü alatt erősítette meg, hogy mindaz igaz, amit az olvasó által kézben tartott könyvében megírt. Alighanem ez is közrejátszott abban, hogy ma már folyamatosan kerülnek fel az FBI honlapjára az esettel kapcsolatos dokumentumok, és az évtizedes titkolózást a folyamatos információcsepegtetés váltotta fel. Korábban a szemtanúkat szinte kivétel nélkül elhallgattatták, ám Philip J. Corso közel kilencvenévesen felfedte titkát: látta az ufó roncsait és a zuhanásban elpusztult földönkívülieket. Az ezredes tagja volt Eisenhower elnök Nemzetbiztonsági Tanácsának. Szupertitkos feladata az volt, hogy feldolgozza az 1947-es ufókatasztrófa anyagát a Pentagon számára, illetve irányítsa a lezuhant csészealjban talált technológiák (mikroprocesszor, lézer stb.) átvételét a katonai és a polgári felhasználás számára. További megdöbbentő információkat is tartalmaz a könyv az űrprogramokról és a hidegháborús időszak fejlesztéseiről.

Michael Ende: Momo

http://p.pw/lmt
Momo története a fantázia világában játszódik, a Soha és a Sehol birodalmában, avagy a kitágított, időtlen jelenben. Nem királyfiak, tündérek és varázslók népesítik be ezt a birodalmat, helyszíne egy modern nagyváros, valahol Dél-Európában. De ha ezt a világot Momónak és barátainak a szemével látjuk, kiderül, hogy a mi korunk sem szegényebb csodákban és titkokban, mint a rég letűntek. Egy kísérteties társaság, a szürke urak csoportosulása hatalmába keríti az embereket, és arra ösztönzi őket, hogy takarékoskodjanak az idővel.De az idő maga az élet, és az élet a szívben lakozik. Minél inkább takarékoskodnak tehát az emberek vele, annál szegényebb, sivárabb és hidegebb lesz a jelenük, és annál idegenebbé válnak önmaguk számára is. A gyerekek szenvednek leginkább ettől a fogyatkozó szeretettől és életkedvtől. Tiltakozásukat azonban senki nem hallja meg.Amikor a szükség a legnagyobb, és úgy tűnik, a világ már végképp a szürke uraké. Hora mester, az Idő titokzatos ura közbelép, de szüksége van egy embergyerek segítségére. A világ megállt, és Momo, ennek a történetnek borzas kis hősnője egyedül veszi fel a harcot a szürkék seregével, semmi más nem segíti őt ebben, csak egy szál virág a kezében és egy teknősbéka a karjában. Csodálatos módon győznek ők hárman. Minden életidő visszatér tehát az emberekhez, akiktől azt csalással elorozták. A reménytelenül betegnek tűnő világ gyógyítható. Mese? Így is lehet nevezni, ha ezt a fogalmat úgy értjük, mint a romantikusok. Hiszen mindennapiság és álom játszanak át költői módon egymásba.De egyúttal a mai és a jövőbeli valóságunk kérdései is, amelyek sokszínű figurákban és sorsokban tükröződnek.Tehát olyasmi, mint a regény? Mondjuk hát így: meseregény.

January 19, 2014

Kordos Szabolcs: Luxushotel, Hungary ($)

http://p.pw/NaQ
Egyedülálló küldetésre vállalkozott a könyv szerzője, Kordos Szabolcs. Bejutott a budapesti luxusszállodák diszkrét és zárt világába, ahol a titoktartás a legdrágább szolgáltatás, és gyakran az ember maga az árucikk. Az író hónapokat töltött az ötcsillagos ipar szorgos hangyáival és csúcsragadozóival, hogy megtudja, mi zajlik valójában a forgóajtón túl. Az informátorok előbb-utóbb megnyíltak: meséltek a sztárok vad partijairól, eltusolt politikai botrányokról, a lobbiban hallgatózó kémekről, a bogaras vendégekről, de nem feledkeztek meg saját szennyesük kiteregetéséről sem. Beszéltek, mert már túl sokat láttak ahhoz, hogy hallgassanak. Ismerje meg a belvárosi luxushotelek életét a takarítónő, a boy, a recepciós és a menedzser szemszögéből. Lépjen be velük a lakosztályokba és az alagsori folyosókra, meglátja, hogy ez a világ romantikusabb, romlottabb és főként sokkal izgalmasabb, mint azt valaha gondolta volna.

January 16, 2014

Kondor Vilmos: A másik szárnysegéd

http://p.pw/tfV
Wertheimer Miklós hadnagy, Horthy kormányzó szárnysegéde alapvetően hétköznapi figura. Három dolog fontos a számára: az egyenruhája, a becsülete és a kocsija. Ám október 15-én egyszerre kerül veszélybe mindhárom: a kormányzó fiát az orra elől rabolják el, majd Magyarország, ha csak pár óra erejéig is, de kilép a háborúból, és a nyilas hatalomátvétel fenyegetése dermesztő valósággá válik.
A katasztrófa elkerülhetetlen, ezért a kormányzó és legbelsőbb köre egyszerre két olyan feladattal is megbízza Wertheimer hadnagyot, amelyek egyenként is embert próbálóak: menekítsen ki az országból egy geológust, mielőtt Szálasi és veszett csatlósai elkapnák, és menekítse ki az országból a Szent Koronát. Azt a Szent Koronát, amely eddig soha nem hagyta még el Magyarország területét, azt a Szent Koronát, amely Wertheimer hadnagy számára sokkal többet jelent egy koronázási ékszernél. Pár óra elteltével egy fiatal lánnyal az oldalán hagyja maga mögött Pestet, hogy végrehajtsák a lehetetlen feladatot, miközben hungarista rendvédelmi szervek és náci kommandósok lihegnek a nyakukba.
Nem telik el huszonnégy óra, és a szárnysegédnek már nem csak a becsülete, az egyenruhája vagy a kocsija miatt kell aggódnia: még a legártatlanabbnak látszó helyeken és a legbarátságosabb emberek között is csapdába kerül; egyik pillanatról a másikra űzött vaddá válik, hazája pedig ellenséges területté. A nyilasok és németek azonban kitartóak, nem adják fel, ahogyan Wertheimer Miklós sem adja fel. Soha. Még az élete árán sem.

Nyitrai László: Tanácsok cukorbetegeknek

http://p.pw/6cN
Aztán beütött az év elején a katasztrófa – infarktust kaptam, kardiológiai problémák miatt kórházba kerültem, pedig sok rizikófaktor hiányzott. Nem voltam kövér, nem dohányoztam, nem ittam, nem voltak egyéb stresszes, vagy anyagi problémáim, a nyugdíjasok kényelmes életét éltem.
Az első vérvizsgálat azonban leleplezett: a cukorszintem 18 -volt, a normális 6-os értékhez képest.

January 8, 2014

Nyáry Krisztián: Így szerettek ők

http://p.pw/YIX
Nyáry Krisztián néhány évig költészettörténetet tanított a pécsi egyetemen, majd a 90-es évek közepén otthagyta a katedrát, azóta kommunikációs tanácsadóként dolgozik. Vezetett pr-ügynökséget és közvélemény-kutató intézetet, volt állami szervezet kommunikációs igazgatója, de a hobbija az irodalomtörténet maradt. 2012 elején barátai szórakoztatására kezdte publikálni a Facebookon magyar írók és művészek szerelemi életéről szóló képes etűdjeit, amivel néhány hónap alatt nagy népszerűségre tett szert. A barátoknak szánt bejegyzésekből mára több mint tizenötezer olvasót vonzó kulturális ismeretterjesztő sorozat lett. A szerző célja, hogy a tankönyvi életrajzok papírmasé figurái helyett a valós, izgalmas, de kevesek által ismert párkapcsolati történetek felidézésével szerethető, hús-vér embereket mutasson be, és ezzel kedvet csináljon a művek olvasásához.
40 történet Petőfitől Vas Istvánig, Benedek Elektől Szabó Magdáig, múzsákról, megcsalt szeretőkről, örök hűségről és a szerelem sokféle arcáról.

January 5, 2014

Amanda Quick: A szerető

http://p.pw/gQA
London minden valamirevaló férfija egy titokzatos szépasszony lábainál hever. Iphiginia Brightnak nincs múltja, nincs jelene: eddig senki sem ismerte. A bájos özvegy mégis egy csapásra bűvkörébe vonja a nemes társaságot. Elragadtatott sóhajok röppennek, a hófehér ruhában, fehér-arany hintaján begördül valahová, kéjesen szörnyülködő hangok szállnak, amint úton-útonfélen híreszteli, hogy épp most menesztette ágyából Masterst, a diszkréciót mindenek fölébe helyező earlt. Mrs. Bright nem titkolja, hogy feltett szándéka új szeretőt keríteni magának.

A hírek Masters earljének fülébe is eljutnak. Vidéki magányát odahagyva Londonba utazik. Tarthatatlan állapot, hogy ország-világ a régi szeretőjéről beszél!

De hogy lehet, hogy ő még a nevét sem hallotta soha?!

H. G. Wells: Az istenek eledele

http://p.pw/LyK
Az izgalmas regény története egy csodálatos tápszer köré szövődik. A tápszer nem kevesebbre képes, mint hogy hatszorosára növesszen minden teremtett élőlényt, legyen az növény, állat vagy ember. Az eleinte kísérleti célokra szánt anyag természetesen elszabadul és vele elszabadul a pokol…

Rémséges szörnyetegek jelennek meg. Sosem látott méretű gyilkos csalánok, tigrisszerű patkányok, hatalmas darazsak bukkannak fel és szaporodnak ijesztő sebességgel. Végül megjelenik – a világ különböző pontjain – az óriási ember!

A kisemberek társadalma felfigyel a veszélyre, és minden eszközt megragad arra, hogy az óriásokat saját kisszerű értékrendjének rabszolgáivá tegye. Ez azonban csak ideig-óráig sikerülhet. Az óriások síkra szállnak érdekeikért, és kitör az öldöklés…

January 3, 2014

Paulo Coelho: A Piedra folyó partján ültem és sírtam

http://p.pw/rdH
Pilar, a 28 éves joghallgató megcsömörlik napjainak egyhangúságától, és amikor véletlenül találkozik gyerekkori pajtásával, aki időközben bizonyos vallási fanatizmus bálványa lett, együtt elindulnak megkeresni azt a csodát, ami megváltoztathatja életük egyhangúságát. A Pireneusok spanyol és francia részén utazgatnak, kolostorokat, templomokat látogatnak. Pilar megismerkedik különös klerikus és laikus figurákkal, miközben egyre jobban beleszeret egykori pajtásába. A szerzetes barát válaszút elé kerül: maradjon-e a rendben, vagy a szerelem oltárán feláldozza-e csodatévő erejét. Pilar a Piedra folyó mellett írja le érzéseit, emlékezvén a 137. zsoltár kezdő soraira: Babilon folyóvizeinél, ott ültünk és sírtunk. A száműzött emberek ugyanis nem énekelhették azokat a dalokat, amelyek a szívükből szóltak volna.

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij: A Karamazov testvérek

http://p.pw/pgm
A kisvárosban játszódó történet - ez a hit és vallás kérdéseit fölvető nagy detektívregény (Babits Mihály) - egy bűncselekmény köré épül, az elkerülhetetlen katasztrófa komor hangulata uralja és a menekvés, találkozások és tévelygések rejtélyes hálója teszi lebilincselően izgalmassá. A Karamazov családot szétfeszítő erők, apa és fiúk szembefordulásai az önpusztító sodródásban a legnagyobb rossztól a legnagyobb jóig lengenek ki, és vagy az aláhullást eredményezik, vagy, ritkábban, a gyalázatból a fényességbe törekvéshez adnak új erőt. A főszereplők a karamazovizmus egy-egy szólamaként küzdenek előttünk, és finoman fölépített belső vívódásuk révén felejthetetlenül élőek: a gyilkosság áldozata, a gonosz vén bohóc apa, Fjodor Karamazov; a négy fiú: Dmitrij, a féktelen ösztönember, akiben mégis mély törekvés él a jóra, és akinek a bűnt fölvállalva jár a megváltás lehetősége; Ivan, a mindent szabad-ig jutó kétségbeesett gondolkodó (A nagy inkvizítor-jelenet szerzője), aki lázadó eszméivel mostohatestvérében kiváltja a gyilkosságot, és ez a sötét homály felőrli; a jóindulatú Aljosa, a tervben maradt regényfolyam leendő főhőse, aki küldetését most a hitben találja meg, a legújabb nemzedék, a gyermekek felé közvetítve azt; végül Szmergyakov, a szolga tettes, aki utóbb belehal bűntudatába. Vagy az imádott nők, Kátya és Grusenyka: kiszámíthatatlan önkeresésükben hol boldogságot nyújtanak, önfeláldozóak, hol aljasul elárulnak. És egy másik oldalon Aljosa mestere, Zoszima sztarec, a megértő szerzetes, akinek példázatos élettörténetére és tanításaira Dosztojevszkij külön fejezetet szentelt.